Pětadvacítka

68 18 11
                                    

Před několika dny započala naše, tak dlouho plánovaná, výprava

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Před několika dny započala naše, tak dlouho plánovaná, výprava. Bylo nutné si dobře promyslet, co si vezmeme sebou. Počasí je nestálé, mohla nás zaskočit náhlá bouře i úmorné vedro. Poslední obydlený dům byl příliš daleko na to, abychom tam mohli najít útočiště. Přesto jsme odhodlaně vyrazili. Čtyři odvážlivci připravení zdolat pověstnou "Pětadvacítku". Plni očekávání, s očima na vrch hlavy, jsme procházeli mezi balvany a prodírali se houštím. V noci přišla bouře. Přečkali jsme ji, schoulení, každý ve svém stanu. Blesky křižovaly oblohu a hrom burácel. Ještě, že nejsme na vrcholu. To byla malá útěcha. Ráno jsme se museli prodírat bahnem dobré dvě hodiny, než jsme dorazili k úpatí hory. Před vlastním výstupem jsem si popřáli jen kratičký oddych. Kolmá stěna odradila už mnohé, ne tak nás. 

Opatrně kousek po kousku, vpřed. Udržujeme pravidelné rozestupy. Hlavně neztratit rozvahu, pečlivě hledat vhodné výstupky a doufat, že síly vydrží, až na vrchol. Brzy se kámen pod námi rozpálí na slunci, ale to bychom už měli být na vrcholu. Už zbývá jen pár metrů. Budeme první! Budou o nás psát! Statečná čtveřice zdolala "Pětadvacítku"! Konečně!!! Zvládli jsme to, kluci!!!!

Teď nás čeká to horší - SESTUP!

OBRÁZKY - PŘÍBĚHYWhere stories live. Discover now