Sınıf

14 3 0
                                    

Sonunda buldum seni. Sınıfta en fazla 15 kişi vardı ve bunların hepsi sıralara tek tek oturmuştu. Mecburen tanımadığım birisinin yanına oturucaktım. Orta sıranın en önündeki kız çok sempatik geldi çok sevdiğim bir arkadaşıma benziyordu. Yanına oturdum ve kısık ve dostça bir sesle merhaba dedim. Gülümseyerek karşılık verdi. "Merhaba ben Buse" dedi "Bende Nazar sınıfı bulmak çok zor oldu okul biraz fazla büyük" dedim. "Öyle" dedi galiba yanlış kişinin yanına oturdum galiba biraz egoist bir tipti böyle insanları hiç sevmem. Sınıfa her gelen sınıf listesine bakıyordu. "Aptalmı bunlar az önce baktın zaten niye tekrar bakarsın ki" diye geçirdim içimden.


Of çok sıkıldım nerde bu hoca niye gelmedi hâlâ konuşucak kimsede yok. Kapıya baktığımda Onur u gördüm bi anlığına gülümsedim yanına gitsem konuşurmuyduki benimle diye düşünürken bir anda sesler duyuldu. Hemen dışarı çıktım zaten çok sıkılmıştım. Kalabalık bir çember oluşturmuştu. Eh bu boyla görmem pek mümkün değildi önlere geçmem lazımdı. Geçtiğimde kavga eden 2 kişiyi gördüm açıkcası sıkıcı bir okuldan geliyordum böyle bişeyi hayatta kaçırmam sonuna kadar izlicem. Bir anda 3-4 kişi koşarak kalabalığın içinden geçti ve bir anda bağırmaya başladılar. Niye kimse ayırmıyor diye düşünürken tanıdık bir ses duydum.

-"Bırakın lan birbirinizi" diyerek içlerine girdi bi tanesini iterek duvara yapıştır dı sonra arkasını dönüp diğerinin yanına gitti. Arkadaki tam bir adım attığı anda arkasını dönerek "Orda kal" diye bağırdı bunu galiba tüm okul duymuştu. Sonra diğerinin yakasından tutarak duvara dayadı "Önder ilk günden neyin kavgası lan derdiniz ne niye kavga ediyorsunuz".
Çocuk bir anda sus pus oldu tam bir şey söyleyecekken "Sınıfına git" dedi. Çocuk hiçbir şey demeden merdivenlerden yukarı çıktı. Diğer çocuğun yanına gidip boğazından tuttu diğer eliyle çocuğun kulağının tam yanından duvara vuruyordu. Herkes bir an "Oha napıyor bu" gibisinden şeyler söyledi ben ise sadece izliyordum. Bir anda duvarda kan gördüm. Çocuğun kulağına birşey söyledi ve bir anda çocuk kaçtı gitti. Sonra kalabalığa doğru döndüğünde herkes bir iki adım geri çıktı. Elinden kan akıyordu.

Sonra bir kız yanına geldi. "Onur gel tamam sakin ol hadi gel elini saralım"

-"Gerek yok bişey olmaz mendil versen yeter" dedi hafif sırıtarak ve diğer eliyle kızın çenesini okşadı. Kız da güldü "Hadi sınıfımıza gidelim" Onur başını onaylarcasına salladı. Ve merdivenlerden çıkıp gittiler.

Sınıfta uzun bir süre bekledikten sonra sonunda bir hoca sınıfa geldi. Genç bir adamdı. Herkes ayağa kalktıktan sonra oturun gençler buyurun dedi. Ve söze girdi

-Evet arkadaşlar ben sınıf öğretmeninizim falan filan. Bunları geçin hepiniz belli bir yaştasınız ve bu konuşmayı bir çok kez dinlediniz. Adım Halil Hakan Borlu Tarih öğretmeniyim sınıf başkanına gerek duymuyorum isterseniz sonra kendi aranızda şeçersiniz. Okulumuz büyük bir okul 4 binadan oluşuyor. Sakın ha kaybolmayın dedi gülerek. Evet tanışmamız falan lazım birbirini önceden tanıyan varmı.

Sınıfta kimseden ses çıkmadı ve hoca herkesi sırayla tek tek kaldırdı. Benim aklım hâlâ Onur daydı iyi birisine benziyordu ama içinden bir canavar çıktı. Neyse zaten sevgilisi varmış beni ilgilendirmez. Ama aklım hep onda kalıyordu bu yüzdende sınıftaki kimsenin adını öğrenemedim. Ve zil çalmıştı Buse bana hadi gel okulu gezelim biraz" dedi "Tamam olur ama kaybolmayalım" dedim gülerek...



İkinci bölümde böyle bitti umarım beğenirsiniz 😀😀

Masal ve Umut Where stories live. Discover now