Judgment of Corruption

42 7 0
                                    

"Nechť soud započne..."

zaznělo sálem. Muž v perfektně padnoucím obleku povstal a pohlédl na soudní tribunál. Dnes tu nebyl jako právník, soudce či, jak mu přezdívali, "Výběrčí". Byl tu jako ten, kterého soudili.
Neměl tu žádného zástupce, který by si chtěl špinit ruce s jeho případem.
Gallerian Marlon byl soudce. Co hůř, byl úplatný až to bylo nehezké. Šuškalo se o jeho zalíbení pro peníze, ale i přes jeho chtivost po majetku měl pořád lidskou tvář. Nezajímala jej spravedlnost, poctivost nebo právo, jeho mysl se vždy upnula na majetek a jak z něj získat co nejvíce.
Říkal si: "Koneckonců, peníze donutí jít i kobylu. Proč bych měl je odmítnout?"
A tak Mistr soudního dvora byl zaprodán. Přijímal peníze a zavíral oči nad těžkými zločiny svých chráněnců.
"Tvůj život je v mých rukách, zaplať víc a budeš ušetřen."

Bylo jedno jestli jste byli běloši či černí, vysocí či tlustí nebo žena či muž. Záležitosti se vždy vyřešily přes několik zlatých mincí. Falešná obvinění, důkazy, svědectví, všechno zařídil pro svého klienta.

"Obžalovaný, proneste svou obhajobu."

Gallerian se nadechl a sklopil zrak. Nechtěl se divat do očí svých soudců, kteří by se uplatit nenechali ani za nic. Chvíli mlčel než pronesl svou řeč.
"Peníze nejsou pro mě, ale pro mou dceru... Měla nehodu při které zemřela její matka a ona ochrnula. Potřebuje je aby mohla znovu začít chodit."
Jeden ze soudců se naklonil blíže.
"Nestačilo žít poctivě?"
"Ne... Upsal jsem se ďáblu a až přijde můj konec, spolu do Pekel se sedmi hříchy na lodi odpluji."

Soud odložil případ. Možná kvůli jeho podivné výpovědi, ale nechali jej dál dělat svou práci. Ta však byla jeho poslední a osudová.
Generál Ausdin dal povraždit mnoho nevinných z okolních vesnic a měl za to dostat test smrti. Jenže peníze obměkčily spravedlnost a Gallerian jej prohlásil za nevinného. Jenže lid vzal zákon do vlastních rukou. Generála zabili v jeho zahradě, kde nechali ležet jeho telo. Ale vztek šel dál a obrátil se proti domu Marlonových.

Stačila chvíle než dům zachvátily plameny. Muž a dívenka byly zabarikádovaní v pokoji, odkud nebylo možné se dostat. Pohladil brečící holčičku. "Neboj se, dokud jsme spolu tak se nám nic zlého nestane..."
Dům toho dne lehl popelem a kdesi pod vrstvou suti stále leží dvě mrtvá těla.

...
Gallerian se probudil sám před kamennou bránou. "Peklo? Nu, věděl jsem že to tak bude," pomyslel si a vešel vstříc Pánu Pekla. Zjistil, že i Peklo je úplatné. Jako jeho život.
"Nikdy ti nedám své peníze," zašeptal démonu do ucha. Proč by měl? Vždyť on si vybral tuhle cestu Zla.
Jeho tělo i duše... Vše bylo navždy zatraceno.

Judgment of Corruption Where stories live. Discover now