11

2 0 0
                                    

Najbližšie dni som trávila presviedčaním ťa aby si tú ponuku prijal. Nepočúval si. Aspoň mne to tak pripadalo. Ešte stále si bol u mňa doma no tentokrát si neskicoval ale maloval na moju stenu. Nevadilo mi to. Aspoň niečo v mojom byte bude umelecké.

Po troch dňoch ma to prestalo baviť. Sledovala som ťa z gauča ako maľuješ moju stenu v obývačke. Neviem presne čo si maloval no i tak som vedela, že to bude nádherné. Už len preto že to maľuješ ty.

O dva dni si sa vrátil k sebe. Ponuku si jasne a zreteľne odmietol a ja som bola naštvaná. Stenu v mojej obývačke si nedokončil čo mojej mrzutosti len pridalo. Celý deň som bola podráždená. Nešla som k tebe ako zvyčajne. Spravila som si doma čaj a chcela čítať ale nemohla som. Myslela som na teba.

Nakoniec som sa rozhodla, že ti predsa len zavolám, že neprídem. Nezdvihol si. Šla som teda k tebe aj keď bolo dosť neskoro, nemohla som si pomôcť. Nebola som ani pri tvojom vchode, keď som ťa uvidela v okne ako poctivo maľuješ.

Opäť raz vyhralo umenie nado mnou. Yukari 0 umenie 1. Chcela som odísť. Cítila som sa hrozne. Toľko potlačovaných emócií naraz sa zo mňa vyvalilo, že som to jednoducho nezvládla.  Chcela som odísť ale práve vtedy si ma uvidel a prestal si maľovať. Usmiala som sa na teba so slzami v očiach, ktoré si ale vidieť nemohol. Z takej diaľky určite nie. Odišla som.

Kiežby si videl a vnímal veci okolo seba ako každý obyčajný človek, Carlye.



#2 Blind | sk |Where stories live. Discover now