Hoofdstuk 4.

200 0 0
                                    

"Waar was jij dit weekend?" Vraagt Kim terwijl ik merk dat ze licht geïrriteerd is. "Nou inderdaad, we hebben niks van je gehoord. We hebben je de hele zaterdag avond lopen bellen om te vragen of je mee uit ging." Voegt Julia er aan toe. "Ja sorry meiden, ik had een verjaardag van familie van mijn vader en ik kon mijn telefoon niet opladen, dus mijn telefoon is uitgevallen." Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel liegen, maar ik kan moeilijk tegen de meiden zeggen dat ik dit weekend met mr. Cooper was. Afgelopen weekend speelt zich steeds opnieuw af in mijn hoofd. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik vond het leuker dan ik van te voren had verwacht. "Oke het zal wel. Beetje jammer dat je niks heb laten weten. Je had op z'n minst even een appje of berichtje kunnen sturen?" Zegt Kim. "Jullie hebben gelijk meiden. Ik snap dat jullie boos zijn. Dit zal niet weer gebeuren." Zeg ik terwijl ik het oprecht meen. Ik snap ook wel dat de meiden willen weten waarom ik dit weekend niet bereikbaar was. Ik kijk ze met een pruillip aan en open mijn armen. Gelukkig kunnen ze er om lachen en met een groepsknuffel maken we het weer goed. Tijdens Anatomie les krijg ik een berichtje binnen via Facebook.

Hi schatje (zo mag ik je wel noemen toch?😉)

Ik kom er net achter dat ik je nummer niet eens heb.. lijkt me toch veel handiger?
Ik stuur mijn nummer, app jij me dan even?😊

Hier komt ie: 0677722277
😘

Ik begin te grinniken. Wat slecht, denk ik bij mezelf. Nooit aan gedacht dat we nooit nummers hebben uitgewisseld. Ik besluit hem snel een appje te sturen, terwijl ik op let of de leraar mij niet ziet met een telefoon. Ik hou het simpel en stuur alleen: kus Elina

Nog geen minuut later krijg ik een berichtje terug.
Hi schoonheid😘 mis je me al een beetje?
Ik lach naar mijn scherm en antwoord.
Stt🤫..ik zit in de les.. enne.. ja😶
Ik krijg meteen een berichtje terug.
Gelukkig! Ik jou ook, kan niet wachten om weer alleen met je te zijn😊
Ik merk dat ik in de gaten gehouden word dus ik moet het gesprek zien te eindigen.
Thomas, je leidt me af.. en juist jij als leraar zijnde zou moeten weten hoe vervelend dat is😉 ik app je in de pauze x
Ik leg mijn telefoon weg en begin weer mee te schrijven. Julia tikt me aan. "Met wie ben je aan het appen?" Vraagt ze terwijl ze op een zwoele manier naar me kijkt en haar wenkbrouwen op en neer beweegt.
Ik wil het haar zo graag zeggen, maar het kan niet. "Oh, is gewoon een groepsapp waar iets grappigs wordt in gezegd" zeg ik maar snel. Ik kan moeilijk zeggen dat ik met meneer Cooper aan het praten ben. Julia kijkt me lachend aan en schut haar hoofd. Ik snap ook wel dat het ongeloofwaardig overkomt, maar ik kan haar helaas niet de waarheid vertellen. Nog niet.
"Dames, zullen we dit weekend uitgaan? Er is een nieuwe club geopend en ik ben wel benieuwd hoe het daar is" zegt Julia. Kim draait zich meteen om en reageert heel enthousiast. "Ja, wat een leuk idee! Kan Elina gelijk haar geheime lover mee nemen waar ze zo druk mee aan het appen is." Ik kijk Kim fronsend aan en steek mijn tong naar haar uit. Gelijk beginnen we alle drie te lachen. "Maar wel een leuk idee toch?" Vraagt Julia om bevestiging. Ze kijken mij allebei aan, net zo lang tot ik ja zeg.
Wat gaat zo'n schoolweek snel voorbij denk ik bij mezelf terwijl ik mijn haar aan het krullen ben. Het is alweer een tijdje geleden dat ik uit ben gegaan met de meiden en ik heb er ook wel weer zin in. Opeens krijg ik een berichtje van Thomas.
Hi schatje
Wat doe je vanavond?
X
Mijn hart begint sneller te kloppen. Oh wat zou ik nu graag met hem willen afspreken, maar ik kan de meiden echt niet weer in de steek laten. Ik stuur hem een berichtje terug.
Hoi lieverd,
Vanavond kan ik helaas niet. Ik ga vanavond  met mijn vriendinnen naar die nieuwe club.
Xx
Ik krijg alleen een appje terug waarin hij mij veel plezier wenst met de meiden en dat hij me niet meer zou storen. Ik denk er verder niet meer over na en begin mijn make-up te doen.
Na eindelijk een parkeerplek te hebben gevonden lopen we richting de ingang. Alles staat bomvol en er staat een hele lange rij. Wat ben ik blij dat ik met de auto ben denk ik bij mezelf. Dan kan ik gewoon gaan wanneer ik wil, de meiden nemen toch wel een taxi als ze langer willen een blijven. We zijn een uur verder en Julia heeft de smaak te pakken. Nadat zij en Kim al vier shotjes op hebben krijgt ze het voor elkaar om mij mee te laten doen bij haar vijfde. "Kom op Elina, één drankje kan wel!" Lachend rol ik met mijn ogen en til mijn shotglas omhoog. "Drie, twee, één.. cheers!" Roepen we in koor en gieten het shotje naar binnen. Ik krijg een appje en zie dat het van Thomas is. Ik loop snel naar de wc.
Hoi schat,
Mijn vrienden vragen of ik mee uit ga met ze, maar ze willen naar dezelfde club waar jij nu bent.. vind je dat oke?
X
Ik frons van verbazing. Waarom zou hij denken dat ik hem ga verbieden om wat te doen met zijn vrienden? Het is wel een beetje toevallig denk ik bij mezelf terwijl ik erom moet krinniken. Laat ik hem maar even een bericht terug sturen.
Hi babe,
Tuurlijk mag dat! Wie ben ik om jou te verbieden wat met je vrienden te gaan doen?
X
Ik werk mijn lippenstift bij en loop dat weer terug de dansvloer op. "Hè hè, was je verdwaald ofzo?" Roept Julia net even iets te hard in mijn oor. Ze pakt mijn schouder vast terwijl ze nog maar net op haar benen kan blijven staan. Ze moet er zelf om lachen en roept vervolgens, "oeps, iets teveel shotjes gehad" blijkbaar vind ze het niet erg want ze begint alweer uitbundig te dansen. "Ik ga even wat drinken halen, willen jullie ook wat?" Kim bied aan om mee te gaan naar de bar terwijl we Julia laten dansen. Volgens mij heeft ze ons niet eens gehoord. We wachten op onze drankjes. Ik pak mijn cola aan en op dat moment voel ik een hand op mijn schouder. "Zozo, een cola? Zeg me dat de enige reden waarom je geen alcohol neemt is omdat je bobt?" Ik herken meteen zijn stem en draai me meteen om. "Wat doe je hier?" Hij kijkt me niet begrijpend aan. "Ik zei toch dat ik hier naartoe zou komen met mijn vrienden?" Ik kijk snel naar Kim om te kijken of ze iets door heeft. "Nee, dat bedoel ik niet. Ik bedoel hier bij Kim. Ik heb haar nog niks verteld over ons en dat was ik ook nog niet van plan." Ik zie hem even nadenken en zegt daarna "oh." Hij pakt mijn hand vast en leid mij naar zijn vrienden. "Elina, dit zijn Michael en Peter." We schudden elkaars handen en gaan ergens op een bank zitten. "Hij geeft je wel betere cijfers hoop ik?" Zegt Michael op een plagerige manier. Het valt bij mij meteen op zijn plaats. Zijn vrienden weten wel hoe het zit. We zitten druk in gesprek totdat Kim en Julia opeens voor ons staan. "Wat is hier aan de hand?" vraagt kim. Ik probeer niks te laten merken en zeg dat ik ze toevallig tegen kwam. Kim gelooft er niks van en kruist haar armen over elkaar. "En nu het echte verhaal Elina. Ik zie dat er meer speelt." Ik weet dat ik niet kan liegen en vertel haar eindelijk hoe het zit. Het enige wat Julia daar op zegt is "nice!" Terwijl ze mij een high five probeert te geven. Ik neem haar niet al te serieus aangezien ze hardstikke dronken is. Ik moet er ook wel om lachen. Kim kan er helaas niet om lachen. Zij kijkt me boos aan. "Waarom heb je ons niks verteld? Hoe lang is dit al gaande?"

Buiten BereikWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu