VII

171 19 4
                                    

Ce ciudat e sa iti vezi imaginea reflectata prin ochii altcuiva

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ce ciudat e sa iti vezi imaginea reflectata prin ochii altcuiva. Eu nu m-am vazut niciodata asa cum ma descria el. Reiau unele pasaje.

"Veneam dupa un sir lung de "misiuni", plus cateva relatii reale nereusite. Nu stiu daca e din cauza job-ului meu neoficial, a abuzului de droguri sau a relatiei defectoase dintre parintii mei, dar nu reusesc sa am o relatie normala cu cineva. Cred ca sunt defect, nu pot simti nimic.

M-am angajat sub acoperire intr-o firma. Nici jobul in sine nu era rau, eram administrator de IT intr-o multinationala, in domeniul retail- ului. Aveam o "afacere" noua, dar eram atat de plictisit ca abia m-am uitat peste pozele ei. Am citit informatiile date de barbatul ei. Parea victima clasica: superficiala, interesata doar de sex, plictisita de sotul ei, etc. etc. "Cunoscusem" o gramada de fete in genul asta. Nimic deosebit.

Dar in dimineata cand ne-am intalnit, pe terasa, s-a intamplat ceva neprevazut. Nu era asa cum ma asteptam. Era o fata draguta, la locul ei. Nu parea genul de fasneata descrisa de sotul ei. Am "regizat" un mic accident, pentru a ma apropia de ea. Profitand de momentul ei de neatentie, am prins-o in usa. Cand am atins-o pe brat, i s-a ridicat bluza si i-am vazut vanataia. Nu parea sa fie de la o lovitura accidentala. Arata mai degraba ca si cum cineva a strans-o cu putere, cu ura. Jena si durerea retinuta din ochii ei mi-au amintit de mama, avea aceasi privire cand descopeream din greseala o noua vanataie facuta de tata. M-am intristat. Asta era fata pe care urma sa o pacalesc ? 

Pe masura ce zilele treceau, am realizat ca situatia nu era chiar asa simpla. A. trezea in mine niste sentimente pe care nu le-am mai incercat pentru altcineva. Are un corp aproape perfect, iar cand zambeste ma lasa fara nicio replica, cred ca mi se anuleaza orice activitate a creierului. Pe langa trasaturile fizice atragatoare, imi place felul ei de a fi. E inteligenta, are simtul umorului, e animata de dorinta de a face bine, de a ajuta. Nu e genul de persoana epatanta, dar ma atrage la un nivel mult mai profund, e o lumina in lumea mea intunecata. In momentul in care ne atingem din greseala, imi simt corpul strabatut parca de un curent electric. Iar cand ne-am sarutat, pe langa atractia fizica evidenta, am avut senzatia ca am gasit ceva ce am cautat dintotdeauna. Ca si doua piese de puzzle care se potrivesc perfect...

Pe parcurs, o dorinta noua a aparut in sufletul meu. Voiam sa scap de dependenta mea. Nu va fi usor. Sunt cativa ani de cand fac treaba asta. La inceput, chestii mai usoare: marihuana, hasis, Ecstasy, LSD, apoi ocazional cocaina sau heroina. Si alcool, mult alcool. Imi era sila de mine cand, acasa fiind, ma trezeam din betie sau dupa ce trageam pe nas ori fumam ceva. Uneori eram tot murdar, urinasem sau vomitasem pe jos si pe haine. Imi era rau, tremuram sau aveam accese de panica. Nu as suporta sa ma vada nimeni asa, mai ales ea... Asa ca am inceput un tratament medicamentos, in plus merg si la psiholog. E greu, dar de cateva saptamani nu am mai luat nimic.  

In mocirla in care ma zbat de cativa ani, nu am mai intalnit pe cineva ca si A. Uneori, simt ca as face orice sa o protejez. Dar nu pot... Din ce am dedus si observat, ea e intr-o casnicie fara iubire, dar nu poate sa il paraseasca. S-ar simti vinovata din cauza ca el e intr-un scaun cu rotile si o santajeaza emotional. Nu prea vad o cale de iesire. Daca i-as spune ca sotul ei m-a angajat sa o urmaresc si sa o testez, poate i-as schimba parerea despre el. Dar atunci, ar afla cine si ce sunt si s-ar termina totul. Nu as mai avea nicio sansa, daca ar stii ca am mintit-o."

ALTFELWhere stories live. Discover now