Bölüm 1- Güncenin Gözleri

13.5K 483 912
                                    

Medyayı ben yaptım. Tüm kitap için mükemmel bir video oldu. İzlemezseniz çok şey kaybedersiniz. Üstelik Türkçe alt yazılı;)

***

Yeni bir sene başlamadan önce Aria Palvin ve arkadaşları Kayla Lovegood, Hanry Foote ile ile Hogwarts ekspresinde buluşmuşlardı. Üç en yakın arkadaş sıkı sıkı sarılıp özlem gidermiş ve Hanry'nin favorisi olan şekerlemeleri mideleri şişene kadar yemişlerdi. Hanry çok yediği ve ziyafette çok fazla yiyemeyeceğini söylediğinde ise kızlar kahkahalarla ona gülmüşlerdi. Hanry Foote'nin midesi tüm ziyafetleri ve şekerlemeleri kaldırabilirdi. Tren ilerlerken ise arkadaşları kız arkadaşı Jasmine Witlock ile buluşmak için ayrılmıştı. Kızlar kendi aralarında konuşup bu sene derslerine girecek profesörler ile ilgili fikir yürütmüş, çalışmak için program oluşturmuş yolculuğun geri kalanında ise kitap okumuşlardı. Hogwarts'a varınca ise zaman tüm hızıyla geçmiş onlarda seçim törenini izlemek için Ravenclaw ile aynı gök manzarasına sahip olan ortak salonda toplanmışlardı.

Binaların kendi aralarında ettiği sohbetler havayı sarıyor. Ravenclaw masasındaki herkesten de apayrı sesler çıkıyordu. Oğlanlar kendi aralarında şakalaşmaya başlamış , kızlar ise şimdiden dedikodu yapmaya başlamışlardı. Aria kendini sohbete vermeye çalışırken yine ne olduğunu anlayamadan kopuvermişti. Zaten hep böyle olurdu. Aria ne zaman biriyle konuşacak olsa bir şekilde kişiden uzaklaşır ve dinlememeye başlardı. Bu yüzden de etrafında pek fazla insan yoktu. İşte bir yan tarafında , gözü soslu köftelere doymayan Hanry bir de onunla konuşmaya çalışan arkadaşı Kayla Lovegood.

"Hiç şansın yok. " diyordu koyu saçlarını yemeğe gelmeden önce maşalamış olan Bethany'e kaşılık Alexa.

Bethany sinirle rujladığı dudağını buruşturdu ve dirseklerini masaya yasladı. "Neden ki?! Riddle sadece ilgisini çeken bir kızla tanışmadı o kadar ."

Riddle mı?

Aria dayanamayıp gülmeye başladığında tüm kafalar ona döndü ve kız sanki boğazına bir şey kaçnış gibi öksürmeye başladı. Kayla ona hemen su doldururken Aria ise yalandan öksürüklerine devam ediyor elini yüzüne yelpaze yapmaya çalışıyordu.

Suyu alıp içmeye başladığında Kayla elini omzuna koymuş , hemen yanında olan Hanry ise elindeki barsağı alıp masaya bırakmıştı.

"İyi misin?" kız Kayla'ya doğru başını salladı ve derin bir nefes aldı. Cidden Riddle mıydı yani?

"Bence Riddle kimseye bakmayacak kadar ukala bir herif. Boşuna vakit kaybedersiniz ." dedi omuzlarını silkerek ve üzerindeki bakışlardan kurtulmak için. Ama bu söylediklerinde doğruluk payı da vardı. Kızlar anca Riddle uğruna zamanlarını kaybeder bir de ağlayan kızlarla uğraşırlardı. Üstelik Bethany böyle bir fikri ortaya atan ilk kızdı. Yani Aria'nın bildiği. Ravenclaw binasında öyle kendini yakışıklı ve gizemli Slytherin başkanının çıktığı olarak hayal eden kızlar yoktu ama bu diğer binalardan olmadığı anlamına gelmezdi. Tom Riddle gizemli ve çekici bir çocuktu.

Bardağı yerine koyan Hanry gözlerini devirip tekrar önüne dönmüştü.

"Nereden bilirsiniz ki? Söyleyin bana en son ne zaman sizinle konuştu." Bethany üstelerken burun kıvırdı ve Aria da onun bu kadar kalın kafalı oluşuna sinirlendi. Nasıl olurda bir Ravenclaw olabiliyordu bu kız?!

"Sanki seninle çok konuşuyormuş gibi..." dedi Alexa Bethany'e sinirlendiğini belli eden bir tonda ve Bethany tam cevap vermek için ağzını açacaktı ama Kayla onu susturdu. Zaten Kayla onu susturunca da Aria bile ağzı bir karış açık Slytherin masasına doğru döndü.

Ariadne (My Weakness); Tom RiddleHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin