3

33 7 15
                                    

Trecusera 3 zile de când nu mai trecusem pe la librarie. Chiar îmi era dor de Robert si regretam ca nu i-am luat numărul de telefon. Deşi nici el nu se oferise să mi-l dea sau să îl ceară pe al meu.

Tot ce am facut in aceste 3 zile a fost sa stau cu laptopul in brate uitandu-ma la seriale si filme. Am si citit.

Dimineață, am făcut un duş revigorant, fiind gata sa merg in cantru. Era partea mea preferata a orașului; pe lângă minunata librărie, avea si multe alte magazine, cum ar fi unul de muzică. Avea multe albume, de toate genurile, si instrumente. Era al doilea magazin preferat pe lângă libraria Type. Desigur, cea în care lucra Robert.

M-am îmbrăcat cu aceeasi blugi, un tricou uzat cu Pink Floyd şi niste o pereche de Vans negri. Mi-am luat rucsăcelul obisnuit, acesta fiind galben muştar. Iubeam culoarea aceasta.

Am mers ca de obicei, pe jos. Nu locuiam departe de centru, ceea ce era perfect. M-am oprit la o cafenea to go si mi-am luat un latte. Apoi m-am îndreptat spre Type. Robert mi-a zâmbit atunci când m-a văzut, cu acelasi zambet larg si frumos, ca de obicei. I-am zâmbit înapoi şi am mers spre el. Mergeam destul de ok, până m-am impiedicat de aer, şi aproape am cazut. Spre norocul meu, eram aproape de el cât să ma prindă. Şi desi mă asteptam să mă lase să cad si apoi sa râdă, nu a facut-o. Şi din fericire, latte-ul din mână mea nu a ajuns vărsat pe mine, pe jos, sau, chiar pe Robert.

-Doamne, scuze. Sunt prea împiedicată. Am spus, fiind stânjenită de situație.

-E ok. Măcar am fost aici să te prind.

Mi-a zâmbit sincer, şi, deşi de abia il cunosteam, mă facea să ma simt in siguranță. Expresia feței îi devenise serioasă, poate puțin îngrijorată.

-Şi, mă gandeam... dacă ai vrea să iesim la i cafea, ceai, suc...? Se bâlbâi.

-Sigur. Când? I-am zâmbit. Era foarte dragut, chiar dacă nu era sigur pe el.

-Mâine, dacă vrei. Ne putem întâlni aici, apoi mergem undeva. La 3 e ok?

-Perfect. Dădeam să plec când mi-am adus aminte. Ăm, Robert? Îmi poți da numărul tău?

-Da, sigur.

Mi l-am notat în telefon, apoi am plecat. Venisem în centru pentru a îmi cumpăra nişte haine, dacă găsesc ceva pe placul meu.

***

Ajungând acasă, îi oră mai târziu după ce am plecat de le librărie, m-am plantat pe pat si am asteptat. Nu stiu exact ce. Probabil doar un mesaj de la Robert. Nu l-am primit până în acea seara.

"Rămâne să ne vedem mâine? :)"

"Sigur. La 3, la Type :)"

"Ne vedem. Noapte bună!"

"Noapte bună!"

Am închis telefonul, apoi am mai stat si am citit. Nu stiu cand se făcuse 2 noaptea, dar aproape terminasem o carte. Am decis să măpun la somn, gandindu-mă la ziua de mâine.

//

Nu stiu ce sa zic despre capitolul acesta... poate e puțin cam plictisitor. Nu stiu.

Anyway guys, have a good day/night

-teodora

bookshop Where stories live. Discover now