5.

295 10 0
                                    

P.O.V. Newt:
Ik sta samen met wat mensen voor de ingaan te kijken. Thomas was al eerder terug gekomen. Nu Mihno en Tara nog. Ik zie beweging achter de bocht vandaan komen. Het is Mihno! Maar waar is Tara? Mihno staat naast me. De deuren zijn dicht. 'Mihno waar is Tara?' Vraag ik bezorgd. 'We zaten in sectie 4 en ik stond te wachten op Tara, maar er sprong een griever voor. Hij stak niet uit met zijn staart, maar dreef haar alleen naar achter. Ze probeerde er nog te komen, maar de gang was te smal. Ze zit waarschijnlijk nu vast in sectie 4. Maar ze is een sterke meid ze overleeft het wel, hoop ik.' Zegt Mihno. Ik zak op de grond en trek mijn benen richting mijn hoofd. Ik mis haar nu al. Ik hoop dat ze het overleeft.

-5 dagen later-

(Nog steeds p.o.v van Newt)
Ik sta met Mihno en Thomas bij de dichte poort. Ze gaan zo weer rennen. De afgelopen dagen hebben ze nog niks gezien van spullen van haar. Dat geeft me nog hoop 'hé Newt, als ze terug komt moet je het haar wel zeggen hè.' Zegt Thomas. Ik knik. Ik vind Tara al leuk vanaf het moment dat ze hier kwam. Ze is niet heel groot. Komt bij mij tot mijn neus. Ze mooi blond haar dat meestal op een staart zit. Eigenlijk is alles perfect aan haar. Ze is ook vrij lenig. En volgensmij ook muziekaal. Ik heb haar een keer zachtjes horen zingen. Toen ze niet kon slapen. Ze is ook heel stoer. Toen ze ging stoeien haar eerste avond. Gooide ze Gally op de grond. Dat is nog nooit iemand gelukt.

P.o.v Tara:
Ik zit weer op een verhoging. Ik mis de laarders. Ik mis Newt, Thomas, Chuck, Mihno en zelfs Gally een beetje. Ik word uitgedachte gehaald door een griever. De 5de alweer. Ze laten me maar niet met rust. Voor de zoveelste keer gooi ik mijn mes in de kop van z'n lelijk beest. Ik word moe en ik zit al helemaal onder de blauwe plekken en schaafwonden. Maar ik wil niet opgeven. Ik moet terug keren naar de laar. Naar Newt. Ik denk dat ik hem echt leuk vind.

-de 8ste dag, vandaag gaat sectie 4 weer open-

P.o.v Newt:
De deuren zijn nog dicht, maar ik sta al samen met Mihno bij de deur. 'Dus vandaag ga je zoeken in sectie 4?' Vraag ik voor de zoveelste keer. 'Jaha' zegt Mihno.

P.o.v Tara:
Ik strompel richting de ingang. Gister haalde z'n klunkerig ding uit naar mijn been. Ik ben erg licht in mijn hoofd. Dat komt omdat ik 7 dagen op 4 appels heb geleefd. En elke dag 1 slok water. Ik zak neer bij de deur. Ik wil weg zakken, maar ik moet vol houden. Voor Newt. Voor de laar. De deuren gaan langzaam open. Ik zie daar Newt staan samen met Mihno. 'Newt, Mihno' roep ik met alle puf die ik nog heb. Daarna werd alles zwart.

P.o.v Newt:
Ik hoor dat mijn naam wordt geroepen. Ik kijk om me heen 'daar!' Roept Mihno en hij wijst richting de maze. Ik loop erheen samen met Mihno. Ze zit bewusteloos tegen de muur. Ik til haar op en breng haar naar Clint en Jeff.

P.o.v Tara:
Ik schrik wakker van de pijn aan mijn been. Ik sla met mijn hand tegen iemand aan. 'Auw, waar was dat goed voor?' Vraagt Mihno. 'Reflex denk ik' zeg ik zachtjes. Terwijl ik mijn ogen open doe. Ik duw me zelf ophoog zodat ik zit. 'Hoe de shunk heb jij acht dagen overleeft in de maze?' Hoor ik iemand vragen. Als ik kijk zie ik dat het Thomas is. 'Ook fijn om jou weer te zien.' Zeg ik zachtjes. Ik wil weer gaan staan. Maar Newt legt mijn benen weer op het bed. 'Hé ik wil weer iets doen.' Zeg ik. 'je kan beter nog even blijven liggen.' Zegt hij bezorgd. 'Oké mama Newt' zeg ik met een glimlach op mijn gezicht.

Ik zit weer in de maze. Ik loop recht op een griever af. Ik probeer te stoppen met lopen maar mijn benen luisteren niet. Recht voor de griever blijf ik staan. De griever haalt uit met zijn staart me tegen de muur aan. Ik klim meer overeind maar wordt tegen de andere kant aangeslagen. Zo gaat het door. Uiteindelijk stopt hij ermee en gaat ervan door. Ik wil terug lopen richting de laar. Maar zie dan Ben staan. Ik draai me om om weg te rennen, maar ren recht in de mond van een griever.

Schreeuwend word ik waker. Ik lig nog steeds in het gebouw van de med-jackers. Gisteren hadden ze nog 2 krukken gemaakt voor me. Ik pak ze en loop naar buiten.

The Maze Runner (Dutch)Where stories live. Discover now