PART 2

4.4K 138 7
                                    


IZABEL P.O.V.

Autom ulazimo u prostrano dvorište. Kuća je stvarno očaravajuća s velikim bazenom ispred.

Sigurno slinim jer je veliki novac bio u pitanju da se izgradi ovakva vila

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Sigurno slinim jer je veliki novac bio u pitanju da se izgradi ovakva vila"Što kažeš?" "Nije loše."  Zaustavimo se ispred vrata te izađem gledajući okolinu. Nisam ni sumnjala u ovo. Tata mi je izvadio kofere te ih predao služavki koja će ih odnijeti u moju novu sobu. "Idemo?" "Naravno." Pratim ga stepenicama koje vode do velikih smeđih vrata. A ulazu su me pozdravili služavke, šoferi i ostali poželjevši dobrodošlicu. "Gdje je Stephany? " "Čeka vas u dnevnoj."  "Dobro, dođi dušo." Kolika je ovo kuća, ja to sigurno neću zapamtiti gdje je koja prostorija. Dugačkih hodnicima smo došli do dnevne gdje je stajala dosta lijepa i po licu draga žena s maskom. "Izabel. Drago mi je. Ja sam Stephany. Tvoja maćeha." "Drago mi je. Stephany."Rukujemo se i moram priznati ima jaku ruku za ženu u njenim godinama.

"Rukujemo se i moram priznati ima jaku ruku za ženu u njenim godinama

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Stephany)

" Dođi da ti pokažemo sobu u kojoj ćeš spavati." Kimnem glavom te se zaputim odmah za njima pažljivo pamteći prostor oko sebe ako se ne mislim izgubiti. Stanemo ispred bijelih vrata te ih tata otvori. "Uđi." Laganim koracima uđem u sobu ostajući bez daha zadivljena prizorom.

"Predivno je!" "Drago nam je što ti se dopada

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Predivno je!" "Drago nam je što ti se dopada." "Hvala vam." "Ništa draga. Raskomoti se i odmori pa idemo ja i ti u šoping zajedno. Moramo ti kupiti stvari za fakultet i ostale sitnice." "Naravno." Mahnem te se zavalim u mirišljavi krevet lavande. Očaravajuće. Mislila sam da će biti puno gore, ali očito sam pogriješila. I to jako. Jedva čekam vidjeti ostatak.

Nakon što sam raspremila stvari zatvorim garderobu i otključam mobitel paleći internet. Odmah je počeo pištati od gomila obavjesti i poruka od prijatelja. Svima odgovorim te ga stavim na punjač da se napuni. Odlučim malo odspavati te se zavučem pod pokrivač i utonem u san.

(Četiri sata kasnije)

Otvaram kapke oči promatrajući prostoriju u kojoj se trenutni nalazim. Moja soba. Ljubičasta mi je oduvijek bila omiljena. Ispružim se i bosim nogama dotaknem hladan parket koračeći do kupaonice. Umijem se i zavežem kosu u visoki rep. Otvorim vrata sobe te se zaputim u nepoznati hodnik. Valjda ću uspjeti doći do blagovaone. Nakon desetminutnog hodanja u krug dođem do blagovaone. Za stolom u bili tata i Stephy. Neću je zvati maćeha jer mi zvuči previše opasno. Stephy jednostavnoj i kratko. Sjednem se s lijeve strane nasuprot tate i Stephy podzdravljajući ih. Oni mi se osmjehnu te nastave jesti tamo gdje su stali.

Nakon što sam pojela večeru krenem ustati, ali me tata zaustavi. "Kakva ti je soba? Sviđa ti se?" "Tata, soba je i više nego odlična. Hvala ti na tome. I tebi Stephy. Od srca." "Mila što god trebaš samo pitaj, ne srami se. Nadam se da ćemo se lijepo slagati." "I ja se nadam." " Sutra idemo u šoping poslije doručka. Ti paše to vrijeme? Ipak ti je za dva dana fakultet. Još nisi upoznala okolinu." "Naravno , možemo ići ionako nisam ništa planirala." "Odlično. Posle doručka budi spremna. Ja i tata sada moramo na sastanak. Nadam se da ne zamjeraš što ćemo te ostaviti samu?" "Ne, što više idite, ja ću se snaći. Zabavite se." "Hvala ti kćeri na razumijevanju " "Samo se zabavi tata. Ne brini za mene. Bit ću okej." Ustane se od stola te me poljubi u obraz i zajedno s Stephy pod ruku odu u drugom smjeru kuće ostavljajući me samu za stolom. Izmaknem stolac i krenem u sobu koju ću valjda pronaći. Kuća je ogromna i ima dosta prostorija i hodnika koja vode nekamo. Nađem vrata gdje je moja soba te uđem zavalivši se u krevet. Ovaj dan je prišao odlično. Moja očekivanja su nadmašena. Ipak ću dati priliku da se Stephy pokaže, ali nitko mi neće zauzeti mjesto moje prave majke. Čvrsto stisnem ogrlicu koju mi je mama dala prije odlaska te utonem u san s mislima o njoj. Gdje je, što radi i kako je.

🔥TAJANSTVENI DEČKO 🔥(PAUZIRANA)Where stories live. Discover now