H6 - day out

50 4 1
                                    

Het is maandagochtend alhoewel ik hier nu al 2dagen was zonder problemen voelde ik vandaag een lichte spanning in mijn buik, vandaag was de dag dat mijn ouders terugkwamen uit London en ik zou eigenlijk ook nu naar school moeten. Snel genoeg zouden mensen er achter komen dat ik er niet zou zijn, en morgen ook niet en overmorgen ook niet. Ik zou misschien als vermiste persoon opgeroepen worden. Bij deze gedachte voelde ik me zeer schuldig, mijn ouders die denken dat ik verkracht, vermoord of ontvoerd ben terwijl ik eigenlijk op een eiland met een cocktail en wat vrienden zit, om te ontsnappen aan hun.

Achja, hebben mijn ouders ooit iets om mij gegeven?

'Bzzzzz bzzzzz'

Ik krijg een sms'je van een onbekend nummer,

'Heeij, this is my number! Slept wel? Maya, Mike and I are planning on going to the village and maybe also to another and go and eat somewhere, that kinda stuff. Interested in going with us? X Jace'

Ik voeg zijn nummer toe aan mijn telefoonlijst. Zijn nummer is het enige nummer in mijn lijst. Alle oude onbekenden hen ik geblokt.

'Yeah sounds nice! See you at breakfast! X Jill

Ik verzend het bericht, ga douchen en kleed me aan. Na 3kwartier sta ik aangekleed en wel voor de spiegel.

Ik pak mijn handtas ingepakt met haarborstel, muggenspray, crackers en meer en ga naar het hoofdgebouw om daar in het restaurant samen met de anderen te ontbijten.

Na het ontbijt met Mike, Maya en Jace ( want Chels en Steffen sliepen nog ) vertrokken we met een taxi naar de hoofdstad Puerto Princessa,

'Look at this necklace!' Maya houd een parelketting omhoog met de echte parels die nog maar half rond zijn gesneden. 'Waw that's beautiful!' Zeg ik terwijl ik mijn vingers over de parels laat glijden. We staan op een markt in Puerto Princessa en hebben al aardig wat goede koopjes gedaan. Jace en Mike lopen iets verder achter ons en ik en Maya lopen van de ene kledingkraam naar de andere ascoicare kraam. Jace en Mike komen naar ons toe gelopen, 'So what shall we do next? We can go on a boat trip through some of the islands, we can go to the beach, we can go to another village....' Maya onderbrak Mike in zijn opsomming van mogelijkheden en zei; 'what if we go to the beach and do the boat trip!' 'Yeah sounds good!' zeg ik.

'Girls.....' Zegt Mike, 'oh girls.....' Zegt Jace lachend.

We komen aan op een klein strandje waar verschillende boten liggen, een oude donkergetinte man komt naar ons toe en geeft ons alle mogelijkheden in boten, 'you're lucky it isn't high season! In the summertime the tourists are everywhere!' Zegt hij terwijl hij een 6 persoons boot los maakt het water in duwt. 'Get in kids! Were going on an adventure!' als Jace probeert in te stappen duwt Maya hem aan de kant, 'girls first, Jace! Be a gentleman!' zegt ze lachend terwijl ik en Maya de boot in stappen.

Als we allemaal zijn ingestapt trekt de oude man, die 'Piqui' heet, aan het koord van de moter en verlaat de boot met een ruk het eiland.

als de boot dieper in het water komt te liggen gaan we steeds sneller, de fel blauwe zee glijd onder ons vandaan terwijl we steeds verder vooruit gaan. de geur van de zee en de wind die mijn haren laat dansen voelt zo fijn, ook het feit dat op het geluid van de moter na, je alleen maar het gezang van vogels en de wind kunt horen stelt me gerust. ik zou voor altijd in dit stukje paradijs kunnen zijn, afgezonderd van de rest van de wereld. 'on top of the world' zing ik in mijn hoofd.

het begint al licht te schemeren als we terug komen bij het strand waar we ook vertrokken waren, we bedankte Piqui onze gids en betaalde hem.

'So are we going home now?' Zegt Mike, 'no! We're going to dance!' Zegt Maya breed glimlachend, 'dance? Right here?' Jace en Mike kijken Maya raar aan. 'Yes silly's dance! And no ofcourse not here! Let's find a dance café!' Maya loopt vastbesloten het pas van het strand al af en wij lopen achter haar aan.

Maya is het eerste 'dans cafe/disco' ingelopen die ze zag. Het is een oud hout gebouw en binnen draait er vrolijke volksmuziek in swingende klanken die we niet kunnen verstaan. Maya staat stil en kijkt te vrede neer op haar vonst, 'perfect!'. Ze loopt de dansvloer op en gaat dansen, ik kijk hoe soepel ze zich beweegt, het ligt waarschijnlijk aan haar Braziliaanse afkomst maar ze kan goed dansen moet ik toegeven. Maya komt naar ons teruggelopen, wij staan nog steeds i'm de hoek bij de ingang, 'come on! Let's dance!' Zegt ze lachend en ze sleept Mike mee de dansvloer op. Ik kijk hoe Mike en Maya samen dansen en zie iets aan de blik van Maya dat me doet afvragen of ze Mike mischien leuk vindt. Ik zie dat Jace de twee ook bekijkt, 'do you think she likes him?' Jace kijkt me verast aan, 'Maya?' 'Yes, look at the way she looks at him' zeg ik observerend. 'Maybe your right' zegt Jace maar ik hoor geen volledige overtuiging in zijn stem. Ik kijk weer naar Mike en Maya, Mile schijnt het in ieder geval niet te merken, onbeantwoorde liefde. Jace lijkt alweer afgeleid en hangt tegen de muur aan, 'so since we're here anyway, do you want to dance with me?' Ik kijk op en vorm een scheef lachje op mijn gezicht, 'sure' zeg ik, en we lopen de dansvloer op.

Jace's lichaam beweegt naast het mijne, ik voel zijn hartslag en hoor zijn adem.

WanderWhere stories live. Discover now