[ 05 ]

132 8 4
                                    

[ AKO SOM SA SEM DOSTAL?]

•••

FINN

•••

,,It's sad, but it's true,

how society says her life is already over,

nothing to do here, and nothing to say..." *

-

Melódia piesne sa ozývala vo Finnových ušiach.

Ľahol si na svoju posteľ, gitara v lone a lenivo brnkal končekmi prstov. Bol sám v tichom priestore bytu, jediným zvukom boli tóny hudby, šumiacej v slúchatkách, ktoré boli pripojené k jeho telefónu. Oprel si hlavu o stenu a zavrel oči. Bol vyťažený a unavený. Mobil mu nespočitateľný krát zazvonil, ale Finn ho ignoroval, zakaždým stlačil 'Odmietnuť'.

Nie je to tak, že by ho to zaujímalo, nie to ešte odpovedať na početné hovory, ale slovo 'Caleb' sa objavilo na obrazovke jeho telefónu.

Nesmelo si zahryzol do pery, jeho prst váhal nad svetlozelenou ikonkou 'Odpoveď'. Vedel, že Caleb sa pravdepodobne snažil dostať ho na nejakú otrasnú párty, aby sa rozbil. Ale preč by sa ho na to pýtal?

Bol piatok. Inak povedané, deň, keď sa spolužiaci-opijú-a-psychicky-sa-zničiť. Čas na to, aby sa zhúlili, opili a vyspali sa s niekým. Bol to chaoticky katastrofálny bordel. Finn tam väčšinou prišiel, aby sa sfetoval, aby zabudol na blbosti, ktoré sa mu stávajú každý deň. Bol to spôsob relaxácie, pokojné mierumilovné miesto, kde by mal cítiť to, ako tam patrí. Väčšinou sa tak necíti, ale nevšíma si to.  Ak zatlačil všetko to negatívne, pomohlo mu to udržať otvorenú, statočnú myseľ. Bolo to pre neho takto lepšie.

Vzal cigaretu so strieborného popolníka, ktorý ležal na drevenom stole a k ústam pozdvihol ju k perám. Kúsky spálenej trávy spadli do diery jeho gitary.

,,Do pekla," zamrmlal s potlačeným stonom. Pretočil gitaru hore nohami, zúfalo s ňou triasol a dúfal, že niektoré vypadnú.

Predsa len si povzdychol, položil hudobný nástroj na podlahu, stratil nádej, že malé kúsky vypadnú.

Znova zapol jemne-znejúcu hudbu a ľahol si na chrbát, hlava opretá o tvrdé vankúše.

Ako som sa sem dostal?

Ako som sa sem dostal?

Oči sa mu zatvárali, slová napĺňali jeho osamelú myseľ, opakujúc sa donekonečna.

•••

Miesto, kde sa konala párty, bolo trocha malé na ten dav.

Bola to tajná komnata v St. Flintridgovi, miestnosť, kde žiaci skrývali pivo, cigarety a viac iných zakázaných vecí.

Finnovi to prišlo vtipné, žiadna autorita sa netrápila prísť dole a obzrieť si skryté poklady. Nebolo to však prekvapujúce. Školský systém bol totálne hlúpy a od veci.

Ale dobrou vecou bolo, že väčšina zamestnancov odišla k rodinám, takže študenti využili možnosť poloprázdnej školy.

Hudba kričala, ale nie tak nahlas, ľudia tancovali, nechutné páry sa bozkávali v rohu. Úplne hlúpe.

Celý svet sa zrazu zastavil, keď jeho oči narazili na Millie, ktorej ruky boli prepletené so Sadie, tá ju ťahala cez miestnosť.

V tom momente vyzerala predovšetkým krásne. Nemala oblečenú uniformu, teda, nikto ju nemal. Každý mal na sebe svoje bežné oblečenie, keďže bol piatok, a vtedy to bolo dovolené. Mala oblečený sveter vínovej farby, úzke čierne džíny a tenisky. Jemné vlasy boli zviazané do malého, kučeravého drdolu, žiarivý úškrn prilepený na tvári.

antisocial! ↠ fillie (sk preklad)Where stories live. Discover now