10.

771 14 6
                                    

På torsdagskvällen satt Ginny och Hermione i uppehållsrummet och skrev på professor Binns uppsats. Klockan närmade sig midnatt när Hermione gick upp och la sig. "Du måste berätta för Harry. Godnatt!" Ginny hade skjutit upp tillfället då hon måste skriva brevet hela veckan. Det var jobbigt att tänka på att hon måste berätta men ändå visste hon att det måste göras. Hon tog upp ett nytt pergament och skrev;

Hej Harry. Ron om du läser detta. Lägg undan brevet. Det är inte för dig och om jag får veta att du läst det ska du få känna på en ordentlig snyting.

Jo Harry. Jag vet inte hur jag ska säga detta, men det är så att jag är gravid. Du ska bli pappa. Jag tänkte att vi kunde ses i Hogsmeade när vi har utflykt andra helgen i februari. Om du träffar mig vid tio så kan ju mamma och pappa och dom komma dit senare, så kan vi berätta. Jag vet att du inte ville få reda på detta med brev, men det var enda sättet... Saknar dig.

Din Ginny.

Morgonen därpå visade hon brevet för Hermione. Hon ögnade snabbt igenom det och nickade. "Det blir ju jättebra!" Sa hon. Innan första lektionen sprang hon till ugglesalen och skickade iväg det. Hon och Hermione förväntade sig att Harry skulle möta dem i Hogsmeade en månad senare. Vad de inte förväntade sig var vad som hände under lunchen på lördagen. Hon och Hermione satt nästan längst fram mot lärarbordet. Hermione försökte övertala Ginny att bli medlem i F.I.S.A när de märkte att allas huvuden vändes mot ingången. några applåderade långsamt. Hermione vände också på huvudet. "Ginny! Ginny det är Harry!" Ginny vände sig om. Mycket riktigt hade Harry gått in i stora salen och skyndade sig mot henne. Hon reste sig upp och gick med långa, snabba steg mot honom. De möttes vid mitten av Gryffindorbordet. Hon slängde sig runt honom och kände hur tårarna började rinna. "Ginny. Jag ville aldrig. Förlåt." Viskade han. Ginny släppte greppet om honom och höll honom på armlängds avstånd. "Vi går här ifrån." Sa hon och kysste hon. Med allas blickar på sig gick de ut från stora salen, ut i entréhallen, upp för alla trapporna och fram mot den tjocka damen. "stinkkoppor" sa Ginny. Den tjocka damen svängde upp efter att ha kollat på Harry i några sekunder. De kravlade sig in. Det var tomt så gott som på några tredjeårselever. "Borde ni inte äta lunch?" Frågade hon dem och de skyndade sig iväg. De slog sig ner i en soffa. "Ginny, är du säker. Jag ville inte att detta skulle hända dig!"
"Jag tänker behålla barnet. Du har inte gjort något fel!" sa hon och ett leende spred sig över hennes läppar. "Men Gin! Du är bara sjutton! Du har inget jobb, du har inte ens gått klart skolan!" sa Harry. "Harry. Förstår du inte. Du ska bli pappa! Än sen om jag inte har ett jobb. Det har du. Du har ett hus, ett jobb och pengar. Jag ska skaffa jobb så fort jag inte behöver vara hemma med barnet längre. Jag vill göra det här." Harry insåg att han inte skulle kunna övertala henne och lade armarna om henne. "Som du vill. Men jag kommer besöka dig varje helg, oavsett om McGonagall gillar det eller inte. "Vi ska få ett barn" Viskade Ginny och brast ut i gråt. Harry grät han också. "Jag ska bli pappa". På eftermiddagen gick de ut på en promenad  på den kalla skolgården. Harry höll Ginny I handen och kände värmen från den stråla in i hans egen. De stod framför sjön som hade frusit till is. Ett svagt mullrande hördes från botten. Ginny drog Harry mot sig och sa;  "Jag älskar dig" Varefter hon kysste honom. Hur länge de stod där visste dom inte, men dom avbröts när dom hörde att någon stod i närheten och snörvlade. Dom vände sig om. Hagrid torkade en tår ur ögat och sa; "Åh förlåt. Va bara tvungen å se va du gjorde här Harry! Men nu förstår jag." Han snöt sig i näsduken och gick därifrån, hostande och hulkandes.

Harry besökte Ginny varje helg därefter. McGonagall tyckte inte om det. Ideligen föste hon ut dom ur slottet för att Harry inte skulle väcka för stor uppståndelse. De vågade inte berätta för Hagrid som konstant frågade varför Harry inte var där förra terminen ifall han skulle skriva ett brev till Mrs Weasley även om han lovade att hålla tyst. Det var också svårt för Harry att förklara sin frånvaro i kråkboet under helgerna och hittade på olika lögner om extraarbete, besök hos gamla klasskompisar och inköp i diagongränden. Men allt för snart var det terminens första utflykt till Hogsmeade. På lördagen mötte Harry och Ron Ginny och Hermione i Hogsmeade där de skildes åt.
"Mamma och pappa kommer klockan ett, vi ska träffas på tre kvastar" Sa Ginny när de lämnade Hermione och Ron, som kysstes något alldeles väldigt, inte så konstigt i och för sig, dom hade ju inte träffats på över två månader.
"Är du redo?" Frågade Harry henne.
"Tror det" Svarade hon och tittade ner i marken.

Klockan blev kvart i ett. "Jag behöver nya pergament Harry" Sa Ginny när dom gick förbi en bokhandel på väg till tre kvastar. Det var mörkt inne i den lilla butiken. En kortvuxen man stod bakom disken och log stort mot Harry, med blicken fäst på hans ärr. Harry betalade för pergamenten och höll upp dörren för Ginny på utvägen. Utanför Tre kvastar stannade de till.
"Nu händer det" Sa Ginny och kysste  Harry.

En till PotterWhere stories live. Discover now