[ 04 ]

184 10 5
                                    


[ HEJ, KVIETOK, KDE SI BOLA?]

•••

MILLIE

•••

Ak by si mala Millie Bobby Brown mala vybrať jednu vec, ktorú milovala viac ako čokoľvek iné, bola to púpava. Tisícky púpav. Vždy bolo niečo pekné na týchto drobných kvietkoch s rozšírenými trvácimi semienkami, listami rastúcimi zospodu a jasné, žlté lupienky nespútane vykúkali.

Keď dostala za úlohu nájsť informácie o púpavách na hodinu geografie, bola viac ako šťastná sa do toho pustiť.

Vie on nich veľa, keďže jej mama mnohé sadila na záhradke. Vtedy si Millie niekoľko kvetov odtrhla a schovala vo svojej kolekcii, ktorú si strážila celý život.

Mrzuto sa zamračila, keď si spomenula, že si ho zabudla priniesť zo sebou, zanechávajúc nedotknutý starý album v jej prázdnej izbe. Vedela, že jej mama to bude prehľadávať, nájde album a púpavy, ktoré mali ostať nedotknuté. Ťažko si povzdychla a pripravila samú seba na to najhoršie, ak o tom jej mama začne hovoriť.

Millie odchádzala z internátu, oblečená vo svojej novej uniforme, ktorú dostala minulú stredu, presne ako Eva povedala. Jej uniforma bola trochu tesná, kockovaná sukňa jej tlačila na spodný pás, pletená vesta príliš voľná a zakrývala jej bielu košeľu a podkolienky dlhé a neskutočne svrbiace. Jej zvodné vlasy boli na oboch stranách zapletené do vrkočov a pevne zviazané vzadu. Zamračila sa sama na seba, želajúc si, aby pozorne prečítala prihlášku na St. Flintridga. Spomenula si, aká bola nešťastná, nesmierne milovala svoje rodné mesto a zanechávalo ju to roztrhnutú na kúsky. Jej mama bol len tak veľmi bez seba, keď Millie prijali a vidieť ju takú ju zahrialo pri srdci, vedela, že jej mama je na ňu hrdá a nechcela zničiť to šťastie.

Sadie odišla hneď po raňajkách z jedálne, odôvodnila to tým, že musí ísť do debatného klubu zničiť tých ,,zmrdov" z tímu súperov. To prinútilo Millie sa usmiať. Bývala so Sadie posledný týždeň a odvtedy to bolo ,,livin la vida loca"* . Millie to však nevadilo. Bolo ľahké byť so Sadie a rozprávať sa s ňou. Volala Charliemu a dvakrát spomenula jej meno a vyzeralo to tak, že Charlie sa z toho celkom teší.

Nepovedala mu však o tajomnom chlapcovi. Bolo čudné, že si stále pamätala jeho meno, bolo ako echo v jej hlave. Finn. Naposledy sa s ňou rozprával pred troma dňami, ale dá sa to vôbec nazvať rozprávaním? Z Millienej strany to bol skôr krik. Len kvôli jeho hlúpemu, flirtujúcemu ťahu ho mala Millie ešte menej rada.

Pomyslela si na rozhovory so Sadie a aha! Sadie pehavého chlapca už spomenula.

,,Zlé správy, kamoško, zlé správy."

Sadiene slová sa nespočítateľne krát ozývali v Millienej hlave. Čo myslela zlými správami?

•••

Knižnica bola neskutočne gigantická.

Vyzerala presne ako knižnice v Anglicku, všade tisícky kníh, umiestnené perfektne na mieste vo vysokých, drevených šuplíkoch, opatrne vybrúsených z každej strany.

Mnoho študentov sa nachádzalo na úplne tichom mieste, ale nebolo ich tak veľa.

Päť stolov bolo v dokonale rovnej línií v strede so žiakmi usadenými na niektorých stoličkách, zatiaľ čo väčšina stála, obzerajúc si každú uličku, hľadali a otvárali knihy s novými dobrodružstvami.

antisocial! ↠ fillie (sk preklad)Where stories live. Discover now