Voorwoord

21 3 0
                                    



Beste lezer,

Voorafgaand wil ik zeggen zelf geen ervaring te hebben met mensen die in coma lagen en dit boek zaal ook niet als realistisch moeten worden genomen. Ik heb kort wat gelezen over comapatiënten maar ik benadruk geen expert te zijn op dit gebied. Beledigingen, verdraaiingen van de realiteit en angst en geweld kunnen bij de patiënt in het boek voorkomen. Dit wil niet zeggen dat dit ook in het echt bij elke comapatiënt gebeurd.
Daarnaast is dit boek vol met andere talen en landen, iets waarin ik ook geen expert ben. Als er fouten, verdraaiingen (van land of taal), bestaande plekken en/of legendes voorkomen die als beledigend over kunnen komen mijn excuses. Het boek moet zo multicultureel zijn en alsnog het beste en mooiste, naar mijn mening, van elke cultuur laten zien, dit door onder andere stereotypes aan te houden en harde feiten te tonen.

Dit boek moet dienen als een bewust wording voor de mensen. Niet alles is wat het lijkt, en bekijk goed voor dat je veroordeeld of beoordeeld. Sommige personages doen kwaad uit goede wil, en sommigen doen goed maar met kwade, achterliggende gedachten. U leest hoe een onschuldige scholier snel tot het uiterste kan gaan en van geen kwaad weet. Agressie, angst, depressie, coma en schuldgevoel spelen de grootste rol in dit boek. Doe de acties in dit boek en woordenwisselingen in dit boek ook absoluut niet thuis na.

Over het de verhaallijn:
De personages Lea en Elaine zijn de hoofdpersonen. Allebei koppig maar Elaine meer een durfhals en Lea meer een moeder figuur. De ouders zijn belangrijk maar de vrienden en omgeving maken het belangrijkste deel van het boek. De levensvragen die Elaine stelt en de schuld gevoelens van Lea, de moed insprekende woorden en levenslessen zijn iets om over na te denken. 

Ik wil geen afgeleid werk van mijn boek(en) tenzij in overleg en in samenwerking met mij. Fanficties voor non commercieel gebruik sta ik wel toe en moedig ik ook aan. Laat je fantasie niet te kort schieten, haal die schrijver in u naar boven.

Dit boek is voor Guinevere Domeck die mij aanmoedigde om mijn boeken te schrijven en mij steunt en begeleid. En voor mijn zus Chayenne Lange aan wie ik wilde bewijzen dat zelfs al is het niet professioneel of door veel gelezen, een boek gaat over het avontuur dat de schrijver beleefd en het deelt vanuit zijn of haar visie met zijn of haar woorden. Je hoeft niet te weten waar elk hoofdstuk over gaat vóór je begint met schrijven, dat is het avontuur dat je beleefd maar soms een moeilijk proces. Voor jullie beiden: Geloof in jezelf en bedankt voor alles.

Ik wens u veel lees plezier. 

Dromen zijn bedrog, ook die van mij (onvoltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu