/ három /

694 43 0
                                    

//lilo devlin//

A sejtésem beigazolódott a kis étteremben ülve, a legjobb barátnőmmel az oldalamon és két szupersztár énekessel előttünk, ugyanis Katie alig tuszkolt le valamit a torkán és a figyelmét gyakorlatilag semmi más nem tudta megkaparintani, csak Harry.

Harry eszméletlen jó fej volt és nem jegyzett meg semmit sem, pedig Katie tényleg egész ebéd alatt őt bámulta és még a felé repülő kérdésekre is úgy válaszolt, hogy vagy Harryt mustrálta, vagy a kajáját maga előtt.

Én bezzeg rendesen beebédeltem, olyannyira, hogy szerintem ma már semmit nem fogok tudni megenni.

A két srác még az ebéd előtt kijelentette, hogy ők állják majd a kajáinkat, amit mi megrendeltünk, én pedig Katie helyett is kihasználtam az alkalmat.

Előétel, főétel, először egy leves, aztán egy második, végül pedig desszert. És mivel két desszert között nem tudtam dönteni, Harry felajánlotta, hogy elpusztítja velem a másikat is, így mindkettőt megtudtam rendelni.

Emiatt persze helyet kellett cserélnem Niallel, hogy Harryvel egymás mellett ülve, kényelmesen betudjuk nyomni az epres, mandulás és fehér csokis piskótát.

Ez mindenesetre az után volt, hogy Katie kikapta a rendelt süteményét gyertyákkal a tetejébe szúrva és elénekeltük neki a „Happy birthday" –t. Szerintem még könnyek is csillogtak a szemébe, ahogy hallgatta a két srácot neki énekelni, én pedig jó barátnő módjára belerondítottam az életre szóló élményébe és a srácokkal együtt kántáltam el neki a dalt.

- Tök jól énekelsz – jegyezte meg Harry, miközben egy kicsit felém fordult a székében, így rám tudott nézni.

- Ugyan kérlek – legyintettem. – Még jó, hogy nem repedt meg a pohár – vettem a kezembe a poharamat, aztán beleszívtam a buborékos vizembe a szívószálon keresztül.

- Niall mondd meg neki te is, hogy jól énekelt! – nézett Harry az említett barátjára vele átlósan, mire én is rávezettem a tekintetemet, aztán megráztam a fejemet.

- Hát még szép, hogy tud énekelni. Gondolom, kell a színházba is, nem? – kérdezte felvont szemöldökkel.

- Színházba? – kérdezett vissza rögtön Harry és újra rám pillantott.

- Aha. Ott dolgozom – bólintottam, miközben visszahelyeztem a vizes poharamat az asztalra, majd újra a kezembe vettem a desszertes villát és vágtam egy kis falatot a közös süteményünkből.

- Színész vagy? – kérdezett vissza meglepetten, mire rápillantottam és újra bólintottam egy aprót.

- Miért? Olyan hihetetlen ezt elhinni? – nevettem fel.

- Ja, nem, csak...

- Harry is színészkedik – kotyogott közbe Niall vigyorogva.

- Igen, tudom, szerinted ki volt Katie randevúja a Dunkirknél? – kérdeztem vissza.

- És, hogy tetszett? – kérdezte izgatottan Harry, mire megint szólásra nyitottam a számat.

- Katienek minden tetszik, ami veled kapcsolatos – válaszoltam, mire Katie felnézett a tányérjából rám.

- Kösz a válaszokért Lilo – motyogta a szemeit összeszűkítve, mire rávigyorogtam.

- Nincs mit Katie – mondtam mézes-mázos hangon.

- És neked, hogy tetszett? – kérdezte Harry megint kicsit felém fordulva, mire visszapillantottam rá.

- Nagyon tetszett. Előtte egy héttel pont mi is egy második világháborús témájú színdarabra kezdtünk készülni, úgy hogy nagyon beletudtam élni magam.

share • h.s • (Befejezett)Where stories live. Discover now