2. Kapitola

145 4 0
                                    

Prišla som ku skrinke a vybrala si veci na ďalšiu hodinu keď vtom do mňa niekto vrazil a všetko mi spadlo.
"Hej, dávaj si pozor!" nepríjemným, znudeným hlasom povedal neznámy chalan.
Prevrátila som očami a začala si zdvíhať veci zo zeme.
(Ugh,ugh) "Nechceš sa ospravedlniť?" pokračoval.
Všetko som si nahrabla na ruky a keď som sa postavila, zbadala som niekoľko centimetrov odo mňa jeho tvár. Bol veľmi pekný, to sa musí nechať, dlhšie, jemne kučeravé a strapaté hnedé vlasy, tmavo modré oči, veľmi jemné strnisko, dokonalé zuby v dokonalom arogantnom úsmeve.
"Až po tebe" prehovorila som so zdvihnutým obočím.
"Ako prosím?"
"No ty si do mňa vrazil, tak keď sa ospravedlníš, odpustím ti a každý z nás sa vydá svojou cestou alebo tu môžeš hrať drsného a čakať, že sa ti ospravedlním za niečo, čo nebola moja chyba, až kým ten múdrejší, (ugh,ugh) ja, neodíde, aby stihol hodinu" odpovedala som a nadobúdala som sebavedomý úsmev.
"Takže takto," začal a každým krokom sa ku mne približoval "očividne si tu nová, tak ťa nechám zistiť si, kto som, aby to nabudúce už dopadlo vhodnejšie."
"Budem hádať, si obľúbený chalan na škole, ktorý si svoje ego zvyšuje lámaním sŕdc milých dievčat a svoje komplexy rieši posmievaním a šikanovaním ľudí mimo tvojej úrovne" môj úsmev bol čoraz sebavedomejší. Okolo nás prešla skupinka podobne vyzerajúcich chlapcov. Pozrel na nich, potom na mňa, urobil ešte krok ku mne a povedal:
"Veľmi rád by som sa s tebou naďalej hádal, ale mám povinnosti obľúbeného chalana. Ešte sa uvidíme."
"Povedala by som, že sa na to teším, ale učili ma neklamať." hovorila som ráznym hlasom keď odchádzal. Odložila som si veci do skrinky a začala som študovať rozvrh, keď v tom pribehla rozrušená Chloe.
"Panebože o čom si s ním hovorila?!?! Odkiaľ sa poznáte?!?! Čo od teba chcel?!?!" bola ešte energickejšia ako pri našom prvom stretnutí.
"Ahooj" povedala som pobaveným a spytujúcim tónom.
"O čom, si hovorila s Mattom O'Donellym?! S najkrajším, najpopulárnejším a najúžasnejším chalanom na škole?!" hovorila pomaly a zároveň energicky.
"Ahaa, takže to je najobľúbenejší chalan na škole..." usmiala som sa popod nos.
"Čo prosím?!"
"Ale nič, ani ho nepoznám, ale možno je najkrajší, najobľúbenejší a všetky naj čo existujú, stačilo pár sekúnd na to, aby som zistila, že je to kretén."
"Pekný, veľmi pekný kretén! O čom ste sa bavili?" hovorila už pokojne.
"Narazil do mňa a chcel aby som sa JA ospravedlnila!"
"Je to Matt O'Donelly, dúfam že si sa."
"No určite, nebojím sa ho, pokial je tak zbabelý, že by ma zbil, nech sa páči. Inak mi nemá čo spraviť."
"Rozmysli si čo robíš, takto sa dostaneš na oči viac, ako si myslíš. To ale znamená viac chlapcov zo 4. ročníka pre teba aj pre mna, takžeeee, asi v tom čo robíš môžeš pokračovať."
Len som sa zasmiala a už má ťahala preč od skrinky.
"Poď, musíme ísť, dejepis je na druhej strane budovy."
Ako sme tak prechádzali po chodbách, na ktorých som bola úplne stratená hneď po prvej odbočke, všímala som si ľudí okolo. Všimla som si skupinku ľudí s knihami a otrasným oblečením, čo vtipkovali o fyzike, ďalej bola skupinka deciek v kostýmoch, čo si precvičovali svoje texty, skupinka roztlieskavačiek v mini sukniach sa smiala pred záchodmi, pár chalanov v mikinách školského týmu a samozrejme niake tie páriky, čo si to už už išli rozdať na chodbe. Chloe mi cestou rozprávala o pánovi Bergovi, ktorý nás má učiť dejepis.
"Taaak, sme tu. Rýchlo poď, nech si obsadíme miesta v zadu, ostaneme tam po zvyšok roku a Berg nikdy zo zadu nevyvoláva"
Podarilo sa nám obsadiť miesto v úplne poslednom rade vedľa okna. Celý deň prechádzal kľudne, zatial som nestretla žiadnych Chloenych známych, ale raz som stretla Nicka. Chloe mi ukázala a vysvetlila asi úplne všetko čo sa týka školy, skupiniek a vzťahov. Veľmi si rozumieme a určite by si rozumela s Lucy. Ako sme sedeli na literatúre, uvedomila som si, že to je posledná hodina.
"Obeda sa nezľakni, vyzerá, že ťa zje skôr ako ty jeho, ale varia tu vážne dobre" zašepkala mi Chloe.
"Na našej škole to tiež vyzeralo zle, no bolo to ešte horšie" odšepkala som.
Jedáleň bola tak 3 krát väčšia ako naša v anglicku, mala veľké okrúhle stoly plné skupiniek ľudí, ktoré som videla na chodbách, no mala aj malé stoly pre maximálne 4 ľudí, kde po väčšine sedeli zamilované páriky. Rada na obed bola tiež 3 krát dlhšia ako doma. Keď sme sa do nej postavili, Chloe mi začala vysvetľovať stolovanie na našej škole. Pri jednom veľkom stole sedia futbalisti, hneď vedľa roztlieskavačky, pri ďalšom šachisti, matematici a podobne a zvyšok veľkých stolov bol taký mix ľudí zo spoločných tried. Ľudia sedeli aj po jednom, pri malých stoloch, pri jednom sedela trojica obľúbených dievčat, ktoré prezerali zloženie čokoládových tyčiniek.
"Vysvetli jej prosím ťa, že tie nohavice má nosiť s jedno farebnými tričkami, lebo ma nechce počúvať!" znechutene rozprával pravdepodobne veľmi teplý chalan s krátkymi, peroxidovo-bielymi vlasmi a náušnicou v uchu.
"Becky mala by si počúvať módneho experta, Ian má ako vždy pravdu." Odpovedala mu Chloe
"Tak faaaajn, tak faaaajn, neútočte na mňa." povedala Becky a zdvihla ruky v obrannom geste, čím si rozcuchala svoje husté čierne vlasy.
"Toto je Allison, Allison toto je Becky a Ian" začala nás zoznamovať Chloe.
"Panebože, ty si tá nová, ktorá odporovala Mattovi!" Roztvorila oči Becky.
"Ano, je to ona, ty máš teda kuráž dievča" usmial sa Ian.
"Tá nová čo bola drzá na O'Donellyho, čakala som horší opis" zasmiala som sa.
"Teší ma" povedali naraz.
"Aj mňa, Chloe o vás veľa rozprávala."
"To ti neverím, ale o tebe sme ešte nepočuli"
"Prišla som len dnes, Chloe ma pozvala s vami večer na párty."
"Áno, tá párty! Dnes nemôžem, budete to musieť prežiť bezomňa" povedal smutne Ian.
"Niak to prežijeme, neboj" zasmiala sa Becky a začali sme si brať obed. Vážne to vyzeralo zle, ale nie horšie ako v Anglicku. Zobrali sme si tácky a nasledovala som Chloe k, pravdepodobne, ich stolu. Posadili sme sa k malému stolu na kraji jedálne.
"Dobrý stôl, nie?" spýtal sa Ian.
"Vidno odtiaľto na celu jedáleň a na všetkých" dodala Becky a ja som ochutnala obed.
"Mňam!" vyšlo mi z plných úst. Všetci sa zasmiali.
"Čo budete robiť po škole?" spýtala som sa.
"Spať a jesť" povedali skupinovo a zase sme sa všetci zasmiali.
"V takomto stave by sme na párty asi veľmi nevydržali." Vysvetlila Chloe. Pri obede sme sa nasmiali, Ian a Becky sú strašne milý a myslim, že si budeme rozumieť.
"Chceš odviezť?" spýtala sa ma Chloe keď sme vychádzali zo školy.
"Noo, mal má viezť brat, ale asi si to nechám ujsť" povedala som.
"Poď, mám ťa cestou."

Keď som prišla domov, prezliekla som sa do teplákov, dala som si papuče, z šuplíka som si vytiahla čipsy a sadla si k telke. Keď som mala ovládač v ruke a chystala som sa prepnúť stanicu, pribehol dole Nick s nejakým jeho kamarátom.
"Nick tichoooo!" zakričala som.
"No taaak, snáď si k tomu gauču ešte neprirástla," povedal posmešne a s provokatívne skrútenými perami dodal "viem, ako miluješ futbal."
"Teraz som tu ja!"
"Už nie" povedal Nick keď prichádzal ku gauču.
"Kde máte čipsy?" ozval sa hlas z kuchyne.
"Tuuu!" odkričal mu Nick a vytrhol mi balíček z ruky.
"Zápas beží na-" hovoril keď prichádzal do obývačky. Matt. MATT O'DONELLY, u nás doma. Keď má zbadal, stíchol a nechutne sa usmial.
"To je tá tvoja mladšia sestra?" spýtal sa Nicka s nadvihnutým obočím.
"Hej, to je Alli, Alli to je Matt." predstavil nás Nick.
"Teší ma, Alli" pokračoval Matt s arogantným úsmevom.
"Rada by som povedala, že aj mňa, ale-"
"Učili ťa neklamať." Dokončil za mňa Matt a ja som sa len zamračila.
"Alli ako bolo v škole?" po chvíle napätého ticha nás prerušil Nick s nechápavým výrazom.
"To je jedno, idem do izby" odvetila som, keď som sa stavala z gauča. Matt na mňa pozeral až dokým som nezahla do svojej izby. Ľahla som si na posteľ, pustila som si svoj obľúbený seriál Gossip girl a napísala som Lucy.
Ja: ahoj <3
O pár sekúnd mi už zapípala správa.
Lucy: Caaaau! Aký bol prvý deň v škole?! Sú tam pekný chalani? A čo baby? Sú to samé fifleny alebo sa tam aspoň jedna približuje mne? Strašne mi už chýbaš a to Chrisove podliezanie každej babe mi už poriadne leze na nervy!
Ja: Prvý deň bol fajn, spoznala som jedno dievča Chloe, je strašne milá, veľmi by ste si rozumeli, má skoro toľko energie ako ty, zoznámila ma aj so svojimi kamarátmi a povedala mi všetko o škole, dnes s nimi idem večer na párty. Aj ty mne veľmi chýbaš a Chris mi je úplne jedno po tom, čo ma podviedol. Mám ťa veľmi rada!
Lucy: Musíš nás niekedy zoznámiť! A chalani?!
Ja: No pekný tam nejaký sú, jeden z nich je práve s Nickom v obývačke, je to ten najobľúbenejší Playboy školy, ale neuveriteľne mi lezie na nervy!!!
Lucy: keď je pekný, je to jedno ;) už musím ísť, uži si párty a toho playboya tam nenechaj sedieť s Nickom! Pa <3
Ja: Pa <3
Vypla som mobil a zaspala som.

Tak a je tu nová časť! Neverím že ste sa dočkali! Prepáčte mi za "krátku pauzicku" ale nemala som čas a ani chuť písať tak som postupom času na tento pribeh zabudla. Budem sa snažiť časť pridávať 2 krát do týždňa pravdepodobne v pondelok a stvrtok. Dúfam, že sa nájde aspoň jeden človek čo to bude čítať a ktorému sa tento amatérsky pribeh zapáči. Ahojte! ♥️

That nightWhere stories live. Discover now