deštivý dýchánek u Mari

1.6K 166 24
                                    

Pršelo, šel jsem po ulici a nevěděl kam, neměl jsem cíl. Právě jsem měl ošklivou hádku s Natalie a musel jsem na vzduch. Byla mi zima, protože jsme měl jen svetr, který byl už celý promočený. Bylo mi mizerně a počasí jako by to vycítilo a začalo pršet ještě víc.
Sedl jsem si v parku na lavičku a nechal déšť ať koná svojí práci, nějak mi byli všechno jedno, právě jsem byl ve stavu, když člověk rezignuje na život a nechá vše plavat.
Nachlazení se mi teď zdálo jako nejlepší řešení, nebylo by focení, škola, kroužky, prostě nic, ale pak jsem si vzpomněl na Marinette, která se se mnou snaží dohodit naše kamarády dohromady. Nad tou myšlenkou jsem se usmál.
Přál jsem si, aby se Alya s Ninem dali dohromady snad více než já s beruškou. Akceptoval jsem, i když nenáviděl, jejího oblíbence, třeba jsem ho znal, což by asi bylo ještě horší.
Hluboce jsem si povzdechl a zaklonil hlavu dozadu. Chmurné myšlenky vyprchávaly jen velmi pomalu a déšť byl silnější.
Začala mi být zima, a i přes napjatou situaci doma jsem se rozhodl se vrátit.

Kráčel jsem po ulici, sledujíc silnicí s kalužemi a třásl se nevědomky zimou.
Začínal jsem listovat toho, že jsem vybuchl a vyběhl z domu jen tak. Šel jsem pomalu, přes silný déšť a vodou na obličeji jsem neviděl a ručně kolem ramen, abych se trošičku zahřál, ale nepomohlo to.

Ani nevím jak se to všechno událo, ale narazil jsem na Marinette jak jede na kole od Alyi. A nebyla by to Mari kdyby hned nezačala panikařit, že budu nachlazený, mokrý a další věci.
,,Adriene ty snad nemáš mozek! Ve svetru!?" Plácla se do čela a já napůl omráčený únavou jsem se jen pitomě usmál a dokázal tak svoji demenci.
,,Pojď, vezmu tě k sobě, takhle nemůžeš domů."
Chtěl jsem protestovat, ale neměl jsem sílu. Tak jsem pouze šel jako loutka za Mari a chichotal se tomu, jak se jí pohybovaly culíky.

Jako bych se probral z transu a seděl jsem u Marinette v pokoji na odpočívadle.
,,Ehmm, měl by sis sundal mokré oblečení." Byla rudá a připomínala barvu svého pokoje. Byl jsem ještě nakolik při smyslech, že jsem vstal a zeptal se na koupelnu.
Kamsi ukázala a podala mi ručník a krásný chlupatý a růžový župan.
,,Promiň, ale nemám tu pro tebe žádný oblečení, budeš musel počkat až ti to uschne, dala jsem to na topení."
,,Děkuju Mari." Unaveně jsem se na ni usmál a zavřel se v koupelně.

Když jsem vyšel ven, nalévala do hrnku kakao a přidala mi talíř se sušenkami. Posadil jsem se naprosto ní na odpočívadlo a koukl se na ni, její rudá tvář nezmizela a nemohla odtrhnout oči od mé hrudi, kterou župan úplně neskryl. Radši jsme si to upravil a ona s tebou cukla, jako kdybych někdo vypnuli v televizí její oblíbený kanál.
,,Cos prosím tě dělal venku když prší?"
,,Musel jsem se projít, pohádal jsem se s Nathalie kvůli otci a byl jsem tak rozčilený, že jsem vyběhl z domů tak jak jsem byl."
,,Jsi blázen Adriene."
,,A ty snad ne? Potkáš kluka na ulici a vezmeš si ho do pokoje, sedí tu u tebe nahý na posteli jen v županu a krmíš ho nejlepšími sušenkami a kakaem. To vůbec nehraničí s bláznovstvím."
,,To je něco jiného Adriene, tys byl naštvaný a neovládl ses, já to udělala ze své vůle a navíc jsi můj spolužák a tajný parťák ve valentýnské misi."
,,Máš pravdu."
Pokýval jsem hlavu a na chvíli zavřel oči. Možná bych i usnul kdyby mi něco nezapípalo u ucha, teploměr.
,,Máš teplotu ty blázne." Dala mi malý pohlavek a já si až teď uvědomil, že ležím na odpočívadle, přikrýt dekou, v pokoji svítí jediná malá lampa a venku je tma.
,,Měl bych jít."
,,Volala jsem Nathalie, přijedou si pro tebe, zatím spi."
Byl jsem příliš unavený než abych si s tím dělal hlavu, jakmile jsem položil hlavu na polštář, usnul jsem tvrdým spánkem.

Už jsem tedy nebyl svědkem toho jak mi Mari dala pusu na čelo a můj bodyguard mě opatrně nese do auta jako malou mrtvolu. Neviděl jsem ani ten její šťastný úsměv když naše auto odjíždělo a Mari si mohla v hlavě zopakovat co všechno pro mě dones udělala.

Ještě dnes kapitolka😍😊❤ nemáte zač😊😏
Pokud čtete zpravy tak víte, že o víkendu bude max jedna kapitola.
Nezapomeňte na komentář😂🍉 a jestli chcete v další kapitole Ladynoir/Adrinette/ AlyaxNino

🤘 tak někdy pahooj👌🍉😊😍😅

Mise ValentýnKde žijí příběhy. Začni objevovat