Zihin Oyunları

16.6K 687 494
                                    

   Genç kız yumuşak koltukta bacaklarını altına almış, iki iyi arkadaşından biri olan televizyonu ilgiyle izliyordu, diğeri kitaptı. Her zamanki gibi bir belgesel kanalı açmış ve çıkan programı zihnine kazıdığından habersizdi.  

Soru şuydu;  Zihin oyunları gerçek midir? 

Zihin oyunları neydi ki? Bunu bir anlığına düşünen kızın aklına binlerce cevap geldi. Telepati, telekinezi, üstün zeka, bunlar en bilinen zihin oyunları örnekleri değil miydi? Peki mümkün olmaları olasılığı neydi? 

Programdaki adam konuşmaya devam etti. İlginç bir konuşma tarzı ve kişiliği olduğu ilk göze çarpan şeydi. 

-İnsan beyni, sınırlarını asla bilemeyeceğimizi düşündüğümüz, oysa bunu düşünmek yerine onu geliştirmek adına hiçbir şey yapmadığımız organımız. Yıllar geçtikçe gelişiyor mu, yoksa köreliyor mu? 

İnsanların yapmaya ihtimal bile vermediği şeylerden bahsedeceğiz bu gün. 

Genç kız soruları düşündü. Parlak zihnindeki cevaplar kesindi. İnsan beyni kesinlikle gelişiyordu ve zihinde sesler duyma olayına kesinlikle katılıyordu. Zarif ellerini şakaklarına götüren kız sesleri bastırmak için parmaklarıyla masajı denedi. İşe yaramıyordu. Ne zaman yaramıştı ki? 

- Hiç aklınıza bir şey geldiğinde onu saniyeler sonra birinin uyguladığını ya da söylediğini fark ettiniz mi? İnsan beyinlerinin tıpkı radyo dalgaları gibi birbirine bağlı olmadığını kim söyleyebilir? 

Kimse söyleyemezdi. Ama olduğunu da söyleyemezdi. Genç kız başının içindeki gittikçe artan basıncı durdurma içgüdüsüyle inledi. Yine başlıyordu. Adamın kelimelerini daha net seçebilmek için televizyonun sesini arttırdı. 

- Beynimiz, sadece tecrübelerin depolandığı ve vücudumuzu kontrol etmeye yarayan bir organdan fazlası. Her nasılsa, duyularından birini kaybetmiş bir insanın diğer duyuları gelişiyor. Biz bunu neden duyularımızı kaybetmeden yapmayalım. 

Genç kız koyu kumral saçlarını tokadan ayırıp başını ellerinin arasına aldı. Yaşadığı tarifsiz his kalbinin acıyla kasılmasına neden oluyordu. Ellerinden birini kalbine götürdü. Acısı kafasının içindeki sesler kadar keskin değildi. 

Sonsuz ve çığlık çığlığa sesler. 

Acı veriyordu... 

Zihin Oyunları: SınırHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin