Bölüm 1- Yüzük

61 6 7
                                    

Yıl 2143 valor şehrinin shisun eyaletinde bulunan Tarsis klanı,Shisun şehrinin en güçlü 3 klanından biriydi. Bu klanı diğer klanlardan ayıran en büyük özelliği sadece büyü eğitimi vermesiydi Diğer klanlar gibi karma sistemi uygulamamasıydı.

Bu klanın tarihi 1000 yıl öncesine dayanıyordu. Yüce büyücü merlin tarafından bu topraklarda kurulmustu. Aradan geçen zaman ile birlikte klanın gücü yavaşca azalmistı. Yinede Shisun eyaletindeki en büyük 3 güçten biri olmayı başarmıştı. Tarsis klanı 3 bölgeye ayrılıyordu. Dış bölge,iç bölge, merkez bölge.Öğrenciler gelişim aşamalarina göre bölgeler arası geçiş yapabiliyorlardı. Aynı şekilde yapılan olumsuz davranışlar ile bölgeler arası düşme yaşayabiliyorlardı.

Âsur 16 yaşında,1.80 boyunda kumral saçlı,mas mavi gözlere sahip bir çocuktu.Teni beyaz bir inci gibi parıldıyordu.Gözlerine bakanlar sanki engin bir okyanusa bakıyolarmış gibi düşüncelere dalıyolardı.Âsur,klanın  dış bölgesinde yer alan bir öğrenciydi. Âsur'un doğuştan dantianı yoktu. Ki enerjisini dantianın dan yönlendiremediği için 1.Q aşamasına dahi ulaşamamıştı.Klana katılabilmesinin tek sebebi yazılı sınavdan en yüksek notu almasıydı.

Dantianının olmayışı zorbalıklarıda beraberinde getiriyordu. Her gün farklı farklı hakaretlere,fiziksel şiddete uğruyordu.Klandan ayrılmamasının tek sebebi ailesinin maddi durumuydu. Babası hergün yüzlerce kiloluk odun kesip onları köydeki herkesin evine taşıyordu. Bu nedenle Âsur büyücü olup babasının yükünü hafifletmek istiyordu.

Yun shi :''Âsur gel ve bugün dağitılan temel gelişim haplarını bana ver''.

''A ama temel gelişim haplari sayesinde belki 1.aşama q gelişimine terfi edebilirim''.

''Seni ezik dantiansız doğmuş birine göre çenen oldukça laf yapıyor, okula kabul edilmiş olman bile büyük bir lütuf şimdi de bana hapları vermiyeceğinimi söylüyorsun seni ezik.
O zaman anlıyacağın dilden konuşuruz. Dantianının olmaması meridyenlerine zarar veremiyecegim anlamına gelmiyor'' diye çıkıştı Yun shi.

Bu baskının üzerine Âsur bütün hapları Yun shi ye vermek zorunda kaldı.

Âsur içten içe ''birgun hepinizden guclu olucam işte o zaman bana yaptiklarinizi misliyle size odetecegim" icinden soylenerek, klanda kendini en rahat hissettigi kutuphaneye dogru ilerlemeye basladi.

Klana geldiginden beri 4 yil olmustu suan 16 yasindaki Âsur geldiginden bu yana boş vakitlerinin tumunu kutuphanede gecirmisti. Kutuphanedeki kitaplarin neredeyse tamamini okumustu.Buyuculuk hakkindaki bilgi duzeyi akranlarini epeyce gecmisti. Dantianinin olmayisi sebebiyle okudugu bilgilerden ogrendigi buyu modellerini uygulayamiyordu.

 Bu sebeple bugun kutuphanenin deposuna inip depodaki mallari duzenlemeye karar verdi.

Depoda kullanilmayan buyu arac gerecleri,eski kitaplar,birkac tas tablet bulunuyordu. Âsur depoya inip duzenlemeye basladi. Kitap okumaktan sonra yaptigi islerden biride depoyu duzenlemekti. Ama bugun depoya inmesinin hayatını baştan sona degistirecegini bilemezdi.

Her zaman ki gibi kitapları düzenlemye başladı.Kitaplari duzenlerken ayagi takildi ve depodaki raflardan birinin ustune dustu.

Bu dusus canini normalde yakmazdi.Ama dantianinin olmayışından dolayı Âsurun normal bir insandan hicbir farki yoktu.

Kalktiktan sonra soylene soylene rafi kaldirip yerine yerlestirmeye calisti. Iste tam o anda rafin arkasindaki duvarda belli belirsiz yazilar ortaya cikmisti. Âsur ilk basta hayal gördüğünü sansa da belli bir zaman gectikten sonra yazilarin kaybolmadigi ustune dahada belirginlestigini fark etti. Yazilari okumaya calisti fakat yazilar normal buyucu dili ile yazilmamisti. Sanki antik karakterler ile duvara kazinmisti.

Âsur neler oldugunu anlayamadi. Gitmeye hazirlanirken bir anda zihni bulanmaya basladi. Ve bayildi. Hayal dunyasinda Âsur tek bir ses duydu."Ruh imparatoru" ! Âsur etrafina bakindi ancak siyah bir golgeden baska birsey goremedi. "Acaba ben neredeyim ve siz kimsiniz"?

Siyah golge cevap verdi. "Benim ismim ***** . Bunca zaman sonra birinin beni uyandiracagini tahmin etmemistim.  Beni uyandirabilicek niteliklere sahip tek bir kisi vardi. Oda eski Ruh Imparatoru Kardis ti. Sende ayni onun gibi dantiansiz bir sekilde dunyaya gelmis olmalisin.

''Evet efendim,ben dogdugumda dantianim olusmamisti. O yuzden daha q gelisiminin 1.asamasina bile gelemedim.Âsur üzülerek cevap verdi.

Seni velet q gelisimi yapmak ne isine yariyacak? Senin gibi dantiansız dogan kac kisi var biliyormusun? Kos koca evrende sadece 2 kisi,biri önceki Ruh İmparatoruy du diger kişide sensin. Kaderinde yer alan şey Ruh İmparatoru olmak. Ruh imparatoru olmak istiyormusun ?

''Ruh İmparatorunun ne oldugunu bilmiyorum efendim. Ben sadece babama yardimci olucak kadar guc istiyorum ayrica bana zorbalik yapanlara zarar vericek kadar guclenmekte istiyorum''.

Gölge sakince cevapladı.''Ruh imparatoru bütün ruhlari kontrol eden kisidir. İnsan ,hayvan , ve butun diger turlerin ruhlarini avlar. Avladigi her ruhun anısı,gelişim metodu,gelişimi ve ömrü Ruh İmparatorunun olur.Onceki Ruh İmparatoru geride tek birsey birakarak ortadan kayboldu''.

''Şimdi velet Ruh İmparatoru olmak istiyormusun ? Bu yol da merhametliğe asla müsama yoktur. Düşmana merhamet kendine ihanettir. Bu kanlarla kapli yolu yürümek istiyormusun velet ?''

Âsur epeyce bir süre düşündü ve sonunda yüzünde igrenç bir gülümsemeyle cevap verdi.''Evet efendim''. ''Bana yaptiklarini insanlara ve diger canlilara bir bir geri odetecegim.''

Aferim velet simdi eski Ruh İmparatorunun geride biraktigi tek seyi almaya hak kazandin. Ruh hapseden yüzüğü alabilirsin.

Gölgenin Âsura verdigi yuzuk meteordan yapilma simsiyah bir yuzuktu. Ustunde ince bir şerit vardi. Ve şeridin ortasinda belli belirsiz bir yuz kabartmasi vardi.

''Bu yüzüğe ruhlari hapsetmeden once hapsedicegin ruhlarin sahiplerinin ölü olmasi gerekiyor.Hapsettigin ruh sayisina bagli olarak yüzüğün ortasindaki kabartma degisecektir. Bunu aklindan cikarma.''

Gercek bir Ruh İmparatoru oldugunda benim kim oldugumu ogreniceksin o zamana kadar gorusmek uzere.Gölge son sözlerini söyledikten sonra bir anda yok oldu.

Gölge gittikten sonra âsur uyandi.
Hala depoda oldugunu fark etti.

Etrafina bakinca duvardaki yaziların arkasinda bir iz bile birakmadan yok oldugunu gördü.

''Bu gördüklerim bir rüya mıydı ? Ama çok gerçekci duruyordu.''
Âsur çekinerek sol eline baktı ve yüzüğün parmağında olduğunu olduğunu gördü.

''Ben Âsur ,bana zorbalık yapanlar bir gün hepinizin ruhlarına işkenceler yapılacak! Beni kollayanlar ölümüme kadar ruhlarınız huzur içinde korunacak!

Yazdığım ilk hikaye arkdaşlar.Vaktim oldukça hikayemi devam ettirmeye çalışacağım.

Hikayemi telefondan yazdığım için  noktalı harfler eksik olabilir.


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 15, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Âsur'un YükselişiWhere stories live. Discover now