-H

34 0 0
                                    

'Hannah? Hallo, mevrouw McKay?' Hoor ik, alles is zwart, ik open mijn ogen, meteen kijk ik in het gezicht van Grace. 'Grace, wat is dit?' Ik probeer wat rechter op te gaan zitten in mijn bed. 'Het spijt me Hannah, dat je zo wakker moest worden, maar meneer Smit is beneden, voor u.' Zegt ze, ik stap snel uit mijn bed, wat moet Ethan hier? Ik borstel snel mijn haar en doe snel wat oogschaduw op, Grace geeft me mijn van satijn gemaakte ochtendjas aan en helpt me hem aan te trekken. Ik loop de trap af. Vanaf het midden van de trap kan ik de grote hal die aansluit aan de woonkamer al zien.         'Ethan, vanwaar heb ik het genoegen?' Vraag ik, ik doe mijn blonde haar achter mijn oor, ik kijk hem aan. 'Ik heb je nodig, je moet me helpen.' Zegt Ethan, ik loop verder de trap af. Ik zie Grace boven aan de trap staan, ik wenk dat ze weg moet gaan en dat doet ze. 'Vertel het maar.' Zeg ik, ik loop van de laatste trede. 'Het gaat over Amelia, ze doet raar tegen Tyler, maar hij wil geen scene maken.' Ethan loopt naar me toe, ik kus hem op zijn wang, zo doen we dat al jaren, acht jaar, Ethan en ik zijn al bevriend sinds we tien zijn. 'Dus je dacht, laat ik naar Hannah gaan?' Zeg ik, hij grinnikt. 'Waarom niet?' Zegt hij, hij kijkt me schuin aan. 'Ik geef je gelijk, ga zitten.' Zeg ik, ik leid hem naar de bank. 'Grace!' Roep ik, al snel komt ze beneden. 'Ja mevrouw McKay? Hallo meneer Smit.' Zegt Grace. 'Zou je mijn ontbijt kunnen klaarmaken en voor Ethan hier, een nespresso.' Zeg ik, ik glimlach naar haar, ze loopt weg en ik ga tegenover Ethan zitten. 'Zo, dus wat wil je van me weten?' Vraag ik. 'Amelia, ze doet raar, ze zegt afspraken af op het laatste moment, geheime telefoontjes.. Weet jij wat?' Ethan kijkt me aan, Grace komt weer binnen. 'Ik weet wel iets, wel meer dan iets, maar wie zegt dat ik jou kan vertrouwen?' Hij kijkt me aan, met de blik zoals hij altijd kijkt als ik weer eens wat mysterieus zeg.

'Georgie!' Roep ik, ze kijkt mijn kant op en ik wenk haar dat ze moet komen. 'Han! Hoe gaat het met je?' Vraagt ze als ze voor me staat en ze me omhelst heeft. 'Het gaat prima met me, dankje schat. Ik sprak Ethan nog, over Amelia.' Ze kijkt me aan. 'Ethan dus? Wat had hij over Am?' Ze lijkt geboeid. 'Dat ze raar deed, dat ze afwezig was en dat ze afspraken op het laatste moment afzei.' Zeg ik. 'Afspraken met Ethan?!' Vraagt ze, ze schrikt, ik lach. 'Georgie, relax, afspraken met Tyler natuurlijk.' 'Wat heb je gezegd?' Vraagt ze, ik trek mijn wenkbrauwen op. 'Moet je dat nog vragen?' Zeg ik. 'Oh Han, sorry, ik weet het al natuurlijk.' Vanuit mijn ooghoeken zie ik Amelia richting ons komen, ik ga rechtop staan. 'Am, hey.' Zeg ik, ik geef haar een knuffel. 'Am, wat doe je de laatste tijd als je niet met ons bent, niet thuis of niet met Tyler bent.' Vraag ik maar direct, Georgina en ik kijken haar aan. 'Wie heeft er lopen lullen met wie?' Vraagt ze, ze kijkt strak. 'Maakt niet uit, toch? Maar Am, vertel het me, ik dacht dat wij beste vriendinnen waren en we alles deelde.' Zeg ik, ik zie Tyler. 'Na je laatste lessen van vandaag, naar mij, al ben je eerder uit, ga naar mij, Grace laat je wel in. Georgina, jij ook.' Zeg ik en ik loop weg, vlak daarna gaat de bel.

'Hannah, prinsesje van me.' Hoor ik vanuit de hal, ik staar voor me uit. Het is mijn moeder, ze komt de kamer in, zodra ze me ziet begint ze me te kussen op mijn wang en me te omhelzen. Ziek wijf. De enige twee woorden die door mijn hoofd spoken. 'Liefje, Hannah, waarom doe je nou zo? Ben je niet blij me te zien?' Ik duw haar weg en sta op. 'Ik wil wat water, kan je het voor me pakken?' Vraag ik, het loopt nog volgens mijn plan. 'Tuurlijk schat.' Zegt ze.

'Hannah McKay!' Hoor ik een mannenstem zeggen, ik schrik op, het is meneer de Vries, mijn docent. 'Sorry meneer.' Zeg ik, ik voel hoe de mensen uit mijn klas naar me kijken, glimlachend kijk ik hem aan. 'Kom hier even je proefwerk halen, daarna kun je gaan.' Ik sta op, met een brede lach loop ik naar voor. Ik pak het blaadje, ik doe hem in mijn tas. 'Dankuwel meneer.' Zeg ik en ik loop de klas uit.

Covert Contract.Where stories live. Discover now