5 Bölüm

577 339 77
                                    

Multimedya: Berna ve Hayal.

Berna ve Hayal...

Cumartesi günüydü. Berna'yı görmeye gidecektim. Ama söz verdim. Müzik dersine çalışmamız gerekiyordu. Maskemi çıkarttım. Yavaşça nefes alıyordum. Gözlerimi kapattım.

"Hayal."

Çok şaşırdım. Neler oluyor? Adımı duymuştum. Yoksa Demir miydi? Başımı salladım. Sare kardeşim geldi.

"Abla!"

"Evet kuzum?"

"Yüzün kızarmış abla."

"Ne? Bir bakayım." Aynaya baktım. Nasıl yüzüm kızardı ki?

"Sanırım yok bir şey."

Sare'den...

Aşağıya indim. Mutfağa girdim. Boyama yapıyordum. Ablam çok iyi şarkı söylüyordu. Kimseye söylememiştim. Ama ablama güveniyordum. Babam bilmiyordu ve çok kızabilirdi. Ablam çok acılar çekmişti ama bana anlatmıyordu. Annem gelmişti.

"Yavrum, ne yapıyorsun?"

"Hiç boyama yapıyordum anne."

"Ablan ne yapıyor?"

"Çok tuhaf görünüyor."

Başımı salladım. Nasıl söyleyebilirim? Ablamın neyi var? Birisine âşık olabilir mi? Neden bana hiç anlatmamıştı? Aileme anlatmak istemiyordu. Çok korkmuştu. Ablamı üzmek istemiyordum.

"Nasıl yani?"

"Bilmiyorum ama sakın ablama söyleme olur mu?"

"Tabiki kızım."

"Geçen hafta ablam ile beraber yatmıştım. Ablam şarkı söyleyebiliyor ve çok güzel gerçekten anne!"

"Ne?" Annem şaşırmıştı. Acaba kızdı mı? Çok üzülmüştü. Nasıl söyleyebilirim? Ablamı son kez şarkı söylerken dinlemek istiyordum. Annem merak etmişti. Şarkı söylemesi kötü değildi. Annem ağlamıştı.

"Ağlama annem."

"Tamam, kimseye söylemem kızım."

Hayal'den...

Aceleyle koşmaya başladım.

"Ben gidiyorum anne!"

"Nereye gidiyorsun kızım?"

"Berna'yı görmeye."

"Ha, unutmuşum. Babana ben söylerim." Gülümseyerek yanaklarını öptüm.

"Dikkatli ol Hayal." Başımı salladım.

Hayal'in Annesi...Hayal için üzülüyordum. Şarkı söylemeyi seviyordu. Neden bana bunu söylememişti? Ben ona kızmazdım ki. Ama belki babası kızabilirdi. Berna'dan...Hayal gelecekti. Onu bekliyordum. Düşünmeye devam ettim. İlköğretimde aynı sınıftaydık. Çok iyi kalpli biriydi, hep onu korumuştum. Kızların dedikodu yapmasından nefret ediyordum. Hayal korkmuştu. Hayal'i Korumaya çalışacağım. Kızlarda aptallardı. Bir sevgilim vardı. Burak benden hoşlandığın söyledi. Sevgili olmayı kabul ettim. Burak ile aynı sınıftaydık. Birlikte büyümüştük. Hiç ayrılmadık. Başkasıyla çıkmıyordum. Burak çok yakışıklıydı. Deli gibiydi. Liseye başladığımızda canım sıkılıyordu. Burak'a hep kızdım ve beni aldattı. Özür dilemesini kabul etmiyordum. O beni üzmüştü. Kısa zamanla nasıl affedebilirdim? Burak ile hiç konuşmayacaktım. Bu arada Hayal acı çekiyordu. Onun için çok üzgündüm gerçekten. Demir Yücel ile geçen yıllarda ayrı kalmışlardı. Ne kadar kötü olmuştu! Hayal'in bir hastalığı olduğunu öğrenmiştim. Hiç mutlu değildi. Ben onun hep yanında olacağım.Hayal çok iyi şarkı söylüyordu. Bir kez dinlemek istiyordum. O çok çalışıyordu. Ben modellik yapmak istiyordum. Belli olmuyordu. Kararımı vermek zorundaydım. Aileme bunu nasıl söyleyecektim? Dalmıştım. Kapı çalınca gidip kapıyı açtım.

BÜYÜK HAYALLERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin