Hoofdstuk 1.

314 2 2
                                    

*piep piep* Elina draaide zich om zodat ze haar wekker uit kon zetten. "Ugh, 7 uur? Veel te vroeg." Mompelde Elina nog half in slaap. Ze stapte toch haar bed maar uit en maakte zich klaar om naar school te gaan.

"Hé Elina! Leuke vakantie gehad?" Vroeg kim. "Wat ben ik blij om jou weer te zien!" Schreeuwde Elina terwijl ze elkaar omhelsde. Met mijn beste vriendin kom ik de eerste dag wel weer door, dacht ik bij zichzelf. Na dat alle klassen vanuit de aula naar hun eigen lokaal werden gestuurd, stonden Kim en Elina te wachten op Julia. "Hoe kan ze nu alweer de eerste dag te laat zijn?" Vroeg kim. "Je weet hoe ze is, toch?" Zei ik terug, ervan uit gaande dat Julia waarschijnlijk niet 1 keer dit hele schooljaar op tijd gaat komen.

Toen Julia eindelijk de school binnen wandelde, haastte de drie meiden zich de trap op. Midden op de trap werd Elina aangehouden door een leraar. "Kijk, ik heb blauwe ogen." Verbaast en vol onbegrip keek ik hem aan. "Daar hou je toch van? Dat staat op je shirt." Zei hij terwijl hij naar mijn shirt wees. Oh nee, hoe kan ik zo stom zijn? Dacht ik bij mezelf. Toen Elina zich herinnerde wat er op haar shirt stond moest ze lachen. Hoe kan ik nu weer uiteraard het 'i love blue eyes' shirt aantrekken op mijn eerste dag? Dacht Elina bij haar zelf terwijl ze tegelijkertijd haar hoofd schudde.

Toen Elina 's avonds in haar kamer zat, speelde de gebeurtenis op de trap zich steeds opnieuw af in haar hoofd. Waarom kan ik hem maar niet uit mijn gedachte zetten? "Het is een leraar, Elina. Dat kan echt niet." Dacht ik bij mezelf. Toch was ik erg geinteresseerd in hem en kan ik niet wachten tot ik morgen weer naar school kan.

Toen de volgende ochtend de wekker ging, was Elina al lang wakker. Ze pakte haar telefoon erbij en zag dat ze een berichtje had van Julia.

Ik kom iets later.
Wil jij tegen de leraar zeggen dat ik eerst even langs de dokter moet?

Xo.

Ik had niet anders verwacht van Julia, dacht ik bij mezelf terwijl ik er stiekem ook wel om kon lachen.

Dit keer deed ik iets meer mijn best om er goed uit te zien. Ik wilde niet nog een keer voor schut staan met z'n shirt. Toch betrapte ik me er zelf op dat ik het ook wel een beetje voor hem deed. De leraar zonder naam.

Het was al 12 uur 's middags en ik had die ene leraar nog steeds niet gezien. De dag verliep langzaam en was totaal niet interessant. "Goh, kijk wie we daar hebben." Zei kim tegen Elina. "Sorry dat ik zo laat ben jongens, maar ik had het veel te leuk bij Matt." Zei Julia terwijl ze haastig het schoolgebouw in kwam lopen. "Je hoeft geen sorry tegen ons te zeggen." Zei ik terug. "Zeg dat maar tegen de leraren." Zei ik lachend terwijl ik haar een knipoog gaf. Julia stak plagend haar tong naar me uit. "Maar jongens, kijk eens. Ik heb wel een paar jointjes mee." Zei Julia terwijl ze met het zakje aan het wapperen was. "Stop terug!" Zei ik. "Zometeen zien ze het." Die gaat ons echt nog eens in de problemen werken, dacht ik bij mezelf.

Tot mijn verbazing zag ik dat de volgende les Engels is. Eindelijk, misschien maakt dat mijn dag weer wat interessanter. Dacht ik bij mezelf.
Toen ik de klas in liep, stond mijn hart even stil. Ik kon het niet geloven. Daar stond hij. Hij leek zo perfect, met zijn felblauwe ogen die schitterde in het zonlicht. Zijn kaaklijn zo strak en zijn gezicht zo symmetrisch. Zijn aderen die over zijn armen en over zijn grote mannelijke handen liepen. En dan die lach, dat maakte alles compleet. "Ga je nog doorlopen, of blijf je de hele les in de deuropening staan?" Zei kim op een plagende manier. Vlug liep ik naar een paar tafeltjes vooraan in de klas, terwijl ik Kim en Julia mee trok. "Hallo allemaal, mijn naam is Thomas Cooper. Ik ben jullie Engels docent voor dit jaar" hm.. Thomas, wat een leuke naam dacht ik bij mezelf, terwijl mijn ogen hem nog eens goed bestudeerde. "Hij is eigenlijk best wel cute, vinden jullie niet?" Zei Julia. "Nee, het is niet echt mijn type." Zei Kim. "En nee Julia, hij is veel te oud voor jou." Trouwens, jij hebt al een vriendje, of heb je daar niet genoeg aan?" Vroeg Kim aan Julia op een uitdagende manier. Die twee kunnen elkaar zo goed sarren soms, dacht ik bij mezelf terwijl ik lachend met mijn ogen rolde. " hoe oud bent u eigenlijk, meneer?" Vroeg een ander klasgenootje. " ik ben 34 jaar" antwoorde hij. Oei, dat is inderdaad wel te oud voor mij. Was het eerste wat in mij opkwam. Waarom dacht je dat uberhaubt Elina? Het is niet dat ik een relatie kan beginnen met hem. Dacht ik bij mezelf.

Die avond is Elina zichzelf aan het klaarmaken. Vanavond is de eerste keer sinds lange tijd dat ze weer eens uit gaat met de meiden. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat vanavond, dacht ik bij mezelf. Dit is de eerste keer dat ik het vriendje van Julia ontmoet. *ding dong* "ah, dat is vast Kim." Fijn dat ze me op kon halen, anders moest ik fietsen door de regen. " zoo, wat zie jij er mooi uit." Zei Kim. Ik begon iet wat te blozen. "Wat, ik mag toch wel weer een beetje mijn best doen nu ik weer vrijgezel ben?" Zei ik terug. "Tuurlijk schat, sla die mannen maar aan de haak vanavond." Zei kim terwijl ze me lachend een knipoog gaf.

Aangekomen bij Julia's huis dreunde de muziek door de woonkamer heen. "Lekker nummertje hè?" Riep Julia, terwijl ze ons zoenend verwelkomde. Het nummer On my mind van de disciples stond zo hard dat ik haar nauwelijks hoorde, waardoor ik maar gewoon mijn duim opstak. Toen haar vriend binnen kwam ging de muziek zachter. "Guys, dit is mijn vriendje Matt." "Hallo dames, leuk jullie te ontmoeten." "Nou Julia, je hebt geluk gehad zie ik." Zei Kim. De avond verliep soepel en iedereen had het naar zijn zin. "Nou, wie steekt de eerste joint aan?" Zei Julia. Nu gaat het gebeuren dacht ik bij mezelf. Ik hou daar totaal niet van, maar Julia en Kim kunnen nogal losbandige types zijn. "Jep, dat doe ik wel." Zei Kim nog voor dat ze uit haar stoel opstond. "Oh, en Elina, jij doet ook mee hoor dit keer." Een hijsje of twee kan geen kwaad, dacht ik bij mezelf. De sfeer veranderde, iedereen was dronken en/of stoned. Julia en Matt konden maar niet van elkaar afblijven en Kim en ik lagen op de bank. "Waar haalt die meid haar energy vandaan?" Vroeg ik aan Kim. "Ik heb geen idee, maar wat ik wel weet is dat ik trek heb." "Jo Julia!" "Hé Julia! Zet die muziek is wat zachter!" Riep kim. "Wat guys? I'm just having fun" zei Julia op een nog veel te dronken manier, dansend om Matt heen. "Kom, we halen wel wat bij de supermarkt." Zei ik tegen kim. Knikkend stemde ze in voor dat idee.

Eenmaal bij de kassa aangekomen met onze spullen vroeg Kim aan mij of ik even alleen kon afrekenen. Ze zag namelijk een bekende lopen die ze even wilde begroeten. "Tuurlijk, ik zie je zo wel." Zei ik. Ze gaf me de auto sleutels, zodat ik de boodschappen alvast in de auto kon zetten, mocht het wat langer duren. Kijkend naar de auto sleutel begon ik te lachen. Het is maar goed dat we heel zijn aangekomen met alle verdovende middelen in onze lichaam. Tegelijk verklaarde ik ons voor gek. Toen ik net alle boodschappen in de auto had gezet, hoorde ik een paar tassen met boodschappen vallen. Ik draaide me om en zag een man moeite hebben om alles zelf te dragen. "Wacht maar meneer, ik help u wel even." Bood ik hem aan. Terwijl hij al bezig was met de gevallen boodschappen op te rapen, knielde ik naast hem neer om te helpen. Toen we per ongeluk allebei hetzelfde blikje wilde pakken, keek ik hem pas aan. Mijn hart sloeg over toen ik zag wie het was. De prachtige Engels docent keek me lievend aan. Toen we allebei weer op stonden bedankte hij me. Het enige wat ik kon doen was blozen. Opeens, voor dat ik het door had, stopte hij een plukje haar achter mijn oor en zei "tot morgen Elina." Ik kreeg kippenvel over mijn hele lichaam van zijn aanraking. Het enige wat ik uit mijn mond kon krijgen was een diepe zucht en ik kon alleen maar denken aan zijn hand die mijn gezicht aanraakte. " sorry dat het zo lang duurde schat!" Riep Kim terwijl ze aan kwam rennen. "Ze kon maar niet ophouden met praten." "Nee joh, dat geeft niet." Zei ik tegen Kim terwijl ik richting de auto liep. "Wat is er met jou gebeurd dan? Je lijkt zo afwezig." Ik heb zojuist de mooiste man ooit gezien, maar dat kan ik natuurlijk niet zeggen, want dan wilt ze weten wie het is. "Nee niks, ik zat alleen te denken, als we nog uit willen gaan, moeten we wel opschieten." Maakte ik er maar snel van. "Oh ja, nou we zullen eens zien hoe ver dat verliefde stelletje is." Zei Kim lachend terwijl we weer richting Julia gingen.

Buiten BereikWhere stories live. Discover now