seven.

388 33 6
                                    

Ik word wakker van het geschud van een auto. Als ik mijn ogen opendoe zie ik dat ik op de achterbank van een auto lig. Ik ga kreunend rechtop zitten. Ik stop halverwege door mijn hoofd die bonkt. "Ben je wakker?" hoor ik iemand van de bestuurdersstoel vragen. "Ja hoi wereld." kreun ik, "Hoe ben ik hier eigenlijk gekomen." Jeremy kijkt me via de achteruitkijkspiegel aan, "Weet je niets meer van wat er is gebeurt?" Ik denk na, en flarden gebeurtenissen komen weer terug...

"Jer, sorry dat ik je tegen die muur aan smeet." Ik zie Jeremy door de spiegel glimlachen, "Kon jij niks aan doen."
Ik lach schamper, "Aangezien de kaboutertjes het niet deden." Dan herinner ik me Jeremy's helderrode ogen weer. "Jer," begin ik aarzelend, "wat is hier aan de hand." Jeremy is even stil.
"Kom even naast me zitten, dan vertel ik je alles."
"Kunnen we niet even stoppen?"
Jeremy zucht, "Nee. Nu niet in ieder geval. Ze zoeken je."
"Wie vinden mij de moeite waard om te zoeken?"

"De groep van shapeshifters."
"Wat zijn shapeshifters?" vraag ik terwijl ik door de auto klim om op de bijrijdersstoel te komen.
"In het kort zijn het mensen die in andere gedaantes kunnen veranderen."

Ik knik langzaam, "Oké, heb je ook een verklaring voor wat er de laatste tijd met me aan de hand is."
Jeremy haalt diep adem, "Je gedrag de laatste tijd, de woedeaanvallen en je ogen die van kleur vernadering zijn bijwerkingen van je verandering naar een vampier."

Ik ben even stil, "Vampieren bestaan niet."
"Hoe wil je je woedeaanvallen en je ogen dan verklaren."
"Ik heb van jongs af aan al last gehad van woedeaanvallen en-..."
"Dat komt doordat je verandering naar een vampier al zo'n veertien jaar duurt. Het is al een wonder opzich dat je nog steeds in leven bent." Onderbreekt Jeremy me. Ik kijk hem ongelovig aan.

"Oké, stel ik ben een vampier; hoe ben ik er dan eenn geworden en hoe komt het dat ik geen bloed nodig heb?"
"Je heb wel bloed nodig, wat gelijk je gedrag bij je thuis verklaarde, en hoe je een vampier bent geworden is een verhaal opzich."
Ik draai me wat meer naar hem toe, "Ik ben een en al oor."

"Het leven op aarde kan je verdelen in twee categorieën; de mensen en de shapeshifters, oftewel gedaanteverwisselaars. Gedaanteverwisselaars zijn simpel gezegd mensen die in een andere gedaante kunnen veranderen. Waarschijnlijk heb je wel een gehoord van weerwolven of vampieren." Hij kijk me even kort aan en ik knik.
Jeremy gaat verder, "Als shapeshifter heb je twee keuzes, of je blijft tussen de mensen wonen, of je wordt opgepikt en gaat bij je soort wonen. Meestal wordt er voor de laatste gekozen omdat dat makkelijker is. Verschillende soorten shapeshifters leven apart van elkaar, maar leven in principe zonder oorlog, ruzies of andere dingen. Dat was al een hele lange tijd zo, totdat er een vampier kwam met hele andere ideeën, Annabel. Ze was een vampier en vond dat een vampier een verheven soort moest worden en de andere soorten moest overheersen." Hij kijkt me veelbetekenend aan.

"Iedereen vond haar ideeën aan de rare kant omdat het vanzelfsprekend was dat alle shapeshifters in vrede leefden. Annabel werd boos omdat ze vrijwel helemaal genegeerd werd en ze deed een poging om de leider van de groep vampiers te vermoorden, wat gelukkig mislukte. Er werd toen unaniem besloten om haar te verbannen." Jeremy is even stil.
"En wat heeft dit met mij te maken?" vraag ik aarzelend.

Cliffhangers; you're welcome. Nee oke, maar anders wordt dit deel een beetje heel erg lang.
Als er btw vragen zijn beantwoord ik die graag😊.
Zover mijn oh zo interessante leven...
X.

Monster || J.FWhere stories live. Discover now