20.BÖLÜM

207 11 0
                                    

Kapının tıklanmasıyla yerimden doğrulup kapıya doğru baktım.Mike kapıda durup içeri girebilir miyim der gibi baktı.Başımla onay verdim.Yanıma geldi.

-Oturabilir miyim.dedi.

-Tabi ki.dedim gülümseyerek yanıma oturdu.

Jack onun odada olduğunu hissediyordu bilerek bakmıyordu bunu biliyordum,umursamaz tavırlarının her hareketini anlayabiliyordum ve de şimdi konuşmalarımızı da pür dikkat dinleyecektir ama yine de tepki vermeyecektir.

-Eee hiç arkadaşlarından bahsetmedin.dedi Mike

-Bahsetmek zorunda değildim ve de sen de bahsetmedin.

-Haklısın zorunu değilsin sadece seni yakından tanımak istiyorum.

Bu da ne demej oluyordu böyle bu bu çocuk ne dediğini sanıyordu.Elimde olmadan yutkundum cevap veremedim.Jack sinirle döndü ve bir bana bir Mike'a baktı.

-Sen ne sıfatla Nora'yı yakından tanımak istiyorsun.

-Jack sakin olur musun kötü bişey demedi.

-Nora bu adamla bir ilişkin var ve de bana söylemiyorsun öyle mi.

-Saçmalama onunla bir ilişkim yok onu doğru düzgün bile tanımıyorum bunun o da farkında değil mi Mike.

-Ee şey evet,biraz sakin olmayı dener misin Jack.Molly'i korkutuyorsun.dedi Mike sakince

Jack Molly'e baktı ve sonra ben ve Mike'a döndü.Bir şey demek içn ağzını açtı ama demekten vazgeçti ve de sinirle odadan çıktı.

-Ben çok özür dilerim yanlış bişey söyledim.

-Evet,galiba aslında yanlış zamanlama demek daha doğru olur.Ben bir Jack'in yanına gidiyim,sen Molly ile kalır mısın rica etsem.

-Ta...tabi dedi kekeleyerek.

Odadan çıktım.Koridorda Jack gözükmüyordu.Aşağıya indim yoktu,bahçeye çıktım bir bankın üzerine oturmuş düşünceliydi.Yanına gitmek istiyordum ama bir o kadar çekiniyordum bana bağırır diye ama ben bişey yapmamıştım ki yavaş adımlarla yanına gittim ve başına dikildim.Usulca başını kaldırıp bana baktı.

-Jack gerçekten onunla aramda hiç bir şey yok.

-Ama odada yanına oturmasına izn vermen onunla sohbet etmen çocuk senin gözlerine bakınca aranızda hiçbişi yok gibi durmuyor Nora.

-O bana karşı bir şeyler mi hissediyor yani bunu mu diyorsun.

Ayağa kalktı.Jack'in her zaman omuzlarına gelirdim.Yavaşça başımı kaldırdım bir cevap bekledim ama o beni inceliyordu gözlerini gözlerime dikmişti bu bakış,bu bakışa anlam veremedim,bana daha önce hiç böyle baktığını görmemiştim.Usulca bana doğru eğildi ve 

-O sana aşık olmuş Nora.diye fısıldadı.

Fısıldaması o kadar yumuşaktı ki ensemdeki tüyler diken diken olmuştu.Başını kaldırdı.Sonra tekrar bana bakmaya devam etti.Gözlerimi gözlerinden ayırmadan:

-Ben..ben ona hiç eee onunla doğru düzgün konuşmadım daha onu tanıyalı 3 gün oldu.Onun hakkında ben de bir şey yok yani bir istek,arzu,yok yok  işte bundan sonra onunla konuşmasam daha iyi olur.Yanlış bir izlenim bırakmak istemem ona karşı.

-Eminim dedi.Ve Hastanenin içine girdi.Arkasından onu izliyordum

Jack benim dediklerime inanmamıştı,aslında Mike off lanet olsun ondan galiba birazcık hoşlanıyordum ama biraz Jack daha baskındı Mike'a göre ama Jack beni arkadaşı olarak görüyordu benim hakkımda başka birşey düşünmüyordu.Sadece arkadaş.Acaba onun hakkında düşüncelerimi o gün deftere bıraktığım notu görmedi diye sevinmekle hata mı yapmıştım keşke görseydi.Ona göre belki,belki bir şansım olurdu.Onunla dost olmak yerine belki sevgili olabilirdim.Ama herşey bir belkiden ibaret.Onun arkasından hastanenin içine girdim.Molly'nin odasının kapısının önünde dikiliyordu.Onu izliyordum,neden içeri girmiyordu orda öyle aval aval bekliyordu.Onu izlediğimi hissetmiş olmalı ki benim olduğum tarafa döndü.Sonra odaya sinirle girip "Hemen bu odayı terk et"diye bağırmaya başladı.Odaya koşarak girdim.Tabi Mike içerdeydi.Mike bana baktı.

-Neler oluyor Nora.

-Bence şu an bu odadan çıkmalısın Mike.

Anlayışla başını salladı,hiç sinirlenmedi ne kadar sakin uysal bir çocuktu böyle Molly'e baktım.Bana kızgın bakıyordu.Sonra:

-Neden ona öyle davrandın Jack, o sana ne yaptı sana küstüm ve sana da Nora onu odadan çıkarmasına birşey demedin.

-Molly tatlım bak Jack ondan hoşlanmadı,o yüzden Jack buradayken onun burada olması hoş değil.

İkimize bakıp somurttu sonra elindeki oyuncakalrı kenra koyup bize sırtını döndü.Jack bana baktı birşey diyemedim ve mekanım olan kanepeye oturdum.Jack de yanıma oturdu.İkimizde konuşmuyorduk.Molly ile ne yapacaktım ne zaman iyileşecekti ve de ne zaman evime dönecektim evimi özledim.

PARİS'TE MUCİZEWhere stories live. Discover now