9. kapitola

6K 187 32
                                    

Unaveně jsem položila hlavu na stůl a zívla jsem si. Po včerejšku jsem měla chuť zůstat doma hluboko pod peřinou. Lizzy se mi neozvala, což je celkem pochopitelné, když jsem jí nazvala tak, jak jsem jí nazvala. Ale stále si částečně stojím za tím, že to je pravda. Jediné plus bylo, že jsem jí dneska ještě neviděla a to byla už třetí hodina. Na dějepis se jaksi nedostavila a na chemii taky ne.

Celou třídou se ozval odporný zvuk zvonku, nač jsem si povzdechla a vstala, protože matikář vcházel do třídy. Dneska jsem opravdu neměla náladu na nějaké rovnice, statistiku ani nic podobného. Mou hlavu zaměstnávala Lizzy a Harry, ten hlavně. Už jen při vzpomínce na to, co se stalo včera večer jsem se červenala jako rajče. Jak to, že se mezi námi tohle dřív nestalo a to spolu bydlíme téměř rok?

Jasně, že jsem si už od začátku všimla, že je Harry pěkný (vlastně spíš neuvěřitelně sexy), ale o tom, že bych pod ním ležela v podprsence a líbali by jsme se, jsem nepřemýšlela. Možná to není správné, možná je to nebezpečné. Ale já už se nedokážu držet zpátky a myslím, že Harry taky ne. Jasněže mám pochybnosti, ale ty budu mít vždycky.

Moje přemýšlení o Harrym narušil příchod pozdních studentů. Zvědavě jsem zvedla hlavu, když jsem ucítila nepříjemný pocit. Hrdlo se mi sevřelo a přejel mi mráz po zádech. Lizzy s Calumem, Michaelem a Lukem vešli do třídy a všichni čtyři se na mě podívali. Bylo to, jako by do mě pohledem zabodávali nože. Sklopila jsem hlavu, ale jejich pohledy jsem na sobě cítila stále.

Židle vedle mě nepříjemně zavrzala, načež jsem vytřeštila oči. Ne, jen tohle ne. Dotyčný neřekl ani slovo, jen si vytáhl sešit a začal pomalu opisovat zápisky z tabule. A jediný člověk z téhle party, který byl schopný jakž takž věnovat pozornost učiteli byl.. Calum.

Nenápadně jsem se na něj podívala. Aniž bych si to uvědomila, dobré dvě minuty jsem na něj zírala. Nemohla jsem si pomoct. Jako by se za tak krátkou dobu, co se nebavíme neuvěřitelně změnil. Na ruce měl nové tetování se jménem jeho sestry. Prohlížela jsem si ho jako nějaký artefakt v muzeu a modlila jsem se, aby si toho nevšiml.

,,Tady je někdo vystříkanej z Caluma," ozval se Michael. Pootočila jsem hlavu, když jsem si všimla, že sedí za mnou spolu s Lukem. Po pravé ruce jsem uviděla sedět Lizzy. Co to má krucinál znamenat? ,,Máš smůlu, Darcy. Svojí šanci s Hoodem si propásla," hraně se usmál, jako by ho to snad mrzelo, načež se Luke zasmál. Kdybych se nedržela, vyškubala bych mu ty jeho peroxidové vlasy.

Než jsem stihla cokoliv říct, učitel je okřikl a já se pro jistotu otočila dopředu, abych na ně nemusela zírat. Otevřela jsem sešit a pomalu a znuděně jsem si začala opisovat příklady z tabule. Nemohla jsem se zbavit Calumova pohledu. Opatrně jsem se na něj podívala, když se naše oči po tak dlouhé době setkaly.

Jeho tmavě hnědé oči pro mě byly jako oceán čokolády, ve kterém jsem se momentálně topila. Bylo to jak magnet, od kterého jsem se nedokázala odtrnout. Přisáhám, že jsem v jeho očích viděla něco jako smutek a lítost. Ale tak nějak jsem nebyla schopná tomu věřit. A kdyby mě učitel nezavolal k tabuli, zřejmě bych se v jeho očích -ač nerada-, utápěla ještě dobrých několik minut.

🌙

Po matice a spoustě dalších předmětů mě čekaly poslední době hodiny těláku před obědem. Představa toho, že mám v tělocvičně běhat nebo šplhat mě nutila si hlasitě a otráveně povzdychnout. Moje fyzička byla mizerná, to mi věřte. Harry se mě pár krát snažila dostat ven, abychom šli běhat, ale stejně jsme pak skončili v McDonald's nebo v Nando's. Jediný sport, který mi šel byl golf a ten mě naučil jeho kamarád Niall. Pak jsem ho jednou porazila na odpališti a začal toho litovat.

Daddy Issues [hs]Kde žijí příběhy. Začni objevovat