19. - Alix meséje

192 18 3
                                    

December 19.

Vöröskék egy rakáson

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vöröskék egy rakáson...xD És ha jók a megérzéseim, a holnapi nap kiválasztottja is eléggé egy kupacon lesz a többiekkel... nade ne szaladjunk ennyire előre! Nézzük inkább, hogyan turbózza fel Alix az idei karácsonyát (amiben egy akuma is besegít neki).


Biztos vannak olyan családok, ahol visszafogottan, de izgalmakkal ünneplik a karácsonyt. Akik még nem materializálták el az ünnepet, akiknél még tényleg a Szeretetről szól...

Nos, az ő családja nem tartozott ezek közé; mindenhol karácsonyi díszek lógtak. A lány végignézett a szobán: hatalmas karácsonyfa, világító fények és vidáman vigyorgó hóemberkék. Csupa felesleges és unalmas dolgok.

Alix ásított egyet, és az asztalhoz lépett, hogy leüljön és telefonozni kezdjen, de sajnos valami megakadályozta ebben; egészen pontosan a hatalmas jégszobor, ami lassan kettészelte az épületet, és félbevágta az ő nappalijukat is, magával rántva azt az undorító lila-sárga égősort.

Akuma.

- Anyu! – kezdett el nyüszíteni Manon. Nadja egy „Jövök!" kiáltással próbálta megnyugtatni, de, mivel a fürdőajtóra rázuhant a karácsonyfa, nem tudott kijönni. – Anyu! – folytatta az üvöltést Manon.

Alix azonban észre sem vette, hogy a kishúga mennyire meg van rémülve, teljesen lekötötte a ház egyik oldalán létrejött lejtő.

Ha megkeresné a gördeszkáját valahol...

Elszaladt a sírdogáló Manon mellett és a szobájában felhúzta a gördeszkákat. Végre egy kis izgalom!

Mire azonban kigördült a folyosóra, hogy használja a hirtelenjében létrehozott lejtőt, a karácsonyfa már az ő útjában volt. Manon a kezébe vette az ügyet, és megdöntötte a díszes fenyőt annyira, hogy az anyjuk kiférjen.

- Manon! – visította Alix. – Mit csináltál már megint?!

- A húgod azt tette ami helyes volt, ellentétben veled – kapta fel az alacsony gyereket az anyja. – Már megint csak a gördeszkázáson jár az eszed.

- Ez a gördeszka lejuttathat minket innen. Remélem, tudod – morogta a lány, de az anyja így is meghallotta.

- Ugye ezt nem mondtad komolyan? – kérdezte, de a válasz bólogatás volt. – Hogy én... ezen a borzalmon...

- Nem olyan rossz, anya – morogta a lány, és átvette Manon-t. – Majd mi megmutatjuk!

- De legalább bukósisakot vegyetek! – miután Manonra felcsatolták a védőfelszerelést, Alix felmászott a lejtő tetejére a húgával, majd egy nagy levegőt vett és elindult.

Eszméletlen volt. A szél a fülükbe fütyült, és Manon úgy adott hangot az örömének, hogy sikongatni kezdett. Ezután Alix nagy nehezen visszamászott a nappalijukba, és leült a szakadék szélére.

- Nem olyan vészes – pillantott az anyjára.

- Soha nem hittem volna, hogy egyszer ez a borzasztó gépezet menti meg az életem – morogta. Alix vigyorogva segítette le, és nem próbált túlságosan vigyorogni, amikor az anyja sikoltott, hogy „Lassabban!".

- Nem is volt olyan rossz, ugye? – kérdezte, amikor már lent voltak, de az anyja inkább nem válaszolt.

Alix azonban nem pihenhetett sokáig; a szomszédok már kiabálni is kezdtek, hogy segíthetne nekik is, úgyhogy a lány visszaindult.

Vannak, akik akkor boldogok karácsonykor, ha az akciódúsan telik nekik...

A következő rész tartalmában: Egy sóhajjal az elsötétülő telefonra nézett. Mit is várt... jellemző.

Karácsonyi kihívás: Egy-egy novella minden nap - BefejezettWhere stories live. Discover now