Глава деветнадесета

1K 53 5
                                    

Неутрална гледна точка:
/Три седмици по-късно/
   Мина почти месец, откакто Деника трябваше да говори с майка си за това, което се беше случило напоследък в живота й. В крайна сметка не й стигна смелост, за да признае за отношенията, които имаше между нея и Хари и просто измисли някакви отговори за всичките въпроси, с които беше затрупана. Майка й повярва, благодарение на баща й, който се застъпи за дъщеря си. Теодора все още не вярваше на тези приказки, но прекарваше доста време с Джулиан и не обръщаше много внимание на това къде се е загубила сестра й за пореден път. Колкото до двамата влюбени, тяхната любов ставаше все по-голяма с всеки изминал ден. Деника вече беше свикнала да казва тези думи на Хари, както и той на нея. Бяха щастливи и не се стараеха да го крият пред другите. Все още обаче никой не знаеше за връзката им. Хари искаше всички да разберат най-сетне, но всеки път Деника успяваше да го убеди да изчакат още малко. За голямо нещастие на Хари и Джеймс, Пол все още беше гост на английския двор. Всеки път, когато се разминеха с него и двамата искаха до го ступат. Разликата беше само в причините. Джеймс го ненавиждаше по природа, а Хари все още не беше уредил сметките си с него след като беше наговорил на Деника ужасни неща и се беше опитал да я прелъсти.
   Колкото до принцеса Ева, тя беше в разцвета на яростта си. Беше разбрала, че Хари вече е сериозно обвързан с Деника. Как бе станало това? Много просто. Беше ги хванала в градината, в която се запознаха. Бяха седнали под едно от дърветата, смеейки се, говорейки си и най-вече показвайки любовта си един към друг. В този ден Ева разбра името и външността на момичето, пленило сърцето на този, в когото тя беше влюбена повече от десет години. Тя не каза на никого за връзката им, освен на братовчед си – Пол. Те двамата бяха единствените, които знаеха тази тайна и причината, поради която все още не я бяха оповестили, беше повече от ясна. Трябваше им време да съставят план. План, който щеше да предизвика раздяла, болка, страдание и най-вече, Ева щеше да получи това, което искаше.

***
   Принцесата вървеше из дългите коридори на двореца, запътила се към балната зала, където трябваше да намери баща си. Тя му беше съобщила, че трябва да поговори с него на сериозна тема и двамата бяха уговорили часа и мястото на срещата. Когато пристигна на уреченото място, както винаги баща й я посрещна с топла прегръдка и я покани да седне на стола до него. Ева се настани, готова за разговор. Разговорът, който щеше да задейства прегледно изготвения план с любимия й братовчед.

Kingdom England (BG fanfiction)Where stories live. Discover now