Yangın'ın külleri -17♘

60 21 5
                                    


oy ve yorumlarınızı bekliyorum...



Şu an her şey olması gibi gayet normaldi. Abim ve Damla her ne kadar istemesem de oldukça birbirlerine tutkuyla bakıyorlardı. Belki de abimin buna ihtiyacı vardı birinin sonsuz olan sevgisine kız kardeşleri dışında birinin güven veren aşkına ikisini mutlu görmek yüzümü güldürmüştü. Nikahın başlamasına daha iki saat vardı. Ama konuklar şuan mahalleye doluşmaya başlamıştı. Annem istediği için mahalle düğünü yapacaktık davullu zurnalı çingene oyunu bile düşünüyordum.

Asrın: " dans edelim mi "

Yasemen: " Ankara'nın bağların da mı dans edeceğiz "

Asrın: " haklısın dur ben deyimde çikita muz çalsınlar "

Yasemen: " pislikleşme "

Asrın: " hadi gel ya senin Hasan daha gelmedi mecburen bana kaldın "

Her ne kadar dans etmeyi bilmesem de o an Asrın'la dans etme fikri gayet iyi gelmişti. Peşi sıra yürüyordum ama onun ortaya geldikten sonra saz ekibinin yanına giderek bir şeyler söylemişti. Gülerek yanıma yaklaştığında sazı kullanan adam bilgisayardan şarkıyı değiştirmişti.

Yasemen: " ne dedin adama "

Asrın: " çikita muz'u çal abi dedim "

Dediği şeye gülerken şarkı bir den sözlere başlamıştı. Tanıdık bir sanatçının şarkısıydı ama ne olduğunu bilmiyordum. Ellerimde tutarak dans etmek için kendine doğru çekmiş ellerini belime dolamıştı. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete hesabı bende ellerimi boynuna dolamıştım. Kendi halimizde orta da sallanarak duruyorduk.

Yasemen: " bu parça çikita muz değil gibi ne dersin "

Asrın: " Haklısın adam şarkıları karıştırmış bu olmamalıydı. "

Yasemen: " peki bu şarkının adı ne beğendim de "

Asrın: " Gül goncalar olması gerek yasemen diye bi şarkı yokmuş sordum da bende bununla idare edelim dedim "

Uzun zaman sonra Asrın'ın gelmesiyle gülümsemeye başlamıştım. Ortada dans ettiğimizi gören abim ve Damla bize doğru yaklaşıyordu. Anlaşılan o ki abimin sakin kalması buraya kadarmış diye düşünüyordum ki onlarında hemen yanımızda dans etmeye başladıklarını fart ettim.

Fatih selim: " bu dansın hesabını vereceksiniz seçtiğiniz müziğe bakın lan "

gülümseyerek abime bakmıştım dans bitene kadar sorun yoktu ama bittikten sonra anlaşılan sıkı bir azar yiyecektik. Karşımda duran Asrın'a bakarak başımı omzuna koymuştum. Zamanla içimde ki duygular büyüyordu ama bunu kimseye söyleyemezdim.

Yazar'dan

Yasemen ve Asrın dans etmek için sahneye çıktıklarında Ilgın uzaktan onların izliyordu. Belki hayatı mahvolmasaydı oda şu an onlar kadar içten gülebilirdi. Ama her zaman olduğu gibi hayat bazıları için adil olmuyordu. Kız kardeşinin halinden anlamıştı. Belliydi ki karşısında ki çocuktan hoşlanıyordu bu hisler Ilgın'a uzak değildi çocukken o da yaşamıştı aynı durumu ama kimse izin vermemişti. Sevgisine saygı göstermemişler o da yetmezmiş gibi birbirlerinden koparmışlardı. Çalan şarkı belki rastgele seçilmişti ama tamamen Ilgın'ı anlatıyordu. Nakarat kısmında ki sadece bir söz gözünden damlaların düşmesine sebep olmuştu. Dudaklarını kımıldatarak tekrar etti sözleri ' sevdam dedim can dedim yokluğun zordur dedim ben bir seni sevmeye dostu kardeşi sildim ' Ilgın tüm şarkı da sadece bu kısmı tekrar edip durmuştu. Ares uzaktan da olsa sevdiği kızın gözünden düşen bir kaç damlayı fark etmişti. Her ne kadar canı yansa da bu kez sevdasına yenilmeden Ilgın'ın yanına gelerek boş sandalyelerden birine oturmuştu.

YASEMEN/ Yangın'ın külleri (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin