MURATEKSİİ İLE RÖPORTAJ

58 13 2
                                    


murateksii
Kitabın ismi MAHAR

KISACA KONUSU :

Acıyı keşfeden kücük çocukların hikayesi.

Mahar ,1980 li yıllarda sert kuralları olan, çocukları şiddet ile terbiye etmeyi güden bir geri kafalı mudürün yönetimindeki yetimhanede büyüyen üc çocuğun hüzün ve bir o kadar da macera dolu hikayesini anlatıyor.

Bence mutlaka okumalısınız(:

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Murat Ekşi. Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümünü okuyorum. Mühendislik okumama rağmen edebiyat bolumunu çok seviyorum. Iki ablam bir kız kardeşim var. Yazarak rahatladığımı hissettiğim günden beri bir şeyler karalıyorum.

Ve bir gün kendi yazdığı hikayenin başrolünde oynamayı hayal eden ,yirmi yaşında bir gencim (:

Kitap yazma kararını nasıl ve ne zaman verdiniz?

Kitao yazmayı daha doğrusu hikaye demek daha dogru olur. Çünkü ben amatör bir yazar olduğum için yazdığım hikaye dersem bu işe yıllarını vermiş yazarlara saygısızlık etmiş olurum. Hikayemi bir arkadaşıma anlatmamdan sonra bu hikayeyi kesinlikle wattpad de yazmalısın . Belki kitap olur gibi temmeni de bulunduktan sonra ,11 Haziran 2017 de Mahar 'ın tanıtımını ekledim.

Ilham kaynagınız nedir?

Aslında sadece müzik ve sessiz ortam . Bu saydıklarım sadece kurguyu bulmak için . Eger aklımda bir kurgu oturduktan sonra televizyon bile karşısında dikkatim dagılmadan bölüm yazabiliyorum. Fakat kurgu bulmak gerçekten çok zor. Kesinlikle sessiz ortam ve beni derinden etkileyen müzik dinlemem lazım. Hareketli tarzdan ziyade arabeske yakın tarzda müzikler oldukça iyi geliyor. Dram türünde , yazdığım için.

Nerelisiniz?

Rizeliyim. Fakat doğma büyüme İstanbulda yaşıyorum.
Sık olmasada Rize 'ye gidiyorum.

Hayattaki en buyuk isteğiniz nedir?

Kendi yazdığım kitabın başrolünde oynamak . Tabi birkaç gerekli eğitim aldıktan sonra . Bu hikaye hangisi olur derseniz hiç düşünmeden Mahar' ın genç halini oynamak isterdim.

Kitabınızda hayatınızdan alıntılar var mı?

Hayır. Kendi yaşamımdan hiçbir alıntı yok.

Hangi kitabınızı daha çok seviyorsunuz?

Mahar. Cünkü gerçekten Mahar' ın finalini yazdıktan sonra kendimi ćok kötü hissetmiştim.
Özellikle okurlarimın da yorumlarını aldıkça . Ama okurlarımın o yorumlarını beni çok mutlu etmişti. Çünkü hepimiz aynı duygular içerisinde olmak çok sevindiriyor.

Daha kitabı okumadım ama 2. Kitabı yazmaya ne dersiniz?

Aslında çok düşündüm. Gerçekten oturup aklımda çeşit çeşit senaryo düşündüm. Fakat böylesinin daha doğru olacağına karar verip tek serilik bir kitap yaptım. Ama eger olurda kitap olursa oldukça dolu dolu bir anlatımlı bir kitap olacak. Çok daha farklı olaylar da eklenecek.

Hatta o senaryoları unutmayayım diye ayrı bir taslakta kaydediyorum. .

Sizce hayatınızı anlatan renk nedir?Neden?

Hayatımı anlatan renk mavidir heralde. Çünkü denizi ve gökyüzünü çok seviyorum.

Röportajımız bu kadardı. Okurlarınıza vermek istediğiniz mesajınız var mı?

Bütün okurlarıma lütfen çok çok selam söylediğimi söyleyin. Onlar olmasa hikayeme devam edemezdim. Onların yorumları ile yazma isteği artıyor . Hepsi çok degerli benim ićin .

Umarım ufakta olsa bir katkım olmuştur.
Sizin gibi bir yazarla tanıştığım için mutluyum.

Ben de çok memnun oldum.

:)





Ocak,2018

YAZARLARLA SOHBET HAVASINDA RÖPORTAJ (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin