Barátkozás a fanprofilosok között

279 24 40
                                    

Sziasztok!

A fanprofiltalálkozó kapcsán elgondolkodtam erről lehet szót ejteni, hiszen több dolgot szeretnék ennek kapcsán említeni.

"Sztoritájm":

Bár a közösségnek 3 éve vagyok tagja (ez alatt azt értem, hogy követem az ott folyó dolgokat), hivatalosan 2015 elején csatlakoztam. És el kell áruljak valamit: kezdőnek lenni szívás.

Egy hónap se kellett, és magam is kezdtem észrevenni, hogy sok fanprofilosnak vannak ottani barátaik, és hát ha a hajam is kihullik érte, én is szerettem volna egy jó közösségbe tartozni. Mára szerencsére találtam egy baráti társaságot, akiket imádok, a kezem tűzbe tenném értük, még ha elhamarkodott kijelentés is ez. DE!!

Mindig is volt egy baráti társaság, akik szimpatikusak voltak, olyan fanprofilosokkal, akikre a mai napig felnézek, mert olyan véleményeik vannak, amikkel én 100%-ban egyet értek, és borzasztóan kedvesek, aranyosak, őszinték. Nem kell őket bemutatni, akik régiek, biztos tudják, melyik """szkvad""" az, amelyikről beszélek.

És gondolom már leeshetett, rossz tulajdonságom a túlzott csendesség ilyen szempontból, viszont biztos forrásból tudtam, hogy ennek a baráti társaságnak több tagja is bírt engem, jó szemmel néztek rám, de sose volt esélyem beszélni velük egy-két alkalomnál többször (ott se mindenkivel, hanem mindössze két emberrel).

Mostanság is sokat tapasztalom, ami mondhatni egy örökzöld: nem merünk ráírni másokra. Magam ellen fogok beszélni, de könyörgöm: ők is emberek, mi is azok vagyunk. Nyilván nem azt mondom, hogy egy kpop-hater írjon a fanprofilvilág legnagyobb BTS stanjának, mert te jóságos, ne, könyörgöm... De ha szimpatikus, és hasonló elveken osztoztok, miért is ne?

Ha már ezt mondom: én miért nem merek írni? 

Mert elszalasztottam. A baráti társaság akkor tájt indult be, mikor elkezdtem fanprofilozni. Mire népszerű(bb) lettem, hiába kedveltek, nem tudtam bejutni nagyjából egy társaságba sem, mert mindenki összeszokott a saját kis baráti körével, és basszus, ez hatalmas szívás.

Három csoportra tudnám osztani a faprofilosokat ezen a téren: 

1) Az újak, egy nagyobb baráti társasággal

2) A régiek, nagyobb baráti társasággal

3) Vegyesen újak-régiek, akik még mindig keresik a helyüket.

Mondanám, hogy fogd magad, és írj rá arra, akire nem mersz, de tudom jól, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert sokan már megtalálták azokat, akikkel tartják a kapcsolatot, emiatt zárkózottabbak/nem nyitottak új kapcsolatokra. 

De én imádnék egy olyan AKTÍV kezdeményezést, hogy fogja magát egy fanprofilos és "Jó, akkor most írjon ki mindenki egy posztot, és aki - teszem fel lájkolja vagy kommentel - hozzá, és szimpatikusnak tartja, azzal elkezdenek megismerkedni.

Tudom, több hasonló poszt is van, de most mit csináljak egy olyannal, hogy "amúgy van itt olyan, aki nem mer rámírni? Sírok;;;.. tuti nem XDDDDDD DFGHJK, DYKKMÁ" poszttal? Ilyen alá nem is ír szívesen, aki amúgy szívesen társalogna a poszt írójával.

(Kicsit kezdd előjönni a rant-elős stílusom, ilyenkor lehet picit nyersebb vagyok, de alapvetően igyekszem tényleg kedves stílusban megírni, mi a helyzet a szemszögemből.)

És egy kis belsős infó: ha érdekelne titeket, hogy kiket említettem, nos, ők voltak azok, akik szerették a kezdeményezésem, és kiálltak értem. Szóval úgy látszik, remekül tudnék potenciális barátokat összeszedni.


Nektek van valaki, akitől tartotok, hogy nem kedvel/féltek ráírni? Esetleg aki írt már így másnak, sikerrel járt?

Tudom kicsit túlzottan aktív vagyok, de azt hiszem, így hiteles a dolog. Amikor úgy érzem, hogy egy téma aktuális, vagy sokat agyalok rajta, akkor talán jobban ki tudom önteni a lelkem, ha mondhatom ezt. Szóval, ki tudja, lehet egy hétig csendben maradok, lehet, hogy egy hónapig naponta hatszor is megjelenek itt. (:

Egyébként, vannak témák, amikről esetleg nem beszélnek, pedig kéne? Ha már itt vagyok, és felvállalom a véleményem, úgy gondolom, talán felhasználhatnám arra ezt a könyvet, hogy elérjenek a szavaim hozzátok. Illetve tisztában vagyok azzal, hogy egy-két posztom olyan, amivel nem tudom megváltani a közösségünket, viszont tudom, hogyha elér az emberekhez, az már valami.

FanprofilosokrólWhere stories live. Discover now