1. Bölüm

9 0 0
                                    

Su aynaya bakarak son bir defa kırmızırujunu dudaklarından geçiriyordu. Kendini daima sıradan biri gibigörürdü. Fakat dudaklarında kırmızının en güçlü tonunukullandıktan sonra karşısında çok çekici, özgüvenli ve neistediğini gayet iyi bilen genç bir kadın görüyordu. Sıradançıkan bir saç telini kulağın arkasına yerleştirdikten sonraayna'daki olgun kadına bir öpücük atarak çantasını aldıktansonra odasından çıkmıştı.

Onu en seksi gösteren siyah bikinisinigiyinmişti. Üstünde beyaz ve bol duran rahat bir yaz elbisesigeçirmişti. Transparan deniz çantasının içinde bir havlu, birgüneş kremi, cüzdanı, cep telefonu, yedek bir bikini, su,peçeteler ve Sabahattin Ali'nin ''içimizdeki şeytan'' adlı eserivardı. Yanına yiyecek bir şeyler almamıştı. Onları da Rüzgarhazırlayacaktı.

Annesi Destan Hanım'a yakalanmamak içinsessiz adımlarla evin kapısına doğru ilerlemeye çalışıyordu.Bir cumartesi günü idi. Öğretmen olduğu için haftasonlarıçalışmazdı. O evde olduğunda Su çok temkinli davranırdı.Kesinlikle kimseler ile karşılaşmadan evi terk etmek istiyordu.Hafta içi okul olduğu için Rüzgar ile buluşmak için daha rahatharekt edebiliyordu. Ama Destan Hanım evde olduğunda durumlardeğişiyordu. Ne olursa olsun tartışma çıkıyordu ve butartışmalarda Destan Hanım çok çirkinleşebiliyordu. Hattaacımasız bile olabiliyordu. Su ona fazla kafa tutamıyordu. Annesiile başetmeye gücü çoğu zaman yetmiyordu.

Sadece bir keresinde ona karşıçıkabilmişti. İlk kez annesine haddini bildirebilmişti. Bundanbir kaç ay önce yine korkunç bir tartışmadan sonra, Su annesinekarşı sesini yükseltebilmişti. Haklı olduğunu sanmıştıçünkü. Fakat Destan Hanım'dan dayak yeyince odasında kaçmakzorunda kalmıştı. Yatağın üstünde hıçkıra hıçkıraağlarken ne yapabileceğini düşünüyordu. Annesi kollarını veyüzünü tırmalamıştı, tokatlamıştı. Sertce saçlarındançektiği için başıda çok ağrıyordu. Aklında olan tek bir şeyvardı o da evi terk etmekti. Bacaklarını hareket ettirmektenkorkuyordu. Her seferinde içi sızlıyordu. Canı yanıyordu.

''Beni babam bile annemin ellerindenkurtaramıyorsa günün birinde ben kendimi nasıl koruyacağım?''diye kendine soruyordu.

Bir karar vermek uzun sürmemişti. Evsessizleşince hazırladığı çantayı da sırtına takip kimseninruhu bile duymadan doğuduğu büyüdüğü evden kaçmıştı.Gideceği tek bir yer vardı. Orası'da Rüzgar'ın yanı idi. Onunevinin önündeki merdivenlerin üstünde oturuyordu. Rüzgar'a birmesaj atarak geldiğine dair haber vermişti. Az sonra Rüzgar uykusundan uyanmış huzursuz ve endişeli bir vaziyette Su'yunyanına gelmiş ve ona seslenir seslenmez sımsıkı sarılmıştı.Su yine ağlamaya başlamıştı. Rüzgar'ın vücudu sımsıcaktıve terin kokusu Su'ya çok tatlı geliyordu. Bir müddet boyunca hiç konuşmadılar. Oldukları gibi kalmışlardı. Az sonra Rüzgar:''Gidelim mi buralardan Su?'', diye sormuştu. Su çağresizceRüzgar'a bakıyordu. ''Olur mu ki öyle?'' Sesinden eminsizlik ve korku duyuluyordu. Rüzgar Suğun ellerini ellerine alıp ''Nedenolmasın ki? Biz birlikteyiz. Bu yeterli. Nereye gitmek istersengideriz.'' diye teklif etmişti.

O geceden Destan Hanım ile Su'yunbabası, Doktor Fırat üç haftayı dolduran bir süre boyuncaSu'dan aldıkları tek haber ''Ben iyiyim, biraz yanlız kalmayaihtiyacım var.'' olmuştu.

Su evde olmadığı süre boyuncaher günsiddetli bir şekilde tartışmışlardı. Konudan sapıp eskimevzular da açılmıştı fakat günler geçtikce birbirlerindenuzak durmaktan başka bir şey daha yapmak içlerinden gelmemişti.Su'yu bulmak imkansız gibiydi. Bütün arama çabaları sonuçsuzkalmıştı çünkü.

Sonra bir akşamüstü çok beklenmedikbir anda Su'yun eve geri döndüğünü anlamışlardı. Su'yunyaraları geçmişti ve dinlenmiş görünüyordu. Annesi tamsarılmak isterken Su sakın bana dokunma dergibi annesine izin vermemişti. Ona olan mesafesini koruyarakbabasına dönmüştü ''Sana bu ayrılığı yaşattığımiçin çok özür dilerim, baba. Ama bunu yapmam gerekiyordu. Banakızma olur mu?'' demişti. Babasına da fazla samimiyetgöstermeden. Sonra annesine yönelmişti. ''Bana bir daha elinikaldırırsan yine giderim ve bu sefer daha geri dönmem.'' diyesoğuk ama kararlı bir tavır ile uyarmıştı. Odasına çıkmadanönce söylemek istediği birkç söz vardı. ''Ben Rüzgar'ı seviyorum ve onunla birlikte olmak istiyorum. O iyi biri. Sen debunu günün birinde anlayacaksın, anne.''

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 02, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Su ve RüzgarWhere stories live. Discover now