OTOBÜS KURALLARI

13 1 0
                                    

Benim için otobüse binmenin kuralları vardır.

1-Otobüse binmeden önce ücretinizi elinizde bulundurun.

2-Otobüse ilk adımınızı attığınızda bir elinizle mutlaka bir yere tutunun.Çünkü şoför bey sizin özel güçlerinizin olduğunu hayal ediyor ve gaza basıyor .

3-İlk madde de belirttiğim gibi ücreti elinizde bulundurduğunuz için hiç beklemeden oturacak yer aramaya başlayabilirsiniz.

4-En arka koltukları tercih edin aksi şoföre denk gelirseniz ön kapıdan inmenize izin vermez ve mecburen sizde arka kapıya doğru gidersiniz.

5-Dur-Stop butonunu önceden gözünüz ile belirleyin. Durağa geldiğiniz zaman butonu aramaktan ineceğiniz yeri kaçırabilirsiniz.

6-Eğer en arkada yer yok en önlerde yer var ise oturun onun içinde bir taktiğim var tam durağa yaklaştığınız zaman kalkın ve en ön kapıda bekleyin şoförün zamanı olmadığı için size hiçbir şey demeyecektir.

7-Otobüsteyken kendinizi örümcek adam gibi düşünün bir yere tutunmadan bir yeri asla bırakmayın . Aksi halde gerileme dönemiz başlar ve domino taşları gibi bütün otobüs birden devrilirsiniz.

8-Kışın havalar çok soğuk olduğu için üşüyoruz. Otobüse binince de kapılar sürekli açılıp kapandığı için içerisinin dışarıdan farkı olmuyor. Otobüsün bazı koltukların altında siyah küçük motora benzeyen bir şey var (halen ne işe yaradıklarını bilmiyorum) onlara ayağınızı yaklaştırdığınız zaman ayağınız ısınır.

9-Boş yer bulduğunuz zaman bazen çift koltuklara denk gelebilirsiniz.Oturduğunuz kişilere dikkat edin bazıları aşırı derecede rahat oturamayan ,rahatsız tiplerdir. Kendilerini rahatsız hissettiği gibi beni de ediyor. O zaman ayakta kalmayı tercih ederim.

10-Ayakta durmakta öyle kolay bir eylem değil.Şoförün o akıl almaz manevralarına ,ani frenlerine,yanınızda duran kişinin istemsizce sizin üstünüze devrilmesine karşı koymak için fazladan çaba sarf etmek gerekiyor. Yani yürüyerek gitsem daha az yorulurdum.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 25, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

DÜŞümdeki HayatWhere stories live. Discover now