eve dönüş

120 5 2
                                    

+Michael Scofield! Muhteşem zekasıyla kendisine hayran bırakan, hapishanelerin korkulu rüyası Scofield! Iki haftadır hapishanedesin fakat ne ses var ne seda. Zamanın azalıyor.

-Bir hapishaneden kaçmaktan daha zor olan şey daha önce kaçmış olduğun bir hapishaneden kaçmaya çalışmaktır. Yalnız gitmiyorsan bu daha da zordur. Bana biraz zaman tanıman lazım.

+ Akıl dolu konuşmalarını kendine sakla!
Aileni sağsağlim görmek istiyorsan elini çabuk tut ve Jacob'u hapishaneden çıkar.

-Anlamadığım bir şey var. Ne zamandır bizi kandırıyorsun?
Ne zamandır bizi oyunlarına alet ediyorsun? Ne zamandır Paul Kellerman bize ihanet ediyor?

+Ortada gizli saklı bir şey kalmadığına göre anlatabilirim. Şirketin beni kullandığını anladığım anda devletin içinde özel bir hücre kurmaya karar verdim. Elimde sağlam bir koz bulundurmalıydım. O koz Scylla idi. Size hep dost gibi göründüm. Sona'dan kaçtıktan sonraki tüm olan biteni ben ayarladım. En sonunda da Scylla'yı aldım. Devletin içine sızdım,hücreyi kurdum ve kendime bir kodadı buldum: Poseidon

Bundan sonra yanıma bir yardımcı lazımdı. Aklıma sen geldin fakat senin için başka planlarım vardı. O yüzden Jacob'u seçtim. Hata yaptığımı Jacob'un arkamdan kuyumu kazdığını öğrenince anladım. Jacob beni hapse tıktırdı. Kendine güvence olarak da beni idama dahi götürebilecek olan Scylla'yı aldı. Sonrasını zaten biliyorsun. Nova'dan kaçırdın beni hiçbirşeyden haberin olmadan.Scylla'ya yeniden sahip olup gücün bende olduğunu göstereceğim.Sana düşen görevi söyliyeyim: Jacob'u kaçıracaksın dahi çocuk!!

-Burdan çıktıktan sonra ikiniz de öleceksiniz bunu biliyorsunuz değil mi? Sana yapacağın şeyi söyliyeyim.
Şöförüyle birlikte English bulvarının sonunda bir araba bulunmasını istiyorum. Ordan 2 kilometre ötedeki Mountain sokağında da kırmızı renkli bir porsche bulunacak. Ha bir de size ulaşmam için hattı sürekli değişen bir telefon kullanmanız gerek yoksa yakalanırız.

Görüş saati bitti ve Scofield hücresine geri döndü. Herkes onun namını duymuştu ve tekrardan kaçmasına kesin gözüyle bakıyorlardı. Gardiyanlar Michael'a karşı özel bir muamele sergiliyorlar,adeta ona cehennemi yaşatıyorlardı. Micheal'ın ne yapıp edip Jacob'a ulaşması gerekiyordu.
Bunun için Tbag den yardım alabilirdi ama nasıl?
Ortada doğru dürüst bir plan yoktu.
Ailesi için bunu yapmalıydı.

Kaçıştan sonra Fox River'da farklı şeyler olmuştu. Bir düzine önlem alınmış, sanki Micheal'ın tekrardan gelişine hazırlık yapılmıştı. Duvarlar güçlendirilmiş, üzerindeki demir teller sağlamlaştırılmış ve de yükseltilmişti. Gardiyan sayısında artış vardı. Kontroller sıklaşmış,bahçeye çıkma süreleri kısalmıştı.

Michael 40 numaralı odada kalıyordu. Hapishane müdürü tekrar kaçması için mi oraya koydu onu yoksa tesadüfen mi oraya düştü bilinmez. Hücre arkadaşı yoktu. Tuvaleti sökemezdi çünkü vidalar yoktu. Hapishane firarından sonra kaynak yapılmıştı o tuvalete. O odadan çıkış yolu yoktu.

Sirenler çaldı. Dışarı çıkmak için dizildi mahkumlar. Michael merdivenlerden inerken T-Bag ile göz göze geldi. T-Bag şaşkınlıkla şöyle dedi:
Sanırım kader bizim ayrılmamızı istemiyor güzelim.

T-Bag'in cebini tutan ve arkasında saklanan birisi vardı. Bu Jacob'du.
Michael'i görünce sinirlendi ve üstüne yürüdü. T-Bag araya girdi ve gardiyanların müdahalesine gerek kalmadı ortalık yatıştı.

Banklara oturdular ve konuşmaya başladılar.
T-Bag: Hapishane hayatı dış dünyadan daha mı güzel geliyor sana? Yoksa diğer cebimi tutmak için mi döndün?

Michael: En başa mı döndük(gülerek).
Son tutmak isteyeceğim şey cebini tutmak olur. Buraya küçük balığı çıkarmak için zorla gönderildim.

Jacob: Nihayet seni bana yolladı demek. Dünyada her zaman işini sağlama almak zorundasın Michael. Her zaman ikinci bir planın olmalı.

T-Bag: Benden izin almadan konuşma birdaha. Dur bi dakika ne zamandır küçük balık diye hitap ediyorsun bana.

Michael: Yılanın başı Kellerman'mış. Jacob sadece bir piyon. Kellerman gerçek Poseidon. Jacob ona ihanet etmiş ve karımı çaldığı gibi onun da adını çalmış. Scylla'yı da kendine güvence olarak almış. Sanırım olayı anladın.

T-Bag: Kafamı fazlasıyla karıştırdın kar tanesi. Bu kaltağı buradan çıkarmana izin vermem.

İlk konuşmada pek anlaşamasalar da Michael ilerleyen günlerde T-Bag'i ikna edebileceğini düşünüyordu.
Onun öncesinde de gerçekten sağlam bir plan yapıp Kellerman'a hesap vermesi gerekiyordu.

Prison Break : Fox River'a Dönüş(2)Where stories live. Discover now