Büyükannem

164 12 0
                                    

Başlamadan önce not: Bu kısa korku hikayesini kendi sesimden YouTube kanalıma uğrayarak dinleyebilirsiniz. Kanalıma abone olmayı unutmayın:)


Onu çok özlemiştim. Her dakika görüşemiyorduk. Aynı şehirdeydik ama hayatın yoğunluğundan bir türlü denk getiremiyorduk zamanımızı. Ya da kendime, arkadaşlarıma ve hobilerime fazla vakit ayırarak onu ihmal ediyordum. Bu nedenle bazen kendimi kötü hissediyordum. Mahcuptum. Kendimi en azından kendi vicdanımda ona affettirmem gerekiyordu. Bunun için de güzel bir fırsat çıkmıştı. Ailem şehir dışına tatile gidince planımı yaptım. Onunla güzel bir hafta sonu geçirecektim. Evi derleyip topladıktan sonra arabama atladım ve sürmeye başladım. Yalnız yaşayan büyükannemi almaya gidiyordum. Beni bekliyordu.

Eve varıp kapıyı çaldıktan kısa bir süre sonra tonton ve tatlı kadın kapıyı açtı. Kendince süslenmiş büyükannem yüzüme bakıp gülümsedi ve "Hoş geldin miniğim" dedikten sonra sıkı sıkıya sarıldık. Yavaş yavaş kemikleri sayılmaya başlayan yaşlı kadının narin bedenini vücudumda hissettim. Kokusunu içime çektim. "Hoş bulduk büyükanne. Seni çok özledim. Bu hafta sonunu beraber geçireceğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyım."

Büyükannem güler yüzünü hiç bozmuyordu. "Ben de öyle canım. E haydi, ne duruyoruz o zaman?"

Gülümseyerek karşılık verdim. "Hazır mısın bakalım?". Büyükannem muzur bir çocuk edasıyla "Oooo, güzel kızım. Dünden hazırım ben!" cevabını verdi. Evin kapısını kilitleyip küçük bavulunu arabaya yükledikten sonra ailemin evine doğru yola çıktık.

Büyükannem bir taneydi benim için. Bebekliğimden beri neredeyse hiç yanımdan ayrılmamıştı. Her anımda o vardı. Ne yaptıysam, neyi başarıp neyi batırdıysam yanı başımdaydı. O benim meleğimdi, ben onun miniğiydim. Yaşım büyüdükçe uzaklaştım ondan ama bu hafta sonu boşa geçen her anın acısını çıkaracaktık.

Büyükannem eve yerleştikten sonra eski günlerden sohbetler ettik. Annemin çocukluğundan benim çocukluğuma onlarca anıyı yeniden tazeledik. Hatta ilk defa duyduğum hikayeler bile anlattı bana. Akşam yemeği için güzel bir sebze çorbası yaptım. Bana methiyeler düzerek keyifle içti. Yemekten sonra güzel bir kahveyle ısıttık içimizi. Ardından artık okumakta zorlandığı için güzel bir kitap seçip onun için okudum. Keyifle dinledi. Ara ara bana baktı. Sıcak sıcak gülümsedi meleğine. Tatlı gözlerini üzerimde hissetmek harikaydı.

Saatler aktı. Geç olmuştu. Dolu dolu geçen günün sonunda yatmak için evimizin üst katına çıktık. Ben kendi odamda, büyükannem ise annem ve babamın yatak odasında kalacaktı. Birbirimize iyi geceler dileyip odalarımıza çekildik. Ben yatmadan önce dişlerimi fırçalamak için tuvalete geçtim. Kirli dişlerle asla uyuyamazdım. Kapıyı kapadıktan sonra diş macununu fırçama sıkıp musluğu açtım ve dişlerimi fırçalamaya başladım.

Tak, tak, tak.

Su ile ağzımı çalkalamaya başlamıştım ki banyonun kapısı çalındı. Belli ki büyükannem de tuvaleti kullanmak istiyordu. Ona "Çıkmak üzereyim" diye seslendim. İki üç saniye sonra büyükannem yeniden kapıya vurdu. Tak, tak, tak.

Havlu ile ellerimi ve ağzımı sildikten sonra kapıyı açtım. Tam büyükanneme "gelebilirsin" diyecektim ki koridordaki zifiri karanlıkla karşılaştım. Kapının önünde kimse yoktu. Büyükannem ben çıkana kadar sabredemeyip odasına dönmüş olmalıydı. Koridorun karanlığında ilerleyerek kaldığı odanın kapısından ona seslendim. Cevap gelmedi. Zayıf kulakları beni duymamıştı. Kapının kolunu çevirip içeri girdim. Büyükannemi yatağın kenarına oturmuş küpesini çıkarırken buldum. Gülümseyerek " Tuvalette işim bitti büyükanne. Kullanabilirsin." dedim.

Korku Hikayeleri & Creepypasta (Cem'den Dinle)Where stories live. Discover now