Hoofdstuk 3

117 8 1
                                    


Hey violet - Hoodie 

Point of view: Anna

De dagen daarna gingen redelijk. Voordat ik het wist was het vrijdag en gingen Robin, mama en ik naar drive in. 

De drive in was een soort bioscoop maar dan met auto's en een enorm scherm. Het was op een open plek in het bos en we vonden het wel een cool idee. 

We waren er nog nooit geweest maar het bleek van een Amerikaan te zijn die hier pas was komen wonen.

 De film was best mooi en toen hij was afgelopen bleven wij even zitten want het leek net een grote file. We kwamen tegen elf uur thuis en ik pakte nog een boek uit mijn kast. Ik las tot laat die nacht. 

Ik denk dat het al wel vier uur was toen ik de lamp uitdeed en ik bed ging liggen. Ik sliep maar drie uurtjes en was als eerste wakker. 

De postbode was net zo vroeg als ik want het eerste stapeltje post lag al op de deurmat. Ik pakte melk uit de koelkast en bladerde de brieven door. 

Belasting, belasting en een reclame blaadje. De laatste brief was een handgeschreven en ik kende het handschrift niet.

 Er stond geen naam op dus ik opende hem en begon te lezen terwijl ik langzaam mijn melk naar binnen gooide. 


Dearest Robin

Ik ben nu al een tijdje weg en dat voelt goed. Ik weet dat je een brief hebt gekregen van Hogwarts, en dat je je spullen al gekocht hebt. Toch wou ik je even laten weten dat je ook aangenomen bent voor de sportschool waar je graag heen wou. Je moeder weet dit niet en ik ben ook niet van plan om het haar te vertellen. Het is de bedoeling dat je deze keuze zelf maakt. Mocht je voor de sportschool kiezen kun je bij mij in het noorden komen wonen. Je moeder en ik hebben duidelijk allebei onze eigen doelen. Ik wil dat jij gelukkig word en je concentreert op dingen die echt belangrijk zijn. Je moeder wil duidelijk dat je rare dingen gaat doen op een school waarvan je nog nooit hebt gehoord. Als je gaat antwoorden kun je je antwoord in deze envelop stopen en deze retour sturen. Ik hoop dat je de juiste keuze maken.

Je vader.


Ik slikte en herlas de brief, en nog een keer en nog een keer. Hij vroeg Robin om te kiezen. 

Ik voelde mijn buik samentrekken en voelde me misselijk.

 Ik hoorde voetstappen de trap afkomen en deed de brief snel in de zak van mijn hoodie.

 Dat kwam later wel.

 Aankomende dinsdag zouden we naar Hogwarts gaan en ik kon absoluut niet wachten.

 Mama was al begonnen met inpakken maar ik had nog niks ingepakt. 

Ik kon voelen dat mama het er moeilijk mee had dat ze het huis straks voor zichzelf had. Ik ging op de bank zitten en zag dat Robin de woonkamer in liep. 

Hij zei niks maar liep naar de koelkast en maakte zoals altijd chocomelk voor zichzelf. Ik keek naar hem en voelde de brief steeds zwaarder worden in mijn zak 'Robin?' 

Gebrom. Ik zuchtte 'Ik heb iets voor je' Ik pakte de brief uit mijn zak en liep naar hem toe. Ik gaf hem aan hem en liep zelf de woonkamer uit naar boven. 

Hij had dit moment even alleen nodig. Ik begon met mijn favoriete boeken in een tas te gooien. Mama was inmiddels ook al op en ik zette de radio aan. 

Er was een vrolijk liedje op de radio en ik neuriede mee terwijl ik verder inpakte. De hele dag kwam ik niet van mijn kamer af en pakte ik alles wat ik mee wou nemen in. 

Tegen vijf uur riep mama dat we gingen eten en ik rende de trap af. Ik ging aan de achtertafel zitten en pakte iets van de sla die mama op tafel had gezet. 

Ik voelde de spanning terwijl ik als enigste rustig mijn salade zat te eten.

 Ik kuchte een paar keer en toen ik mijn salade op had zag ik dat mama en Robin elkaar intens aankeken en beiden nog niks hadden gepakt. 

Ik krapte op mijn achterhoofd en keek naar mijn handen. Mama zuchtte en gaf het staren op toen ze haar blik afwende op sla te pakken.

 Robin pakte ook en ze aten in stilte. Toen Robin iets wou zeggen stond ik op en zei ik 'Ik moet nodig eens douchen' en ik liep ik de kamer uit. 

Ik zette de radio in de douch en zette deze hard aan. Ik douchte wel een uur. Toen ik eronder uit kwam deed ik mijn pyjama aan en waagde ik de gok om naar beneden te gaan. 

Daar zaten mama en Robin nog steeds aan de achtertafel. Ik bleef in de deuropening staan 'Meen je deze nou?' 

Ik keek naar Robin die naar mij keek en toen in lachen uit barstte. Mama lachte met hem mee en blijkbaar was ik in de zeik genomen. 

Ik schudde mijn hoofd 'Grappig hoor' Hij haalde zijn schouders op 'Wat verwachtte je nou? Dat ik niet naar Hogwarts zou gaan?'

 Ik ging zitten terwijl ik sokken aan deed 'Ja weet ik veel' hij lachte 'ik ga niet nog een keer schoolspullen kopen, is allemaal veel te veel moeite' 

Hij stond op en liep de trap op. Hij schreeuwde nog 'Ik ga douchen'  Ik bleef even zitten maar hielp mama toen met afruimen.

 Toen we klaar waren wou ik naar boven wou lopen om de allerlaatste dingetjes in te pakken hield mama me tegen. 

'Ik wou nog wat dingen inpakken' ze knikte en zei 'dan zal ik snel zijn' ze pakte iets uit haar zak. 

Het was een doosje en ze gaf hem aan me.

 Ik opende hem en zag de allermooiste ring die ik ooit had gezien. Mijn ogen werden groot en ik haalde de ring uit het doosje 'Hij is prachtig'

 Ze glimlachte 'En van jou' Ik deed hem om en bleef maar kijken naar hoe mooi hij was. Ik gaf mam een knuffel 'Dankjewel'


 ---

Een extra hoofdstukje op deze maandagochtend :)

Friends with the MaraudersWhere stories live. Discover now