VI

173 17 0
                                    

             E aproape ora 10 seara. Inca nu am plecat de la lucru. Am continuat sa citesc mailurile lui Elias. Alex m-a sunat de cateva ori, mi-a trimis si vreo 3 sms. Cu toate ca eram furioasa pe el, pana la urma i-am raspuns la mesaj. I-am spus ca am ceva urgent de terminat pentru lucru si nu stiu cat va dura.

Citind mailurile, am aflat unele lucruri interesante. Altele, inca nu imi sunt clare.
De pilda, am gasit cateva mesaje de la sora lui in care ea era ingrijorata din cauza datoriilor lui la niste personaje dubioase. Probabil de asta facea joburi de genul celora pentru care l-a angajat si Alex...

Si se pare ca mai avea o problema: dependenta de droguri, de care inteleg ca incearca sa scape acum.

Intr-un alt mail de la ea, gasesc si niste  poze. Ma lamuresc ca fata de la mall, cu care il vazusem eu atunci, e de fapt sora lui. Cumva, respir usurata... deci nu are pe altcineva. Sau cel putin mailuri recente nu are de la vreo alta fata.

Tot aici gasesc date legate de user si parola lui pentru diverse site-uri. Liste de pe youtube cu melodiile preferate, review-uri pentru filme si carti.
Chiar si un blog, unde isi noteaza diverse ganduri si impresii. Un fel de jurnal anonim, pe care se pare ca nu il citeste nimeni.
Imi notez informatiile legate de useri si parole. Voi mai citi mai tarziu, acum trebuie sa ma grabesc sa caut ceva interesant printre mailurile de aici. Alta sansa nu o sa mai am...

Dupa inca o ora de cautari, imi copiez mailurile care mi s-au parut interesante, dau "sign out" din mail, sting calculatorul si ma indrept spre casa. Pe drum, in taxi, ma las coplesita de ganduri. Nici in o mie de ani, nu m-as fi gandit ca ajung intr-o situatie de acest gen. Ma incearca sentimente puternice: sunt furioasa pe Alex si pe Elias ca au incercat sa ma manipuleze. Sotul meu, care ar trebui sa-mi fie omul cel apropiat, dupa luni de zile in care nu ma lasa sa ma apropii de el, imi testeaza fidelitatea aducand in relatia noastra o a treia persoana. 

Aceasta persoana, Elias, care a reusit sa ma faca sa simt o atractie puternica fata de el, m-a dezamagit profund. La un moment dat, chiar credeam ca simte ceva pentru mine,  ca e sincer. Dar se pare ca m-am inselat. E doar un drogat, care are nevoie de niste bani in plus. Motiv pentru care face acest job de urmarire si tentare a sotiilor celor banuitori. Un om fara caracter. Dar ceva nu imi da pace: oare de ce nu a fost sincer cu Alex ? Suma de bani pe care o primea in caz de reusita era dubla. Are totusi o slabiciune pemtru mine ? De aceea nu a mers pana la capat ? Dar totusi, m-a mintit ...

Prin minte imi trec tot felul de ganduri. Stiu ca nu e bine sa te razbuni, dar pe de alta parte as vrea sa ii fac sa simta ce simt eu acum: cum e sa fii manipulat, folosit, dezamagit.

Cand ajung acasa, lumina e inca aprinsa. Alex ma asteapta. Ma sunase de inca vreo 2 ori, dar nu i-am mai raspuns.

- Unde naiba umbli ? ma intampina furios, inca din holul de la intrare.

- Nu ti-am spus deja ? Am avut de terminat ceva urgent, pentru lucru.

- Atatea ore ?

- Da, ii raspund impasibila, in timp ce continui sa ma dezbrac si sa ma schimb de casa.

Ma urmareste prin casa, plin de nervi. Se izbeste de usa si de perete cu scaunul cu rotile din graba si de suparare.

- Tu chiar vrei sa te cred ? urla la mine. 

Nu ma mai impresioneaza. Il privesc. E livid de furie. O vena i se zbate pe frunte.

- Tu crezi ce vrei. Eu ti-am spus ce s-a intamplat.

Incearca sa se controleze. Ma priveste fix.  

- A mai ramas cineva cu tine ?

- Da. Un coleg simpatic, unul nou de la IT. Mai avea si el ceva de lucru.

ALTFELWhere stories live. Discover now