Cu totii suntem bestii

25 0 0
                                    

                                                                                               *

E greu sa fii nou venitul in liceu.Mai ales intr-o clasa sau intr-un domeniu cum era acesta.O scoala in care cei 20% dintre copiii bogati ii dominau pe ceilalti  intr-o maniera ce nu se putea numi lipsita de violenta ,nu putea fi considerat un taram prea fericit..mereu era acelasi scenariu:

Ora incepe odata cu intrarea profesorului care ,intampinat de o figura noua starneste interesul ,,pradatorilor'' din lantul trofic al liceului.Dupa ce toate prezentarile formale au fost duse la bun sfarsit,nou venitul isi ia locul sau in banca si este lasat in pace..de ar fi asa numai...

Primele pauze trec,singurele lucruri care i se pareau ciudate nou venitului este cum aproape toate fetele unitatii de invatamant erau triste si speriate,mai putin cele ale persoanelor imbracate frumos,a celor in uniforme deluxe,a celor care mereu isi permiteau sa arunce cate o lovitura pe la spatele celor care nu se uita.

,,Ma intreb daca asta chiar le aduce o satisfactie anume..''se gandi baiatul cel nou stand pe acoperisul cladirii si lasand picaturile de transpiratie sa ii curga pe pielea neagra asemenea carbunelui.Incepea vara.Orele de dupa-masa deveneau grele,fierbinti,dar mereu promiteau o pauza placuta in compania apusului ce,odata cu ultimele ore ale programului incarcat,sfarsea prin a aduce un sfarsit linistit al zilei.

Totusi..

Cum lumina se aduna incetul cu incetul lasand tot mai mult loc umbrelor negre ale serii,cum profesorii isi adunau lucrurile si se indreptau spre iesire iar cum ,,pradatorii''isi aratau zambetele satisfacute in timp ce isi scoteau micile instrumente ale durerii,cu totii stiau ca va fi un final de zi ce va fi simtit ...intr-un fel sau altul.

Gentile luate violent de oriunde ar fi fost ele,pasii alergand spre poarta scolii,respiratiile repetate si salbatice si ochii bulbucati in teama ,toate acestea lucruri obisnuite pentru ,,prada"..

,,Stati..unde mergeti?''

,,Am asteptat toata ziua sa ne distram putin..''

,,Haideti baieti si fete..stiti bine ca nu puteti scapa''

..propozitii tipice  ,,pradatorilor''.Propozitii concepute sa infiga spaima adanc in inimile ,,pradei''.Propozitii ce,din nefericire pentru ei,nu erau spuse doar de dragul fricii.

Nu..in acel liceu,in acel an si in acea perioada,cei bogati aveau frau liber peste tot ce se intampla.Profesori,evenimentele din scoala,ceea ce se intampla in timpul cursurilor si mai ales..ceea ce se intampla dupa ele.

Odata ce singurele persoane care stateau intre ,,pradatori''si descarcarile lor sadice au parasit scoala,un joc hain incepea.Un joc in care,de cele mai multe ori,cei a caror parinti nu aveau influente politice,economice,sau de oricare alt fel,ajungeau sa fie expusi unor dureri aproape inumane..

Batuti,umiliti,speriati si mai presus de toate rapiti de orice urma a umanitatii lor, ,,prada'' nu avea de ales decat din cele doua optiuni ce le ghidau in permanenta supravietuirea in liceu:fugiti sau luptati..

Din nefericire,optiunea doi nu era niciodata una buna.Cum sa te lupti impotriva unui grup de copii ce tineau ascunse in locuri stiute numai de ei obiecte ascutite,obiecte dure,obiecte ce putea..sa iti faca rau...cum oare?

                                                                                             **

Lumina a incetata sa isi mai arate prezenta de ceva vreme.

Jocul liceenilor a inceput deja..strigatele,gafaitul notoriu si rasetele satisfacute umpleau coridoarele,clasele,baile iar urma catorva fericiti ce au reusit sa iasa pe poarta scolii lasandu-si in urma camarazii in aceeasi situatie,alaturi de propria demnitate,se pierdeau in intuneric.

MonstrulWhere stories live. Discover now