6)*****

12 7 0
                                    

İki krallık ordusu yıllar sonra bir kez daha karşı karşıya geldi. Çok zor bir savaş oldu. Kral Leonard ikinci bir yenilgi aldı ve savaş alanında kral Edward ile bire bir dövüşte öldü. Krallarının cesedini gören askerler ya kaçmaya ya da teslim olmaya başladı. İki tane oğlu ve bir kızı vardı. Prens Rudolf ve Prens Aleksandır ise savaş alanında ölmüşlerdi. Prenses Diana ise sarayda bulunuyordu. O da haberi alınca teslim olmak yerine intihar etti. Kral Edward işgali başlatmıştı ve dört ay içinde tüm ülke işgal altına alındı. Kral Edward saraydaki ihtişama rağmen halkın çok yoksul olduğunu gördü. İlk iş halkın güvenini ve saygısını kazanmak için erzak depolarını halka açıp insanların faydalanmasını sağladı. Sarayda ise onları tam bir karmaşa bekliyordu. Prenses Diana intihar ettiği için saray halkı etrafı yağmalayıp kaçmıştı.

Arthur bir odada genç bir kıza rastladı. Kız fena halde dayak yemişti ve yarı baygın haldeydi. İki gün sonra tam olarak iyileşip ayağa kalktı. Kızın adı Alissa'ydı ve prenses Diana'nın yardımcısıydı. Diana onu dövüp o odaya hapsetmişti. O karmaşada onu hiç kimse hatırlamamıştı.

Kral Edward ülkeyi idare etmesi için William ile anlaştı. Ama önce kendi ülkelerine geri döneceklerdi. Kral Edward büyük oğlunun saraya dönmesine karar vermişti. Edward bu haberle çok mutlu oldu ve rahat bir nefes aldı. Ama Elizabet'in nasıl bir tepki vereceğini merak ediyordu.

Kral ona, "Seni seven biri sorumluluklarını da iyi bilir. Gerekirse yazlık sarayı merkez yaparsınız. Anneni iyi tanıyorum şimdiden gelinimi eğitmek için çalışmalara başlamıştır," dedi.

Saraydan yaklaşık bir buçuk yıldır uzaktaydılar. Geri dönüş için yola çıkıldı, Edward, Luis'i yetenekli bulmuş ve yanına almaya karar vermişti. Geri dönünce o da Lusi ve kızı Elizabet ile saraya yerleşecekti.

Geri dönüş haberi önden giden habercilerle saraya ulaşınca hazırlıklar başladı. Kraliçe Elizabet kızları ve geliniyle saray kapılarında karşılamaya çıkmıştı. Elizabet gelen haberle Lusi'yi kasabadan getirtmişti. O da büyük bir heyecanla kızıyla birlikte bekliyordu. Edward bir mektupla haber yollamıştı. İkisi de Luis için sürpriz olsun istediler.

Halk sokaklara dökülmüş gelenleri sevgiyle karşılıyorlardı. Kral ve prensler kapıdakileri görünce çok mutlu oldular. Ordu yakındaki kışlalara giderken muhafız alayı ve kraliyet ailesi sarayın içine girdi.

Edward Elizabet'i ve oğlunu görünce rahat bir nefes aldı. İkisi de oldukça iyi görünüyordu. Kral hepsini biraz dinlenmeleri için serbest bıraktı. İki saat sonra akşam yemeği için bir araya geleceklerdi. Elizabet Edward'ı iyi görünce çok mutlu oldu. Elizabet'de oldukça iyi ve sağlıklı görünüyordu. Kralın açıklamasından önce Elizabet ile yanlız konuşmak istiyordu. Ona:

"Bu savaşı biz kazandık ve çok şey değişti. William oraya kral olmak için gidecek. Kral yani babam benden saraya geri dönmemi istedi. Seni hiç bir şekilde bırakmayacağımı söyledim. Senden gelecekte iyi bir kraliçe olacağını da söyledi. Ama ben yine de endişeliyim burası sana hiç iyi gelmeyebilir. Bu yüzden bir orta yol bulduk, yazlık sarayı merkez yaparız diye bir karar aldık sen yeter ki rahat ol. Gerisi önemli değil," dedi.

Elizabet onun halen yaşadıkları o geceden dolayı suçluluk duyduğunu anladı. Ama onun için bu sarayda olmak gibi bir sorunu yoktu. Edward'a sarılıp öptü ve ona:

"Artık geçmişi geride bırakmanın zamanı geldi. Senden ve yaşadığımız o geceden rahatsız değilim. Sen ve oğlum benim tek hayatımsınız. Sarayda kalmak benim için hiç sorun olmaz. Ülkenin ve halkın sana ihtiyacı var. Bende senin yanında yer alacağım ve destek olacağım. Kraliçe Elizabet beni şimdiden iyi bir kraliçe olmam için yetiştiriyor," dedi.

Edward annesinden böyle bir şey beklediği için hiç şaşırmadı. Hazırlanıp akşam yemeği için büyük salona geçtiler. Elizabet leydi Miranda ve kızı leydi İzabel'i görünce kaşları çatıldı. Edward ondaki bu değişimi fark etmişti. Ne oluyor der gibi bir bakış attı. Elizabet 'önemli bir şey değil,' diye fısıldadı.

Güzel bir akşam yemeği yediler, kral tüm ailesine kararını açıkladı. William kısa bir süre sonra saraya gidip kral olarak taç giyecekti. Tüm ailesi yanında olduğunu göstermek için onunla gidecekti.

Miranda şimdi de bunun peşine düşmüştü anlaşılan. Elizabet William'ın İzabel ile ilgili olmadığını fark etti. Bu da onu mutlu etti, William için çok iyi bir eş olamayacağını biliyordu. İlgisizlik yüzünden İzabel somurtmaya başladı. İki gün sonra bir de balo düzenleme kararı alındı. Elizabet soylulara gelecekte ki kraliçe olarak takdim edilecekti. Prens Edward bebek olmasına rağmen ilk bir iki saat baloda yer alacaktı. O yüzden Anna bu balo için hazırlandı, o da çok güzel olmuştu.

Lusi kızıyla birlikte saraya yerleşti. Edward ile Elizabet şimdiden arkadaş olmuşa benziyordu. Kasabadaki evleri yeni evlenen iki çifte karşılıksız verdiler. Her şeyiyle o çiftlere verilmişti. Luis paramızı biriktirip iyi bir yerde daha iyi bir ev alırız diyordu. Lusi yanında olduğu sürece hiç sorun etmediğini söyleyerek karşılık vermişti.

Edward ona uygun görevler vererek yanında tutmaya devam etti. Anna ve Lusi Elizabet'e iyi arkadaş oluyordu. Arthur gelirken Alissa'yı da yanında getirmişti. O da sarayda işe başladı. Mariya'nın özel hizmetçisi oldu.

Kral Edward her fırsatta küçük torununu yanında istiyordu. Saraydan savaş için gitmeden önce sadece göz ucuyla gördüğü ufaklık şimdiden onu kendine bağlamıştı.

  Prens Edward Mariya ve Elena'nın lord Antuan ve leydi Miranda yüzünden üzgün olduğunu fark etti. İkisini yanına alıp özel dairesine gitti. Elizabet o sırada oğlu ile ilgileniyordu. Ne olursa olsun onu çok fazla bakıcıyla bırakmak istemiyordu. Yine de iki bakıcı her zaman yanı başında duruyordu.

   Edward ve kızları görünce bakıcıları küçük prensle prensin odasına gönderdi. Edward onu da yanına alıp kızlara baktı. Onlara:

"Olup biten her şeyden haberim var. Ne kral babamız ne de biz abileriniz bu evlilik tekliflerini kabul etmedik. Sizin istemediğiniz hiç  bir şey olmayacak. Yaşınız geldiğinde istediğiniz biriyle evleneceksiniz. Bunun için ikinize de söz veriyorum. Şimdi o güzel yüzünüz gülsün bakalım," dedi ve ikisine sarıldı.

   Elizabet onların arasında ki bağı gördükçe çok mutlu oldu. Edward harika bir abi ve babaydı. Mariya ve Elena onlara bakıp rahat ettiler. Markus'un eşi Anita kısa bir süre önce bir bebek sahibi olmuştu. Erkek olan küçük bebek sayesinde Markus rahat bir nefes aldı. Ona Anita'dan özür dileme amacıyla babasının adını verdi. Küçük lorda Henry adı verildi. Anita bu boşanma işi yüzünden zor zamanlar geçirmişti. Markus ile aileler arasındaki anlaşma yüzünden evlenmiş, sonra da ona aşık olmuştu.

  Albert ve Alberta'nın üçüncü çocukları erkekti. İkisi de çok mutlu oldular ve rahat ettiler.

YAŞAMWo Geschichten leben. Entdecke jetzt