2.Bölüm ''TANIŞMA''

160 35 12
                                    

Askeri alana geldiğim zaman beklediğimden daha az kişi vardı.Grup demişlerdi ama burada benimle beraber sadece 6 kişi vardı. Birde asker üniformalı adam vardı. 45-48 yaşları arasında görünüyordu.

Herkes korku dolu ve şaşkın bakışlarla etrafı izliyordu. Belli ki herkes benim gibiydi.Etrafı kolaçan ediyor ve kaçacak delik arıyordu, kaçmak için bir yol. Tek amacımız bu lanet olası yerden kaçmak gibi görünüyordu.

Burada 3 kız 3 erkek sivil vardı. Aslında onlarla çoktan tanışmış olmamız lazımdı ama kimseden çıt çıkmıyordu. Ben bile konuşup konuşmamak arasında gidip geliyordum.

Oradan bir kız sessizliği bozdu. Konuşmaya başlarken hepimize bir bakış atarak.

-Kaç saattir bizi burada tutuyorsunuz ve bize bir açıklama yapma zahmetinde bile bulunmuyorsunuz. Bizi zorla buraya getirdiğinizi unuttunuz sanırım. Bize bir açıklama borçlusunuz, dedi. Herkes onu onaylarcasına kafasını salladı.

Asker üniformalı adam konuşmaya karar vermiş olacaktı ki boğazını temizledi ve teker teker hepimize baktı.

-Merhaba arkadaşlar ben İlhan Çelik. Özel bir görev için buradasınız. Sizi korumak ve eğitmek için getirdik. Kendinizi bir kahraman gibi düşünün.Devletinizi kötülüklerden koruyup kollayacaksınız aksi takdirde neler olacağını düşünemiyorum bile, dedi.Sesi çok ciddi ve gerçekçi gelmişti.Ne demek istediğini anlamıştım, yani sanırım. Bizi tehtit etmişti nereye gelmiştik böyle .

Herkes pür dikkat onu dinlemiş gibi gözüküyordu . Neler olacağını merak ediyor ve korkuyorduk. En azında ben korkuyordum.

Sarışın bir oğlan merakına yenik düşmüş olacak ki :

-Neden biz ? Türkiye'de bizden daha bilgili ve becerikli kişiler olduğuna eminim, dedi.

Adam gülerek cevap verdi :

-Sizi seçme sebebimiz savunma ve saldırı alanında becerikli olduğunuzu bilmemizdi. Emin olun sizin bildiklerinizden fazlasını biliyoruz. Başka sorusu olan ? dedi.

Kimse konuşmuyordu. Düşüncelere dalmışlardı sanırım.Herkesin sustuğunu gören adam konuşmaya başladı :

-Sorunuz olmadığına göre sizi özel odalarınıza çıkaralim hemde biraz dinlenmeniz gerek çünki Yarın sizi zorlu bir süreç bekliyor olacak. Bol şans dilerim. İlerde lazım olacak, dedi.askerlere kafa salladı bize 1 saat vermisti odalara yerleşmemizi istedi. Beraber neler yapacağimizi konusacaktik sanırım.

Bir saat boyunca yanlız ben değil diğer 5 kisiyle ayni ortamda konuşmadan duruyorduk konusacak konumuz olsada kimse bu konu hakkında konusmak istemiyordu anlaşılan . Bilmediğimiz bir yerde bilmediğimiz kişilerle duruyorduk hemde hepimizin yaşadığı zor durum ise onlara ne kadar güvenebileceğimizdi. Oturup bunları düşünürken bile koca 1 saati gecirmistik .

Odalarımıza çıkarken konuşmaya başladım :

-Bir süre burada olacağımızı düşünürsek tanışmamız mantıklı olur diye düşünüyorum.Ben Irmak Yandaş. 23 yaşındayım, dedim.

Herkes şuan tuhaf bir şekilde bana bakıyordu. Bakmalarının nedenini anlıyordum çünkü hepimiz çok fazla şey düşünür olduk ki etrafımızdaki kişileri yani benimle birlikte kaçırılan insanları fark etmememizdi.

Askeri alanda ilk konuşmaya başlayan kız fark etmiş olacak ki:
-Merhaba bende İdil Aydın ayni yaştayız buraya kaçırılmadan önce bir moda evim vardı, dedi. Samimi ve içten gülümsemesiyle.

Diğerlerine bakıyorduk siyah saçlı bir erkek sıra kendinde olduğunu anlamış olacak ki konuştu:

-Selam millet bende Oğuz Aksoy ben sizden bir yaş büyüğüm 24 yaşındayım, dedi gülerek. Sanki 'Susun ezikler ben sizin abinizim' diyecek sanmadım değil.

Sarışın biraz asabi gergin biri biz ona bakarken bende mi der gibi bakıyordu.

-Bende Anıl Varol bu kadarını bilseniz yeter diye düşünüyorum zaten buraya tanışmak için getirilmedik değil mi ? dedi. O kadar tersti ki şaşırıp kalmıştım.

Konuşma sırası bir kızdaydı siyah saçları ve güzel bir yüzü vardı.

-Şey bende Gizem Evgin. Ben 22 yaşındayım sanırım en küçüğünüz benim sağlık olsun, dedi gülerek.

En son biri kalmıştı hiç bize bakmıyor etrafı kolaçan edip duruyordu. Bizim ona baktığımızı fark etmiyordu.Ben dayanamayıp dikkati üzerime çektim.yoksa bu adamın konuşacağı falan yoktu.

-Öhöm öhöm

Şaşırmıştı, biraz da afalladı tabi ki ama sonra konuşmaya başladı.

Bende Baran Eğilmez sizden en az 1 En fazla 2 yaş büyüğüm , yani 25 yaşındayım başka sorunuz yoksa ben gidiyorum, dedi. Ve gitti. Resmen arkasını dönüp hızlı adımlarla uzaklaştı.

Bu grupta sadece iki tane asi ve anlaşamayacağım kişi vardı belli ki. Diğerlerinde problem olmayacağını umuyorum sadece. Bu ikili tanışmayi bile zor zoruna yapmışlardı. Bu kadar zor olmamalıydı değil mi ? Anlamadığım şey şu alt üstü bir TANIŞMAYDI...

Evvvettt yeni bir bölümle karşınızdayım arkadaşlar :)) Bu günden itibaren Salı Perşembe ve Cumartesi günleri yazacağım bölümleri kısa kısa yazacağım ama günleri kısaltıyorum ;) Bir diyeceğim daha var oda hikayemi önerirseniz çok mutlu olurum ne kadar çok çoğalırsak o kadar iyi bizim için :)
Son birşey eklemek istiyorum hikayemde bana yardım eden yazım kuralları ve benim yazdıklarımı düzenleyen gmzenurdanis 'a çok teşekkür ederim benim emeğim başarım olduğu kadar onun da emeği var bu kitapta :) Herkeze iyi okumalar :))

KAÇIŞ ( MUTASYON ) #WATTYS2020Onde histórias criam vida. Descubra agora