Prohlídkový okruh 1/2

39 5 10
                                    

   Text písně We must be killers dívce zněl v uších, když ponořena v myšlenkách hleděla na ubíhající krajinu za oknem. Pohrávala si s kabelem od sluchátek, jež měla v uších a tiše přemítala. Světlovláska vedle ní se očividně pokoušela prodiskutovat nastalou situaci s dvojicí chlapců sedící za nimi. Harper vzdychla a opřela si hlavu o sedačku. Po krátkém rozhovoru se záhadným mužem zákona měla ve všem ještě větší zmatek než předtím. Jeho hluboký hlas, tón, ani nevraživost čišící mu z očí ji nemohly oklamat. Neměla strach z něj. Bála se neznáma, které ho obklopovalo. A ty oči. V jeho očích byla laskavost a kdesi za maskou nepřístupného predátora se skrýval cit. Jak tedy mohl Viktor O'Connor být zlým nebezpečným mužem, za jakého jej celou dobu považovali?

   Dívku nedokázala z úvah vytrhnout ani skutečnost, že autobus zastavil. „Vystupujeme." šťouchla do ní loktem její spolusedící. „No jo..." zabručela nevrle Harper.

   Jejich ubytování bylo dle očekávání. Žádný pětihvězdičkový hotel, ovšem skříně se nerozpadaly, postele byly měkké a ani v koupelně na ně nečekalo žádné nemilé překvapení.

   „Dojdu pro povlečení." oznámila Zoe s níž Harper sdílela pokoj, a aniž by čekala na jakoukoli reakci, vyklouzla z místnosti. Tmavovláska, jež v pokoji osaměla, přešla k oknu a otevřela jej dokořán, aby dovnitř mohl vnikat čerstvý vzduch. Vyhlédla ven. Naskytl se jí pohled na vybetonovaný plac, kde bylo zaparkováno několik osobních aut a dodávka. Nejednalo se o nijak hezkou podívanou a tak brzy odvrátila pohled.

   Netrvalo dlouho a Zoe se vrátila, nesouc v náručí lůžkoviny. „Tak nepříjemný lidi jsem už dlouho neviděla." řekla a znechuceně zavrtěla hlavou. Ovšem Harper ji nevnímala, měla jakési nutkání opět vyhlédnout z okna. Otočila hlavu a spatřila dvojici mužů. Jeden horlivě gestikuloval a očividně se snažil druhému cosi vysvětlit.

  „Za deset minut vyrážíme na první prohlídkový okruh." Oznámila Zoe, prohlížejíc si zamyšlenou kamarádku zamračeným pohledem. „Chováš se divně, Harper. Jako kdyby ses v myšlenkách nacházela někde úplně jinde." Zavrtěla nešťastně hlavou. „Jestli se něco děje... jestli máš problémy, víš, že tu vždycky jsme pro tebe. My všichni, já, Robin i Simon." Dívky si několik vteřin hleděly do očí, až nakonec Harper vykročila vpřed a svou přítelkyni objala. Její slova ji sice nedokázala zcela uklidnit, ovšem vědomí, že oni tři stále stojí a budou stát na její straně i přes to, že se k nim vždy nechovala právě nejlépe, jí dodávalo odvahu. Byla to chvíle, na kterou obě ještě dlouho poté rády vzpomínaly.

   Harper se sehnula a zdvihla ze země červenohnědý javorový list. Ačkoli se kvapem blížily Vánoce, sníh si dával se svým příchodem na čas. Na jednu stranu to bylo dobře, protože nikomu se nechtělo prodírat se do škol a prací bělostnými závějemi. Ovšem bez sněhu by Vánoce postrádaly tu správnou atmosféru. Dívka se, aniž by si toho byla vědoma, mlčky usmívala a protáčela mezi prsty onen list barev podzimu. „Ty jsi kouzelnice Zoe." zašeptal Simon světlovlásce s pohledem upřeným na Harper. „Stačí ti pět minut, a všechno je v naprostým pořádku." složil jí poklonu. „Nenech se zmást, sice jsem jí zvedla náladu, ale ne na déle než pár hodin." Zavrtěla dívka hlavou. „Jestli jí máme pomoct, musíme zjistit co se děje. Celé to na ni působí nějak hůř než na nás ostatní, takže čím méně ji do toho budeme zatahovat, tím lépe.

   Jejich průvodce, holohlavý nesympatický muž, kterému šedesátka šlapala na paty, se rozhodl zahájit celou exkurzi seznámením je s částí katakomb. Jednalo se o obrovský podzemní labyrint táhnoucí se po celé délce Okama City, využívaný za druhé světové války.

   Až ve chvíli, kdy vkročili do studené kamenné chodby a dveře se zrezivělými panty se za nimi zaklaply, si teenageři uvědomili, v jaké se ocitli pasti. V pasti z níž nebylo úniku. Jedna chodba byla k nerozeznání od druhé a nebýt svítilen, které jim před vstupem rozdal průvodce, neviděli by na jediný krok před sebe. Sítě se začaly zatahovat. Pokud měl O'Connor v plánu komukoliv z nich ublížit, nyní se mu naskytla skvělá příležitost.

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Oct 21, 2017 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

ARCANAKde žijí příběhy. Začni objevovat