10. - Emma meséje

341 29 20
                                    

December 10.

Nicsak, Emma is Hugo közelébe került, pont mint Halálfej és Nooroo! Pedig tényleg nem néztem meg előre, ki hol lesz,:D Ez az én karácsonyi csodám;)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nicsak, Emma is Hugo közelébe került, pont mint Halálfej és Nooroo! Pedig tényleg nem néztem meg előre, ki hol lesz,:D Ez az én karácsonyi csodám;)

Most pedig jön Emma sztorija, amiben kifejezetten megdolgoztatja a szüleit, mivel a karácsonyi kívánsága nem mindennapi...



Emma Agreste unottan tologatta a borsókat a tányérján. Négyéves létére egy hatalmas problémát kellett megoldania.

Mit kérjen karácsonyra? Ő maga sem tudta. Persze, ha tényleg szabad lenne a választás, akkor lenne jópár ötlete, de úgy, hogy gondolnia kellett a szülei pénztárcájára és arra, hogy az ajándékokat mindenki látni akarja majd a családból, lényegesen lerövidült a lista. Mondhatni, semmit sem tudott kérni.

Élményt kivéve.

- Anyu... tudnál konzulálni a Jézuskával, hogy idén inkább Fekete Macska hozza az ajándékokat? – kérdezte, csak úgy kíváncsiságból.

Marinette egy csukláshoz hasonló kuncogó hangot adott, és letette a villát a tányérja mellé.

- Miért pont ő? – kérdezte. Emma felpillantott, de az arca továbbra is unott maradt.

- Mert ő a legmenőbb szuperhős Párizsban. Ha ő hozná az ajándékokat, biztos mindenki irigykedne rám – magyarázta.

- Hmm, meglátom, mit tehetek – jelentette ki sejtelmesen Marinette.

Aznap este egy hosszú és tartalmas beszélgetést folytatott a férjével, amiben megegyeztek, hogy a kis Emma kívánsága nem is olyan teljesíthetetlen.

Erről persze a kislányt is tájékoztatták, így Emma tűkön ülve várta a huszonnegyedikét, amikor is a nagy találkozás majd megtörténik. Amint elérkezett karácsony reggele, a lány nagy dobogással rohant le a lépcsőn, és ide-oda forgolódva kereste a híres macskát.

- Anyu...! – kezdett el nyafogni, amikor semerre sem látta a szuperhőst. – Nem is... - ekkor azonban egy hatalmas csattanás hallatszott, és egy fekete alak landolt a szőnyegen.

Emma hiperventillálni kezdett, de Marinette csak a szemét forgatta.

- Az ablakon keresztül próbáltál bejönni? – fonta karba a kezeit, ahogy lenézett a mikulássapkában virító partnerére.

- Remélem nem gond – azzal Macska felpattant, és Emmához lépett. – Úgy hallottam, kis hölgy, hogy idén tőlem kéred az ajándékokat – Emma határozottan bólogatni kezdett. – Akkor jó. Ugyanis ezt az egészet én hoztam neked – mutatott körbe a szobán, a karácsonyfára és az ajándékokra utalva.

Marinette megköszörülte a torkát.

- Vagyis a bogarammal együtt – tette hozzá Macska, kissé megtörve a varázst. – De a fa az egyedül én voltam – durcázott be egy pillanatra.

- Iiii! – Emma ugrálni kezdett, majd megragadta Macskát, és körbevonszolta őt a lakáson, megmutogatva neki mindent. A fiú mindenre rácsodálkozott, és próbált úgy tenni, mintha nem ismerné a terepet. Azután segített Emmának kibontani az ajándékokat, és egy kicsit játszott is a lánnyal, mielőtt könnyes búcsút vettek egymástól.

A legviccesebb viszont az volt az egészben, hogy Emmának fel se tűnt, hogy az apja csak délutánra érkezett meg.

Bónusz:

- Remekül alakítottad a szerepet, cicus – vigyorgott Marinette és közelebb bújt Macskához. Egy negyedórája lefektette Emmát, úgyhogy bőven volt ideje megjutalmazni a partnerét.

- Azért a karácsonyfánál majdnem lebuktam – emlékeztette a fiú, és nyomott egy puszit a nyakára.

- Én meg kishíján odaadtam neked Adrien ajándékát – magyarázta a lány. Macska többször bólintott.

- Azt meg sem kérdezed, hogy én mit adok neked? – kíváncsiskodott, szorosabbra húzva a lány körül a karjait.

- És te mit adsz nekem? – kérdezte Marinette, eleget téve a kérésnek.

- Hmm... - Macska átölelte a feleségét, mivel nem volt elég bátorsága szemébe mondani. – Mit szólnál egy kisfiúhoz? – kérdezte félszegen.

Marinette azonnal eltolta magától, hogy lássa, komolyan gondolja-e, majd megcsókolta. Adrien úgy érezte, egy hatalmas kő gördül le a szívéről, tehát Marinette elfogadta az ötletet.

- Ez nem lehet igaz! – hallatszott egy kislány ablakon túli sikongatása. Emma lábai már a lépcsőn dobogtak, ahogy a szülei hálószobája felé vette az irányt. – Apa! Anyu megcsókolta Fekete Macskát!

Párizs szuperhősei még soha nem rebbentek szét ilyen gyorsan. Lesz mit kimagyarázniuk.

A következő rész tartalmából: Karácsony van, amikor az emberek ajándékokat adnak egymásnak, két kézzel szórják a boldogságot és a mosolyokat... ez a Szeretet ünnepe. Neki viszont ez az ünnep egyetlen dologról szólt. A sajtról.

Karácsonyi kihívás: Egy-egy novella minden nap - BefejezettWhere stories live. Discover now