Saraydaki Mücevher

352 88 113
                                    

Tür:Saray(Klasik)

Evvet bu sefer bi değişiklik yapıcam şu zamana kadar böyle bir kategori açan ya da tavsiyede bulunan olduğunu sanmıyorum ama tür tür önce klasikleri bitirceğimi söylemiştim.Bu dizide saray kategorisinin klasiklerindendir.Saray ve joson dönemine karşı önyargıları olanların önyargılarını yavaş yavaş yıkacağımı düşünüyorum.

Adı: Saraydaki Mücevher ( Dae Jang Geum )
Tür: Dram,Tarihi
Yönetmen:Yeong Hyeon Kim
Yapımcı:Byoung Hoon Lee
Yayıncı:MBC
Bölüm Sayısı:54
Yapım yılı:2003-2004
Yayın Tarihi:15 Eylül 2003-30 Mart 2004
Yayın Günleri ve Saati:Pazartesi-& Salı-21.55
Dili:Korece
Ülke:Güney Kore
Oyuncu Kadrosu:
Lee Young Ae(Seo Jang Geum)
Ji Jin Hee(Min Jung Ho)
Park Eun Hye( Lee Yeon Saeng)
Hong Ri Na(Choi Geum Young)
Im Ho(Kral Jung Jong)
Yang Mi-Kyeong(Lady Han Baek Young)
Kyeon Mi Ri(Choi Sung Geum)
Yeo Woon Kye(Lady Jeong Mal Geum)
Park Jung Sook(Kraliçe)
Han Ji Min(Shin Bi)
Kim Yeo Jin(Jang Duk)

Eski bir dizi olsa da efsane niteliği taşıyan yüz kere de bin kere de izleseniz bıkmayacağınız(gerçi hangi kore dizisi bıktırıyor ki😅)Trt1'de yayınlandığı sürede Türkçe Dublaj yayınlandığı için repliklerini bulmak çok zor birçok sitede bile halen Türkçe dublajı bulunmaktadır.O kadar sevildi ki daha sonradan Jang Geum'un rüyaları diye çizgi filmi bile yapıldı birçok kişinin o zamanlar kore dizisi izlemeye başlamasının nedeni.Konusunu bir istisna yaparak paylaşıcam ayrıyeten çünkü o kadar uzun ki anlat anlat yorumla yorumla bitmez.Ama nasıl yapcam bilmiyorum bayağı spoiler içeriyor konusu.Sevdiğim sahnelerini de sizle paylaşıcam.

Konusu:
Mutfakta yemek pişirmenin amacı, yiyene sağlık ve mutluluk getirmektir felsefesi ile yemek yapması ile başlayan macerası kendisini çekemeyenler tarafından kurulan bir komployla sürgün edilmesine daha sonra sürgün edildiği yerde Jang Deok'dan hemşirelik öğrenir , annesinin ve Leydi Han'ın intikamını almak için saray hemşiresi olarak saraya girer ardından tıpta kendini çok geliştirir.Önce Büyük Jangema olur ardından daha üst rütbelere geçecekken kendini halka adar ve ilk sezeryan ameliyatını yapmasıyla dizi sonlanır.Oldukça az spoiler vermeye çalıştım.Umarım başarabilmişimdir.

Bazı Sahneler

 Jang Geum'u bu kadar içten hislerini belli ederken görmüştük

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

 Jang Geum'u bu kadar içten hislerini belli ederken görmüştük. Gerçekten zor bi süreçti ikisi için de.. Kralın hastalığını çözemese ikisi de ölecekti.Ama başardı ve ikisi de kurtuldu.

Ama başardı ve ikisi de kurtuldu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Kore dizi replikleri-önerileriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin