Пролог

245 3 0
                                    

Велетенська фортеця з каменю і сталі, що ширяє в безкрайньому небі.

Це і був увесь світ, більше нічого не існувало.

Діаметр найнижчого рівня був кілометрів десять - там міг би поміститися увесь Сетагаяку; групі примхливих ремісників знадобився місяць, щоб облазити його весь. А далі височіла ще сотня рівнів, один над іншим; розмір споруди був просто неймовірний. Навіть гадати було марно, скільки ж даних тут містилося.

Усередині розташовувалася пара великих міст, а крім них - незліченна кількість містечок і сіл, лісів і лугів, і навіть озер. Лише одні сходи з'єднували кожен рівень з наступним, і розташовувалися ці сходи в донжонах, набитих бродячими монстрами, так що розшукувати ці сходи і підніматися по них було справою нелегкою. Правда, щойно хтось проривався і потрапляв у місто рівнем вище, тамтешній Портал з'єднувався з Порталами в усіх містах на попередніх рівнях, так що кожен бажаючий міг вільно переміщатися між ними.

В таких ось умовах фортецю підкорювали рівень за рівнем, і тривало це вже два роки. Зараз передній край був на 74 рівні.

Називалася фортеця "Айнкрад" - ширяючий світ битв на мечах, що утримує в собі близько шести тисяч чоловіків. Світ, також відомий як... "Sword Art Online".

Мистецтво Меча Онлайн Том 1: АйнкрадWhere stories live. Discover now