1. Kapitola

1.2K 51 9
                                    

Tohle je povídka, kterou jsem nedávno dokončila a psala jsem ji s mojí super kamarádkou Julčou Výtiskovou (na wattpadu JulieVytiskova), vždycky části, co psala ona, budou věnovaný právě jí, což je případ i první kapitoly :) Každá kapitola je z něčího pohledu ;) Doufám, že se bude líbit :)

Alisha

S Ashleym chodím už přes dva měsíce. Je to pěkný klapající vztah, i když jsme neuvěřitelně rozdílní. Já jsem na univerzitě pro architekty, kdežto on má prý nějaké supertajné zaměstnání, které mu vynáší mraky peněz. Jen doufám, že není zločinec.

Zatímco já jsem obyčejná devatenáctiletá holka, bruneta se zelenýma očima a průměrným módním "vkusem", on je emař s tetováním a nosí make-up, kožené oblečení a velké těžké boty. A asi tunu železa. Teď si představte, že mu to musím před sexem sundávat. A skládat na poličku v jeho bytě. Hold prostě nejsem domácí typ no, uklízí většinou on. A vaří on. Ještě, že spolu nebydlíme.

Ale i když toho máme tolik rozdílného, nadevše ho miluju.

Zase odbíhám. Měsíc po tom, co jsme seseznámili, jsem potkala Andyho. Ani nevím, kde to vlastně bylo, podle mě mě málem přejel autem, nebo něco takového a já si z toho večera moc nepamatuju. Kromě té velké párty ten večer s moc a moc chlastem a toho, že jsem se ráno probudila na předním sedadle jeho auta si už z toho dne nepamatuju nic. No a od té doby z nás jsou přátelé. Samořejmě, že jsem Ashleymu nic neřekla o Andym, on mi taky nic neříká o jeho přítelích, navíc by ho mohlo vyděsit, že vypadá téměř stejně jako on. Teda spíš má stejný módní vkus. A upřímně, Andy vypadá líp a má krásné modré oči a... dost, chodím Ashleym, ne s Andym. To je realita. Moje realita

Alisha

Sedím na lavičce a čekám. až mě Andy vyzvedne. Máme jít do kina na film, který vybral on.

Ashleymu jsem nic neřekla, on by mě dneska stejně nehledal, prý má nějakou párty s kamarády. Dokud to nebudou orgie, jsem s tím v pohodě.

Po deseti minutách neustálého kontrolování hodin a tlumeném mumlání: ,,Kde doprdele seš?" konečně vidím jeho, v celé kráse, jak kráčí mým směrem. Přijde ke mně a zadívá se na mě tím svým pohledem, který umí jenom on.

,,Jdeš pozdě," prohodím jen tak 'mimochodem'.

,,Promiň, nejel mi bus," pokrčí rameny.

,,Tak nejel bus? Od čeho máš auto, krasavče?" zamrkám na něj svýma dlouhýma řasama.

,,No tak, kotě," chytne mě kolem pasu. ,,Tohle přeskočíme a půjdem rovnou k té veselejší části, co ty na to?"

,,Fajn, ale máš to u mě!" nechci ustupovat tak lehce.

,,Není ti zima?" zeptá se po chvíli.

,,Hrajeme si na Mrazíka? Je mi teplo, dědešku," začnu se předstíravě třást a on přeze mě hned hodí svoji koženou bundu. Sakra! Ta váží snad tunu!

 ,,Co v těch kapsách taháš?" zeptám se spíš pro sebe a začnu mu prohmatávat kapsy. Hm. Cigára, zapík a... ehm, krabička kondomů.

,,Na co máš tohle?" zatřepu mu onou krabičkou před rozesmátým ksichtem.

,,Ale, jen tak, kdyby byla potřeba," pokrčí neurčitě rameny.

,,Nehodláš to snad použít na mě, že ne?" upřímně se vyděsím. ,,Já totiž mám-"

,,Kluka," dokončí za mě. ,,Jo, to vím, připomínáš mi to denně. Teď už pojď!"

Nevědomky jsem se totiž zastavila. Divný. Rychle ho doběhnu a začnu zpovídat, jaký měl den. Neřekne mi nic zajímavého.

,,Hej, brouku, kino je druhým směrem," poukážu na očividný fakt, ale s ním to ani nehne. ,,Děje se něco?"

,,Ne, všechno je v cajku, jen... Alisho, můžu tě o něco poprosit?" Hodí na mě ten svůj kukuč. A sakra, je to tady. Nervózně ho provrtávám pohledem, pak přikývnu.

,,Asi víš, že o víkendu je apríl," začne a já si úlevně oddechnu. Trochu zaraženě se na mě podívá, tak mu pokynu, ať pokračuje.

,,No a mí kámoši mi pokaždý něco provedli, tak mě napadlo, jestli bys mi nemohla helfnout," vyklopí ze sebe.

Chvíli mi trvá, než si to rozmyslím. Ale pak si vzpomenu, že Ashley říkal něco o tom, že o víkendu mizí za přáteli, takže mi nebude dělat problém se mu na chvilku zdejchnout.

,,Fajn, o co jde?" zeptám se.

Doufám, že se líbí a že to budete číst dál :) Je to jenom takovej lehkej úvod, ještě se máte na co těšit ;) Koment a vote potěší :) Pište reakce i kritiku a tak! :) Sammi :*

April Joke (CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat