Kap. 13

714 12 6
                                    

"Varsågoda att börja!" Professor Flitwicks pipig röst ekade i stora salen  som för stunden var fylld med hundra  små bänkar. En för var elev. F.U.T.T-examen (fruktansvärt utmattande trollkarlstest) hade hålla på i över en vecka. Detta var Ginnys sista prov, Hermione hade ett kvar i Mugglarstudier. I korridorerna vändes blickarna konstant mot Ginnys stora mage, för hur mycket Luna och Hermione än försökte kunde de inte täcka den med hjälp av att gå framför henne. Hon var i sjätte månaden nu. Två tredjedelar hade gått. Ginny vände blicken mot provet igen. Fråga Ett. Nämn den trollformeln som får objekt att sväva fritt i luften (A-nivå) Den är lätt. Tänkte hon, doppade fjäderpennan i bläck och krafsade ner "Wingardium Leviosa" Fråga två. Du är i ett mörkt rum och letar efter skalbaggsögon, men  du kan inte se i mörkret. Vad gör du? (A-Nivå)

"Hur gick det för dig?" Frågade Hermione Ginny när de möttes i hallen efter att de haft de praktiska provet. "Bra, jag misslyckades lite med att få trollstaven att peka mot norr. Den vägrade peka åt något annat håll än sydost." Ginny skrattade åt sitt eget misslyckande. De tillbringade resten av dagen i "vid behov-rummet med Luna, som bedyrade dom att om dom bara drack två och ett halvt glas med äppeljuice kvart över två på natten skulle proven rätta sig själv och de skulle få högsta betyg. De hade tillbringat all sin lediga tid i vid behov-rummet för att Ginny skulle slippa Viskande kommentarer i uppehållsrummet. Hermione hade ovilliga hämtat massvis med mat från köket som de mumsade på. "Tänk att vi snart slutar på Hogwarts" Sa Ginny. "Det känns som om det vore igår jag fick gå på Hogwartsexpressen första gången" "Det kommer att bli konstigt" Sa hermione och stängde igen sin bok. "Vi borde gå upp till uppehållsrummet" Fortsatte hon och gick mot dörren. De sa Godnatt till Luna och skildes åt.

Ginny kunde se Harry så fort tåget kom in på perrongen. Han viftade med armarna. När de mötte slängde hon sig runt honom. "Jag har saknat dig så" viskade han i hennes hår. Han lade sin hand på hennes mage och kände de hårda sparkarna den lille bäbisen gav ifrån sig. Ginny fångade hans ögon och hans huvud närmade sig långsamt hennes. Mycket nära. Deras läppar nuddade varandra. "Hrm!" "Det svinet viskade Ginny" vid ljudet av en hosting tätt intill dem hoppade de isär och fick syn på Ron, med armen runt Hermione och ett brett flin på läpparna. "Ursäkta, kan vi dra nu? Middagen är snart klar" Han trummade med fingrarna mot Hermiones koffert. "Är du beredd?" Frågade Harry, grep tag om hennes hand när hon nickade och transferade sig till kråkboets trappa. Ron transfererade sig rakt ner på en köksstol. Innan de knappt hunnit öppna dörren flög Mrs Weasley på ginny. Hon slet ifrån henne kofferten och tvingade ner henne i en stol. "Att inte Harry tar den tunga kofferten! Du är gravid! Du ska vila!" "Hej på dig med" viskade Ginny och flinade. Middagen var utsökt. Harry och Ginny åkte till grimmaldiplan för att övernatta där och sätta igång med renoveringen direkt. Krake hade städat ordentligt till Ginnys hemkomst. Golven blänkte och inte ett dammkorn syntes. "Välkommen hem" sa Harry till henne. I samma stund förflyttades Ginnys visare på den speciella klockan i kråkboets kök från "borta" till "Hemma" Hon bodde inte längre i kråkboet.

En till PotterWhere stories live. Discover now