Bölüm-6

72 11 2
                                    

Kuzey'den...

Aniden yatağımdan tek bir hamle ile sıçradım. Saate baktım, sanırım okula geç kalmıştım  Hızlıca hazırlanıp okula koştum, merdivenlerden koşa koşa çıkıyordum kiiii... Elinde bir sürü dosya tutan Ahsen'e  çarptım. Bütün dosyalar ve kağıtlar dağıldı... "Ayyy çok özür dilerim, biraz acelem vardı da." Dedim ve Ahsen'e yardım etmeye çalışıyordum. Sonra bir kağıta aynı bana benzeyen kara kalem çalışması gördüm. Onu görmemiş gibi yapıp gizlice katlayıp cebime koydum. Bir anda Esila koşaeak aşağıya inmeye çalışıyordu ki bizi gördü keyfini çıkara çıkara bir "ooooooo hayırdır, bune hal böyle" dedi. Ahsen'in yanına gidip" ilk aşkın ile tanışman  çok klasik olmuş hayatım..." dedi. " sus be duyucak şimdi. Son ders beni bekle de beraber çıkalım"dedi Ahsen konuşmaları çok açık duyuluyordu.
Esila'dan...

Okul çıkışında Ahsen'i gördüm. Beni gördü ve yanıma geldi. Yavaş yavaş gidiyorduk. "Kuzeyle aranıźda bir şeyler var sanki?..." Dedim, altdan altdan gülüyordum." Şey şimdi yok desem yalan olacak, evet var desem herkese yayılacak... Aaaaa bilemiyorum." Dedi ama ben anlamıştım." Peki, ama ben bizim sınıftan birisini seviyorum ve sürekli bana bakıyor. Bence karşılıklı sevgi! Hemde benim haftasonu için bir planım var çok seveceksin... yada sevmeyeceksin... amaan benena sen sadece cumartesi günü saat 9 da benim evde ol, annem ve babam olmayacak merak etme." Dedim " Senden IQ fışkırıyor ama başka şeyler için bitireceksin. Aaa bak arkadan  Elif koşa koşa bize doğru geliyor!" Dedi ve ben arkama bakar bakmaz kaçtı! " Haayyy senin gibilere  IQ vermemelilerdi!" Diye bağırıyordum arkadan bir arababaya atlayıp kaçtı." Beni alma zahmetine girme-"  Sözümü bitirmeden  Volkan " Esila ne oldu?" Elim ayağıma dolaştı, yavv kardeşim benim sinirli olduğum anlarda yanıma gelip  noldu Esila demeyin işte bee. Volkan'a baktım" Şu çatlak Ahsen yok mu? Hani dün doğum günlerine gitmiştik..." dedim Volkan biraz düşündükten sonra " Hmmmm dur bakım hee hee şu manyak Batuhan'nın ikizi..." " İşte Ahsenle evlerimiz çok yakın arada sadece bir mahalle fark felan var , herneyse "beraber gidelim "dedim. "Tamam "dedi. Şimdi de sipsiyah lüks  bir  araba geldi beni kandırdı kaçtı! Ona sayıyorum!.." dedim sinirli sinirli etrafımdakiler bana bakıyordu. " Ne bakıyonuz bee! Dönün işinize elimden bir kaza çıkacak lan şimdi!"  Volkan bana baktı sanki 5 yıldan beri beni tanıyormuş gibi. " Ne var , sinirli bir kız görmedin mi sen hayatında?" Dedim kendimi tutmaya çalışyordum." Gördüm ama sinirlenince senin kadar güzelleşen bir kız daha doğmadı sanıyordum, ama fikrimi değiştirdim, çünkü o kız tam karşımda duruyor..." dedi Volkan gülerek " Aman bee sende başımda beni sakinleştirmeye çalışma ben eve gidicem!" Dedim sanırım bu  sefer kendimi tutamayıp küfrederek gidiyordum. Arkamdan Volkan'nın gülüş sesleri geliyordu. Arkamı dönüp  "Hala gülüyor musun bee salak?!"diye bağırdım. Söylene söylene eve gittim.

Herneyse... sadece arada bir normal hayatımızdan bir parça vermek istedim.Sıra bendeee!

Eve girdim. Batuş içeride, yaylanmış öküzün trene baktığı gibi elinde ki bir kağıda bakıyordu." Hayırdır, gine ne çekti dikkatini?" Dedim yogun bir halde." Okulda gezi varmış, afişlerden bir tane aldım belli mi olur belki bizde gideriz? Olmaz mı?" Dediği an ben çantamı yere atıp Batuş'un yanına atladım." Ver bir bakam, okulda gezi var ve biz gitmicez, oldu başka!"dedim heyecanla ama tarihi görünce duraksadım, bir kez daha baktım, dönüp tekrar baktım." Ben bir hafta nasıl dayanırım!" diye bağırdım. Ağlayacak kadar üzülmüştüm, Batuş'a baktım. "Ücreti iyi en azından kişi başı 48Tl ve Taşkıranlar Ormanında orayı bilirsin, mesire alanına pek benzemez tam kaybolmalık bir yerdir. Yani biz kaybolmayalımda, birde oralarda yasak bölgeler var tam bizlik anlayacağın. Bence şimdiden hazırlanmalıyız." Diyerek beni teselli etmeye çalıştı. "Tamam" dedim. Önemli yerlerini söyleyeyim...

Ben  Böyle Lisenin!..Where stories live. Discover now