Beden Dersi

14 3 0
                                    

(Bundan sonra hikayeyi birisi anlatıcak hikayenin bir kahramanı değil iyi okumalar)

Onur eve geldiğinde saat 12 yi geçmişti  ailesi Onur a güvendiğinden eve geç gelmesine pek takılmıyordu. Işıkların hepsi kapalıydı Onur önce İlayda nın odasına girip uyudumu diye kontrol etti üstünü örtüp alnına bir öpücük kondurdu ve kısık bir sesle "tatlı rüyalar prenses" dedi.

     Çok yorgundu kendi odasına geldiğinde ışığı hiç açmadan direk yatağına gitmek istiyordu gözleri henüz karanlığa alışmamıştı net göremiyordu. Yatağını bulduğunda "Sonunda" diye söylendi. Yatağa girdiği anda uykusu kaçtı içinden sinirli bir sekilde " bu nasıl oluyor amına koyayım". Sonra aklına uyumak için yaptığı şey geldi bütün bir gün boyunca yaptığı şeyleri düşününce hep uykusu geliyordu. Nazar la yaptığı gezi aklına geldi yüzünde bir tebessüm oluştu farkettiğinde "kendine gel lan" diye söylendi. Uykusu bir türlü gelmiyordu kafayı yemek üzereydi. Aklına bir anda İlayda yı uyandırıp onunla konuşmak geldi. Odasına girdiğinde onun ne kadar güzel uyuduğunu farketti ve kıskandı. Uyandırılmayacak kadar güzel uyuyordu bu plandan vazgeçti. Odasına gidip uyumak istiyordu "uyuyamıyorsam bile yatıp dinlenirim biraz" diye düşündü ve yarım saat sonra uyudu. Sabah okul için Ilayda yı uyandırmaya gitti.

Onur: Prenses kalk artık hadi geç kalıcaz.

İlayda: Ben bugün gitmesem baba hem zaten ders işlemiyoruz. dedi uykulu bir şekilde.

Onur: Ne babası lan o kadar büyümedim ben kalk hadi 2 dakika sonra ayakta olucaksın.

Ilayda onaylarcasına başını salladı. Tamda öyle oldu 2 dakika sonra uyanmıştı içinden "bunu nasıl beceriyor ya" diye düşündü. Sonra giyinip evden çıkarken beden dersleri olduğunu hatırladı ve bir 5 dakika daha oyalandı. Onur kapıda onu bekliyor ve sinirleniyordu. İlayda kapıya geldiğinde Onur un çok sinirli olduğunu gördü onu yumuşatmak amaçlı "günaydın abicim" diyip yanağından öptü. Onur biraz yumuşamış bir biçimde "hadi hadi acele et" dedi sırıtarak. Onur otobüsteyken İlayda nın okula eşofmanlarla gittiğini gördü "kaçıncı dersiniz beden" diye sordu.

Ilayda: 3 ve 4 olması lazım.

Onur gıcıklık olsun diye "Okulda değiştirirdin böyle gitmene gerek yok" dedi.

Ilayda: Benim çok sevgili abim okulda kızlarla gezmek yerine bana okulu biraz anlatsaydı öyle yapardım zaten.

Onur: Tamam tamam kızma beden dersimiz aynı saat desene.

Ilayda: Aa çok iyiymiş bugun basket oynada millete bu benim abim diye hava atayım.

Onur: "Tamam olur prenses nasıl istersen" dedi gülerek.

O sırada okulun önüne gelen otobüsten indiler. Okula girerken Onur güvenliği başını hafif öne eğerek selamladı. Nazar ilerde İlayda nın gelmesini bekliyordu. İlayda nazarı görür görmez üstüne koştu ve sarıldılar.

Onur: Gülerek "siz ne ara bu kadar samimi oldunuz ya"

İlayda: Sanane ya kırk yılın başı bi işe yaradın bana böyle bir arkadaş verdin şimdi susta sınıfına git.

Onur ilerde bir arkadaşını gördü ve kızlara dönerek "Neyse sınıfınızı biliyorsunuz benim işim var görüşürüz"dedi ve hızlı adımlarla arkadaşının yanına gitti. Arkada kalan İlayda ve Nazar konuşmaya başladı.

İlayda:" Öküz bu ya" dedi hafif sinirli bir şekilde.

Nazar konuyu değiştirmek istiyordu.

Nazar: İlk dersimiz ne?

Ilayda: Bilmem sınıfa gidince öğreniriz artık

Sınıfa girdiklerinde dersin matematik olduğunu öğrendiler. Öğretmenleri çok iyi ama sert birisiydi. Öğrencisiyle ilgilenirdi ve komik bir aksanı vardı. İlk iki ders eğlenceli geçmişti. Beden dersi için spor salonuna gittiklerinde basket oynayan bir grup gördüler. İlayda nın gözü hemen abisini aramaya başladı. Onur da grubun içindeydi ama Onur onları daha görmemişti kendini çok kaptırmıştı. İlayda bu duruma sinir olmuştu hem sınıfına hava atmak hemde abisinin dikkatini çekmek için. "Abiiiiiii"diye tiz bir sesle seslendi. Oynayanlardan bi tanesi" aramızda abi olan varsa baksın şuna " dedi. Onur arkadaşını duyduğunda" bi dakika lan ben abiyim " bir yandan oynarken.

Onur: Efendim prenses ne oldu?

İlayda: Hiç seslendim öyle.

Onur: İyi bi dahakine bağırma kulağımızın içine ettin.

O sırada iki beden öğretmeni içeri girdi ve bi tanesi bağırdı" benim sınıfım hangisi? "

Onur: Biziz hocam 10/C.

Hoca: İyi 2 dakika içinde U şekline geçin kızlar sağ erkekler sol tarafa hadi hadi hadi.

Sınıf  20 saniye içinde hocanın istediği şekilde toplandı.

Hoca: 20 Saniye içinde kendinize bir başkan şeçin hadi.

Tüm sınıf kendinden emin şekilde Onur olsun diye konuştu ve Onur şeçildi. Hoca Onur a bakarak "yapman gerekeni biliyorsun" dedi Onur başını tek bir sefer sallayarak onayladı ve sıranın tam ortasına geldi.

Onur: Bağırarak "10 C sınıfı rahat"

Tüm sınıfın aynı anda yapması çok etkileyiciydi. Onur bir komut daha verdi. "Hazır ol" tüm sınıf yine aynı anda yaptı. Tüm salon onları izliyordu. Onur son bir komutla" 10 C sınıfı sağ baştan say". Yine tüm sınıf sırasını bilerek saydı en sondaki çocuk bir adım öne çıkarak" 33 son" diye bağırdı. Onur hocanın karşısına geçerek.

Onur: 10 C sınıfı 18 kız 16 erkek toplam 34 öğrenciyle beden eğitimi dersine hazırdır hocam.

Hoca: Saol

Onur başıyla onaylayarak tekrar hocanın yanına geçti. Hoca kolunu Onur un omzuna atarak. "Özlemişim lan seni" Onur gülerek "saolun hocam bizde sizi özledik". Bu sırada diğer hoca İlayda nın sınıfına bakarak" böyle bir başkan istiyorum yapabilecek varmı? "

Bir başkan şeçildi ve sınıflar serbest bırakıldı Onurlar maça kaldıkları yerden devam etti. Nazar ın sınıfındaki tüm kızlar onları izliyordu. Kızlardan bir tanesi İlayda ya gelerek"Şu kızıl saçlı çocuk senin abin mi?"

İlayda: Gururlanarak" evet benim abim'

Kız : Şey peki sevgilisi falan varmı?

Nazarın bu soruya çok canı sıkılmıştı hemen lafa atıldı.

Nazar: Sanane seni ilgilendirmez

İlayda Nazar a bakarak güldü. Diğer kızda bozulup gitmişti zaten. Nazar kızın arkasından kötü kötü bakarken.

İlayda: Niye tersledin kızı

Nazar: Şaçma şaçma sorular sanane ya varsa var yoksa yok.

İlayda ve nazar konuşurken Onur bir anda önlerine düştü. Ve acı içinde bağırdı...

Evet bir bölümün daha sonuna geldik umarım beğenmişsiniz dir lütfen hatalarımı ve görüşlerinizi söyleyin 😀😀

Masal ve Umut Where stories live. Discover now