13

219 8 0
                                    

Ik ben in een gebouw. Maar hier ben ik nog nooit eerder geweest in mijn herinneringen. Ik ben in een lokaal met allemaal jongens. Als ik goed kijk zie ik Newt, Thomas, Mihno en een meisje. Volgens mij heette zij Teresa. Thomas staat achter een Keyboard. Newt heeft net zoals mij een gitaar vast. We staan ook beide achter een microfoon. Mihno bespeelt de drums. En Teresa bespeelt volgens mij een tamboerijn. Ik sta in het midden. Als we zijn begonnen met spelen komen er steeds meer mensen kijken. Volgens mij vinden ze ons heel goed. Als we klaar zijn krijgen we een groot applaus. Er komen tussen de menigte mensen, mannen met wapens richting ons lopen. Daar achter loopt iemand in het wit. We leggen onze instrumenten weg. Ik doe mijn rugzak weer om. Ze staan nu voor ons. De vrouw komt tussen de mannen in staan. 'Tara, lieverd wil je even mee komen. Mijn mannen blijven wel bij je vrienden.' Ik draai me om en zie al mijn vrienden angstig richting elkaar kijken. Ik loop achter de mevrouw aan. 'Wat moeder?' vraag ik. Oh schijnbaar is het mijn moeder. 'Weet je nog dat jullie allemaal iets van jullie bloed moesten geven voor die onderzoeken?' vraagt ze. ik knik. 'Nou wat blijkt is dat jij en je vrienden een grote kans hebben om imuun te zijn. Daarom nemen we jullie even mee naar W.C.K.D..' 'Wacht wat?' probeer ik nog te zeggen maar als ik achter me kijk zie ik al dat mijn vrienden mee worden genomen. Ze pakken eerst Thomas. 'Moeder dit kunt U niet doen!' Schreeuw ik naar haar en ik ren richting de mannen. Net Als Teresa spring ik op een van de mannen en begin ze te slaan en te trappen. Als ze Thomas eindelijk hebben los gelaten. Springen Teresa en ik van hun ruggen af. 'Oké als we niet een van jou vriendjes eerst mogen meenemen. Pakken we toch eerst jou.' Zegt een van de mannen tegen mij. En voordat ik kan tegenstribbelen heeft eentje van hun mij al goed vast. En de rest word ook meegenomen.

'NEE BLIJF VAN MIJ AF' Schreeuw ik en ik schiet recht. Als ik om me heen kijk zie ik Newt, Thomas, Mihno, Clint, Jeff, Gally en Alby om een ruime afstand van mij af staan. 'Waar de shunk droomde jij over?' Vraaft Mihno. 'H-hoezo?' 'Nou misschien omdat je ineens om je heen begon te slaan en te trappen en jij zei dat ze van "hem" af moesten blijven. op een gegeven moment stopte je. En toen we weer dichter bij wouden komen, begon je weer en toen ging je schreeuwen dat we van je af moesten blijven, maar we deden helemaal niks. Je hebt zelfs Gally vol om zijn gezicht geslagen. En normaal doet hij dat bij andere' lacht Mihno. 'I-ik weet het niet het was heel vaag. Ik heb schijnbaar een moeder die werkt bij W.C.K.D. die ons dus hier heeft gestopt. En Newt, Mihno, Thomas en ik samen met nog een ander meisje zaten schijnbaar in een band ofzo. Toen kwam mijn moeder met bewapende mannen en als eerste namen ze Thomas mee, maar ik en dat meisje sprongen op de ruggen van de mannen ofzoiets. En toen pakte ze mij. En daarna werd het een grote waas.' Geef ik eerlijk toe.

'Ik wist het! Ik wist dat er iets raars was met haar!' Roept Gally. Iedereen kijk naar Gally en ze gingen praten over wat Gally net zei. Ik keek naar het kastje naast mij. Daar lagen mijn messen en mijn rugzak. Ik twijfelde geen moment en pakte mijn spullen en liep naar buiten. Als ik uit de hut ben loop ik richting het bos. 'Tara!' hoorde ik achter me. Toen ik op de heuvel was keek ik achter me. Ze liepen onderaan de heuvel. Newt en Thomas liepen voorop. Daarachter Mihno en Gally. Ik pakte een mes uit mijn messenhouder. Ik klom de eerste de beste boom die ik zag in. Ze liepen me voorbij.

Even later kwamen ze terug lopen. Nu liep Mihno het dichtst bij mij. Gally stond naast een boom stil. Ik twijfelde geen moment en gooide een mes boven zijn hoofd. 'OEPS!' roep ik sarcastisch naar beneden. 'Tara is volgens mij een boomklimmer.' grapt Mihno. 'Tara of je komt NU naar beneden of er zitten consequenties aan.' zegt Gally. Ik zucht en klim langzaam naar beneden. Ik trek mijn mes uit de boom. 'Oké Tara, mag ik je messen en je rugzak?' vraagt Newt. 'Nee' zeg ik uitdagend. 'Tara kom op. Dadelijk gooi je nog een keer richting iemand en is die raak.' zegt Newt 'Oké maar dan moeten jullie mij eerst zien te pakken.' zeg ik terwijl ik weg ren. Ik hoor Mihno achter me zuchten.

Als ik de laar op kom rennen. Kijkt iedereen mij raar aan. Als ik bij de Hangmatten aan kom. zie ik geen van hun achter me. Snel leg ik een van mijn messen in mijn hangmat. Ik ren weer terug de laar op. Als ik even niet oplet. Voel ik een arm om mijn middel. 'En nu heb ik je!' Lacht Newt. Hij tilt me op en tilt me naar de tuinen. Hij houd me met een arm rond mijn middel vast boven de modder. 'Alsjeblieft laat me niet vallen.' Lach ik. 'Oké op een voorwaarde. Jij levert nu al je messen in en je rugzak.' 'Oké oké' zeg ik. Als ik weer sta lever ik netjes al mijn messen in en mijn rugzak. Maar wat hun niet weten is van dat mes in mijn hangmat.

The Maze Runner (Dutch)Where stories live. Discover now