Глава 1

159 3 0
                                    

Сірий клинок розсік моє плече.

Тонка лінія в верхньому лівому кутку мого поля зору трохи укоротилася. Одночасно холодна рука доторкнулася до мого серця.

Синя лінія, так звана "смуга хіт-поїнтів", - це візуальне відображення моєї життєвої сили. Там як і раніше залишалося трохи більше 80%. Ні, ця фраза не цілком підходить. Я щойно на 20% наблизився до смерті.

Я відскочив назад, перш ніж ворожий клинок знову почав свій атакуючий рух.

-Хааа...

Я зробив глибокий видих і заспокоїв дихання. "Тілу" в цьому світі кисень не потрібний; але там, по той бік, в реальному світі моє розпростерте тіло зараз напевно важко дихає. Обм'яклі руки, мабуть, покриті потом, а також дуже сильно б'ється серце.

Очевидно.

Навіть якщо все, що я зараз бачу перед собою, - тривимірна віртуальна реальність, а укорочена смужка - не що інше, як купка цифр, які показують кількість хіт-поїнтів, все це анітрохи не змінює того, що я борюся за своє життя.

Якщо поглянути під таким кутом, то цей бій абсолютно несправедливий. Адже переді мною стоїть "ворог" - гуманоїд з тьмяно сяючими руками, які вкриті темно-зеленою лускою, і з головою і хвостом ящірки - не був людиною і взагалі він не жива істота. Він був просто купкою цифр, яку система відновлювала, скільки б разів його не вбивали.

-Ні.

Штучний інтелект (ШІ), керуючий людино-ящером, кожну секунду бою вивчає мої рухи і пристосовується на них відповідати. Правда, щойно цей екземпляр загине, дані скинуться і не передадуться наступному монстру, який тут згенерує.

Так що в певному сенсі цей людино-ящір теж був живим. Єдина, унікальна істота у всьому світі.

-...Вірно?

Звичайно, людино-ящір - монстр 82 рівня, іменований "Лорд Людино-ящір", - не міг зрозуміти, що саме я пробурмотів собі під ніс, але зашепів і вишкірився в усмішці, демонструючи гострі зуби, що стирчать з витягнутих щелеп.

Це - реальність. Все в цьому світі справжнє. Немає ніякої віртуальної реальності та інших обманів будь-якого роду.

Я перемістив одноручний довгий меч, який тримав у правій руці, горизонтально на рівні середини тулуба, і продовжив стежити за ворогом.

Мистецтво Меча Онлайн Том 1: АйнкрадWhere stories live. Discover now